Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΕΡΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΥΣ ΥΠΟ ΕΞΩΗΘΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ( ΕΥΜΕΝΕΙΣ ΕΛΕ

ΠΕΡΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΥΣ ΥΠΟ ΕΞΩΗΘΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ

+
-
NIETZSCHE FRIEDRICH
Κωδ. Πολιτείας: 1360-0081
Τιμή Έκδοσης
€14.33
Τιμή Πολιτείας
€10.03
(-30%)
Κερδίζετε €4.30


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Σε κάποια απόμερη γωνιά του εκχυμένου σε αναρίθμητα λαμπυρίζοντα ηλιακά συστήματα σύμπαντος, υπήρξε μια φορά κι έναν καιρό ένα αστέρι, πάνω στο οποίο ευφυή ζώα επινόησαν τη γνώση. Ήταν η πιο υπερφίαλη και η πιο απατηλή στιγμή της "Παγκόσμιας Ιστορίας", αλλά ήταν βέβαια μονάχα μια στιγμή. Έπειτα από λιγοστές ανάσες της φύσης, το αστέρι πάγωσε και τα δαιμόνια ζώα έπρεπε να πεθάνουν".
Το "Περί αληθείας και ψεύδους υπό εξωηθική έννοια" (1873) είναι ένα από τα σκαριφήματα με τα οποία ο Νίτσε γέμιζε το ένα σημειωματάριο μετά το άλλο με περιστασιακές, ασυστηματοποίητες σκέψεις, σχεδιάσματα για βιβλία, περιγράμματα ερευνητικών προγραμμάτων και πρόχειρα προσχέδια για δοκίμια. Το εν λόγω δοκίμιο έγινε αντικείμενο στενού επιστημονικού ενδιαφέροντος, και για πολλούς από τους αναγνώστες του Nietzsche -φίλους αλλά και εχθρούς- περιλαμβάνει τις πιο βαθυστόχαστες απόψεις του για τη σχέση ανάμεσα στη γλώσσα, την αισθητηριακή αντίληψη, τη γνώση, την αλήθεια, με μια λέξη για τη σχέση αναπαράστασης και πραγματικότητας. Ακόμη πιο σημαντικό είναι οπωσδήποτε το γεγονός ότι το δοκίμιο εγείρει ένα ερώτημα, το ερώτημα για την προέλευση και τη σημασία της απόδοσης ανυπολόγιστης αξίας στην αλήθεια και τη γνώση. Για τους θαυμαστές του, το "Περί αληθείας και ψεύδους" αποτελεί μια ιδιοφυή απόπειρα υπονόμευσης της "μεταφυσικής παράδοσης" εκ των έσω.
Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει επίσης το δοκίμιο "Περί του πάθους της αλήθειας", γραμμένο για την Κόζιμα Βάγκνερ: "Σε ένδειξη εγκάρδιας τιμής, και σαν απόκριση σε προφορικά και γραπτά ερωτήματα, [πέντε πρόλογοι] που γράφτηκαν με απόλαυση μέρες Χριστουγέννων του 1872". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Περί αληθείας και ψεύδους υπό εξωηθική έννοια
ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Περί του πάθους της αλήθειας
ΕΠΙΜΕΤΡΟ
Του Αλέξανδρου Νεχαμά
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςUEBER WAHRHEIT UND LUGE IM AUSSERMORALISCHEN SINNE
ISBN139789607651716
ΕκδότηςΕΚΚΡΕΜΕΣ
ΣειράΕΥΜΕΝΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2009
Αριθμός σελίδων142
Διαστάσεις20x12
ΜετάφρασηΓΙΑΤΖΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΕπιμέλειαΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΙΤΣΕ ΦΡΙΝΤΡΙΧ
Κωδικός Πολιτείας1360-0081
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Δημητρης Βλαχοπουλος, vaxpol, charal

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mandita, deathphilosophy, fakeartist, katiachor, dvaralis, sabas, pantzan, angelosreal, megalogianni, krvag21, maurogato, wilhof, kostas_rb, vardavasd, mimiss, stavros80, Touras, nikostsim, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΠ, Fouge, Αίγαγρος, eirini73, gigaskostas, sharpblad3, thomas kouriotis, Kostas_ere, kostas p, SACDIM, frantxar, kostass4, Irene, giovand, orthotolavaro , Δημητρης Βλαχοπουλος, kaveiros1975, vasdi, jimrepulsion, kazabidu, geopap1984, gray_slave, Rad, apostolos90, sammy89, melissa22, eleni.ior, Eva Maxima, zeng26, dvo dav, stella.estella.stella, NickGeor, axilpat2, stanmic, anagnost44, Aberdeen Cobain, VasoulaNt, aristotelis98, EtheusProm, chorilias, Cris Mantzou, Checkmate, cersos, JimELES, jimbo83h, Tzwrtzy, JohnD, mitsost, stathis.vlachos, Nefeli Karapiperi, thanuser, fotinipoliteia, jo81, vaxpol, sophiakotsi, godot, k.hajo, Apostolis812, Χριστίνα01, kostasmpele, DemetriosMet, Αλέξανδρος Κληρίδης, m.sioula, xaitase, koniklos, zaxaou, charesalex, westchupacabra, konna70, GwgwOuf, kouloxeras, theogiop, vasiliki gd, pagonis1980, matxr1992, dhapsas, Summerwind, Στέλιος 1982, BLACKMORE, sotiriskrontiris, zarathustra, vagosmae, Ted Tzanatos, Stavridikat, ChrisTz, GeorgeGogos, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΝΙΣΗΣ, Grigoris Nietzsche, DIMITRIS KAZAKIDIS, spyros_sub, Dimitris_Theo98, Dimi777, savvastheg, vicpoliteia2, azerv74, mampa, thanos2019, revoltman, xaralabos125, lefteris0721, Λιζ Στ, tomray94, Spyros_m7, master1595, Telemachos, val_kos, Nikitas M, demetpapad, DIMIEPI, sera1983, Ioannisdogakis, MelinaD, Eliane94, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ, Eno

Κριτικές για το προϊόν

[30/07/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στο δοκίμιο του υπό τον τίτλο 'Περί αληθείας και ψεύδους υπό εξωηθική έννοια', (σε πολύ καλή μετάφραση του Πέτρου Γιατζάκη), ο Γερμανός φιλόσοφος Φρήντριχ Νίτσε, επανεπινοεί την έννοια της αλήθειας ως ένταση και ως 'πρόγευση' της παρωδίας, ανα-τρέπει τους κώδικες της 'εύκολης' ηθικής, την αλήθεια που υποκρύπτεται στις σημάνσεις του 'τέλους'.. Διαθέτοντας ένταση στον 'ρέοντα' λόγο του, ο Νίτσε προσδιορίζει μία ιδιαίτερη πλαισίωση της πράξης, πλαισίωση που υποκρύπτεται και στη γλώσσα: φιλοσοφία. Φιλοσοφία υπό το πρίσμα της προβολής, της οντολογικής διάρκειας.. Η ουσία της ανάλυσης του Νίτσε έγκειται στο ότι δύναται να προσδιορίσει την 'αλήθεια' & το 'ψεύδος' ως κατηγορίες που εννοιολογούνται ως απόδοση, που εμπίπτουν στο πεδίο της λογικής & της λογικής κριτικής, που συναρθρώνουν μία ιδιαίτερη 'ουσία' αυτο-πραγμάτωσης.. Στηλιτεύοντας αυτήν την 'αδιόρατη', 'φυσική' ουσία, ο Φρήντριχ Νίτσε, αναζητώντας την 'γενεαλογία' της 'αλήθειας' και του 'ψεύδους', (που ενέχονται και ως πολιτική ηθική), εγγράφει το πλαίσιο: τι δύναται να σημάνει η αλήθεια ως 'άλλη' εντύπωση; Πολιτική της ανα-τροφοδότησης; Της γνώσης; Το ψεύδος ως σύνθετη 'επαγρύπνηση; Ο μύθος ως 'τραγωδία'; Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στο κατατοπιστικό επίμετρο-ανάλυση του έργου του Νίτσε από τον Αλέξανδρο Νεχαμά..
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΘΕΣΜΟΙ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΘΑΝΑΣΗΣ [Καθηγητής]
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ; ΟΧΙ ΠΙΑ!
MELLODY PIA
€16.08 €6.43
(-60%)
Κερδίζετε €9.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS