Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ // ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠ

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ

ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ

+
-
ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΤΟΥΛΑ
Κωδ. Πολιτείας: 0800-0015
Τιμή Έκδοσης
€14.90
Τιμή Πολιτείας
€11.92
(-20%)
Κερδίζετε €2.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μέσα από προσωπικά βιώματα, διηγήσεις παππούδων, συγγενών και άλλων, η συγγραφέας ζωντανεύει τον κόσμο της Κύπρου από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι το 1974.
Εν μέρει προσωπικό ημερολόγιο, εν μέρει αυτοβιογραφία, αλλά κυρίως κατάθεση ψυχής, το αφήγημα αυτό αναπλάθει μια μοναδική εποχή που δεν υπάρχει πια.
Οι γλυκόπικρες αναμνήσεις από τη ζωή της συγγραφέως γίνονται το νήμα που συνδέει αρμονικά ιστορίες, περιστατικά, και καθημερινές σκηνές από έναν κόσμο πιο απλό, πιο αγνό, πιο γνήσιο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607623980
ΕκδότηςΓΕΡΜΑΝΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2018
Αριθμός σελίδων194
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κωδικός Πολιτείας0800-0015
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

papsofia, Gerasimoss, 156stella

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Gerasimoss

Κριτικές για το προϊόν

[05/04/2019] ΜΑΡΙΝΑ1967.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ενας κοσμος που χαθηκε της κας Χατζηκωστή είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο που με άγγιξε βαθειά. Μου θύμησε την εποχή των παππούδων μου, που όταν ζούσαν, μου έλεγαν ιστορίες από τα νιάτα τους, τους συγγενείς, τους φίλους, για μια ζωή όπου όλοι ζούσαν πιο κοντά ο ένας στον άλλο. Η συγγραφέας γράφει με απλότητα και με αγάπη προς την κοινωνία και την πατρίδα της. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
[25/09/2018] 156stella.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Μόλις πιάνεις το βιβλίο στα χέρια σου είναι σαν να μπαίνεις σε μια όμορφη γειτονιά με συμμετρικά, καταστόλιστα από άνθη, σπίτια, με ασπρισμένους δρόμους γεμάτους δέντρα, χρώματα και ζωντανά χαμόγελα. Το νοικοκυριό κι η πάστρα, η καθαρότητα που αναδύεται μέσα από τα λόγια και ο σεβασμός που νιώθει κανείς, συνεχίζεται και στα ενδότερα του "σπιτιού", αυτού του βιβλίου, σ ένα περιεχόμενο γεμάτο από εικόνες, ανθρώπινες σχέσεις, ζωή, εξέλιξη, άνοδο, κατηφόρες, δυσκολίες, συμφορές και την κορύφωσή τους και τέλος βλέπεις από τις στάχτες να αναδύεται η ζωή ξανά και ξανά.
Ευχαριστώ την συγγραφέα που μου 'άνοιξε" αυτήν την πόρτα και πραγματικά χάρηκα για τη γνωριμία, τόσο με την ίδια, τους ανθρώπους της, τον τόπο της αλλά και με τις εκδοχές των γεγονότων που δεν ήξερα.
[15/09/2018] iolidel.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο της Τούλας Χατζηκωστή μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο που χάθηκε αλλά ξαναζωντανεύει μέσα από την αφήγηση της. Πρόκειται για μία συγκινητική αναδρομή στο παρελθόν που εξιστορεί χωρίς αναστολές τα πραγματικά βιώματα της συγγραφέα όπως αυτά διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια της πολυτάραχης ιστορικής περιόδου που σημάδεψε την σύγχρονη κυπριακή ιστορία. Ένα βιβλίο που γεννά έντονα συναισθήματα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα και μας καλεί να κάνουμε μία ανασκόπηση της ζωής και των αξιών της.
[13/09/2018] Gerasimoss.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σαν μία ηλιαχτίδα που περνάει από τη χαραμάδα του χρόνου και φωτίζει τον γνήσιο και πολύ πιο ανθρώπινο τρόπο ζωής που έχει χάσει η σημερινή εποχή μέσα στους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, έρχεται αυτό το βιβλίο να μας θυμίσει τις αξίες που μας συνδέουν με τις ρίζες μας, και να αναζητήσουμε ξανά την πηγή της ευτυχίας μας με τα απλά πράγματα της ζωής. Η μεστή εξιστόρηση των δρώμενων της εποχής σε συνδυασμό με τις ζωντανές μαρτυρίες των παππούδων μας δίνουν μια ζωντανή χροιά του γίγνεσθαι της τότε εποχής, στην οποία με λιτό αλλά έντεχνο τρόπο η συγγραφέας μας μεταφέρει. Μέσα από αυτό το βιβλίο απεικονίζεται η ψυχική υγεία και αγνότητα της συγγραφέος, την οποία, αν και προσωπικά δεν γνωρίζω, εκτίμησα βαθιά μετά την ανάγνωση του βιβλίου.
[06/09/2018] papsofia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η ανάγνωση του βιβλίου γεννά πολλά συναισθήματα, ιδιαίτερα στα τελευταία κεφάλαια, που δημιουργούν τη νοσταλγία ενός κόσμου που ξεπηδά μέσα από τις γραμμές του. Κατά τη διάρκεια του διαβάσματος, αρκετές φορές γέλασα, χάρηκα, αναπόλησα εποχές που μου περιέγραφαν οι γονείς μου. Άλλες στιγμές πάλι συγκινήθηκα, δάκρυσα και δυσκολεύτηκα να καταπιώ σε πολλές δύσκολες περιγραφές σχετικά με βιώματα τόσο της συγγραφέως όσο και συμπολιτών της.
Το βιβλίο με ένταξε στον άγνωστο κόσμο της ελεύθερης Κύπρου προ Αττίλα καθώς και μετά την εισβολή με ιδιαίτερα περιγραφικό ύφος κι απλότητα.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS