Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΙΠΠΟΦΑΕΣ // ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΦΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

ΙΠΠΟΦΑΕΣ

ΤΟ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΦΥΤΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

ΓΑΤΣΙΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0353-0003




Παρουσίαση

Η καλλιέργεια του ιπποφαούς έχει μεγάλες προοπτικές αναπτύξεως στη χώρα μας. Από το φυτό αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν όλα τα μέρη (καρποί, σπόροι, φύλλα, φλοιός, ξύλο) και να παραχθεί μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων που εκτείνεται από τα "λειτουργικά τρόφιμα", τους χυμούς, τα γλυκά, τις μαρμελάδες, τα ποτά, τα έλαια, τις φαρμακευτικές ουσίες, τα καλλυντικά κλπ αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι κινέζοι παράγουν 200 διαφορετικά είδη προϊόντων από αυτό. Πέραν των άλλων το ιπποφαές προστατεύει το περιβάλλον και κυρίως τα επικλινή εδάφη από τη διάβρωση, ενώ εμπλουτίζει το έδαφος με άζωτο που δεσμεύει στις ρίζες του σε συμβίωση με τους κατάλληλους μικροοργανισμούς.
Είναι ένα φυτό για το οποίο έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ ενώ γίνονται πειραματικές εργασίες σε πολλά ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος αυτού είναι ότι μέχρι σήμερα έγιναν πέντε διεθνή συνέδρια.
Το φυτό αυτό είναι πολύ ανθεκτικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχει δε τη δυνατότητα να καλλιεργηθεί στα πιο άγονα, ξηρικά εδάφη και με ελάχιστη λίπανση δίνοντας εισόδημα και θέσεις εργασίας σε μειονεκτικές περιοχές. Πραγματικά το ιπποφαές αποτελεί μία νέα καλλιέργεια για τη χώρα μας που μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα στο γεωργικό και μεταποιητικό τομέα, που λόγω παγκοσμιοποίησης οι παραδοσιακές καλλιέργειες ειδικά στις μειονεκτικές περιοχές δεν έχουν πλέον μεγάλες προοπτικές αναπτύξεως.
Το βιβλίο αυτό με την έκδοσή του, φέρνει κοντά για πρώτη φορά το ελληνικό αναγνωστικό κοινό σε μία πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια και πιστεύουμε ότι θα συμβάλει στο να την κάνει γνωστή και να δώσει τη δυνατότητα να παραχθούν νέα προϊόντα με την ανάπτυξη νέων τομέων του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα της οικονομίας μας. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
1. Γενικά στοιχεία
2. Βοτανικά στοιχεία
3. Καλλιέργεια του ιπποφαούς
4. Πολλαπλασιασμός
5. Κυριότεροι εχθροί και ασθένειες
6. Η συγκομιδή της παραγωγής
7. Η καλλιέργεια από οικονομικής απόψεως
8. Σημασία, αξιοποίηση και προοπτικές
9. Η γαστρονομία του ιπποφαούς
Βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789607667359
ΕκδότηςΑΓΡΟΤΥΠΟΣ Α.Ε.
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων100
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας0353-0003
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ
ΓΟΛΟΣΟΒΚΕΡ ΙΑΚΩΒΟΣ
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
ΗΧΟΣ ΛΕΠΤΟΣ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
€19.45 €9.72
(-50%)
Κερδίζετε €9.73

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS