Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΕΡΑ // ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΜΙΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΜΕΡΑ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΝΟΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ «ΣΟΦΟΥ» - ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

+
-
TAMMET DANIEL
Κωδ. Πολιτείας: 1360-0105
Τιμή Έκδοσης
€16.03
Τιμή Πολιτείας
€11.22
(-30%)
Κερδίζετε €4.81


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το "Γεννήθηκα μια γαλάζια μέρα" είναι ένα ταξίδι μέσα σε ένα από τα πλέον γοητευτικά μυαλά του καιρού μας. Ο Ντάνιελ Τάμμετ μας οδηγεί ο ίδιος μέσα στο νου του και μας μιλάει για το πώς βλέπει τους αριθμούς σαν σχήματα, χρώματα και υφές. Μπορεί να πραγματοποιεί φοβερούς υπολογισμούς στο κεφάλι του. Μπορεί να μαθαίνει να μιλάει άπταιστα ξένες γλώσσες μέσα σε μια βδομάδα. Το 2004 δημιούργησε ένα ρεκόρ απαγγέλλοντας χωρίς λάθος, μετά από τρεις μήνες προετοιμασία, 22.514 δεκαδικά ψηφία του αριθμού π, σε πέντε ώρες και εννέα λεπτά σε μια αίθουσα του Μουσείου Ιστορίας των Επιστημών της Οξφόρδης, παρουσία κοινού. Έχει το σύνδρομο του σοφού, μια εξαιρετικά σπάνια κατάσταση η οποία του δίνει νοητικές δυνατότητες που είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστεί κανείς, κάπως σαν τον ήρωα της ταινίας Rain Man που υποδυόταν ο Ντάστιν Χόφμαν.
Ο Ντάνιελ έχει μια παρορμητική ανάγκη για τάξη και ρουτίνα. Τρώει καθημερινά ακριβώς την ίδια ποσότητα δημητριακών για πρωινό και δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του αν δεν έχει μετρήσει πόσα ρούχα φοράει. Όταν αγχώνεται ή αισθάνεται δυστυχισμένος, κλείνει τα μάτια του και μετράει. Αλλά υπάρχει κάτι σημαντικό που κάνει τον Ντάνιελ να διαφέρει από τον Rain Man. Είναι πιθανότατα ο μόνος ανάμεσα στους ανθρώπους με σοβαρές αυτιστικές διαταραχές που είναι σε θέση να ζήσει μια εντελώς ανεξάρτητη ζωή. Έχει περάσει απέναντι, στην "άλλη όχθη" του αυτισμού, αφού μπορεί και λειτουργεί με επιτυχία. Είναι μάλιστα ικανός να εξηγήσει τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι του.
Το "Γεννήθηκα μία γαλάζια μέρα" είναι μια ιστορία θριάμβου και ανάτασης που αρχίζει από την παιδική του ηλικία, όταν ο Ντάνιελ αδυνατεί να αποκτήσει φίλους ενώ είναι επιρρεπής σε εκρήξεις θυμού, και φτάνει μέχρι την ενηλικίωσή του, όταν μαθαίνει πώς να ελέγχει τον εαυτό του και να ζει ανεξάρτητος, όταν ερωτεύεται και ασπάζεται τον χριστιανισμό. Σήμερα είναι πλέον διάσημος. Οι κορυφαίοι νευροεπιστήμονες στον κόσμο έχουν μελετήσει την ικανότητα του Ντάνιελ να επιλύει πολύπλοκα μαθηματικά προβλήματα μονομιάς, βλέποντας σχήματα παρά κάνοντας υπολογισμούς βήμα βήμα. Στο βιβλίο αυτό εξηγεί πώς το πετυχαίνει αλλά και πώς μαθαίνει ξένες γλώσσες με τέτοια ταχύτητα απορροφώντας απλώς την αρχιτεκτονική τους. Το "Γεννήθηκα μια γαλάζια μέρα" γοητεύει αλλά και εμπνέει καθώς εξερευνά την ιδιαιτερότητα και μας δίνει μια βαθιά γνώση για αυτό που μας κάνει ανθρώπους, δηλαδή το μυαλό μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Μια ιστορία για το πώς μπορεί κανείς να ζήσει με τον αυτισμό του που καθηλώνει τον αναγνώστη... Κάποιες φορές γίνεται σχεδόν ποιητική, ιδίως όταν μιλάει για τους αριθμούς... Υπερβαίνει το είδος της βιογραφίας ανθρώπου με αναπηρία" (Kirkus Reviews)
"Ήταν καταπληκτικό να διαβάζω πώς ο νους ενός μαθηματικού σοφού είναι παράλληλα όμοιος και διαφορετικός απ' τον δικό μου οπτικό εγκέφαλο. Ο Ντάνιελ σκέφτεται με μοτίβα χρωμάτων, σχημάτων και σχέσεων μεταξύ αριθμών αντί με ρεαλιστικές φωτογραφικές εικόνες. Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο νους" (Temple Grandin, συγγραφέας των μπεστ σέλερ Animals in Translation και Thinking in Pictures)

Περιεχόμενα

Γαλάζια εννιά και κόκκινες λέξεις
Τα πρώτα χρόνια
Χτυπημένος από αστραπή: Η επιληψία
Τα σχολικά χρόνια
Ο αταίριαστος
Η εφηβεία
Εισιτήριο για το Κάουνας
Ο έρωτας
Το χάρισμα των γλωσσών
Μια πολύ φαρδιά φέτα από π...
Η γνωριμία με τον Κιμ Πικ
Ρέικιαβικ, Νέα Υόρκη, σπίτι
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBORN ON A BLUE DAY
ISBN139789607651983
ΕκδότηςΕΚΚΡΕΜΕΣ
ΣειράΛΑΚΑΝΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2013
Αριθμός σελίδων348
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΜΠΛΑΝΣΕ-ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΝΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΜΕΤ ΝΤΑΝΙΕΛ
Κωδικός Πολιτείας1360-0105
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

something, dimbik

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΤΑ ΦΟΝΩΝ
JAMES MARLON
€23.91 €11.96
(-50%)
Κερδίζετε €11.95
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS