Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΛΕΞΙΚΟ (+CD-ROM) ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ κ ΕΛΛΗΝΟ

ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ (ΑΓΓΛΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΟ)

ΠΕΡΙΕΧΕΙ CD-ROM

+
-
-
Κωδ. Πολιτείας: 3939-0008
Τιμή Έκδοσης
€46.00
Τιμή Πολιτείας
€36.80
(-20%)
Κερδίζετε €9.20


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το λεξικό της «Σύγχρονης Οικονομίας» είναι ένα εργαλείο όχι απλά χρήσιμο αλλά κι απαραίτητο για την κατανόηση της σύγχρονης Οικονομικής Επιστήμης από τις πηγές της, οι οποίες κατά τον εικοστό τουλάχιστον αιώνα βρίσκονται ως επί το πλείστον στην αγγλοαμερικανική βιβλιογραφία και αρθρογραφία.
Η αναθεωρημένη και συμπληρωμένη έκδοση του επιτυχημένου αυτού λεξικού έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο της οικονομικής επιστήμης και απευθύνεται τόσο στον ακαδημαϊκό χώρο -ερευνητή, καθηγητή, φοιτητή- όσο και στον ευρύτερο κόσμο, το πλατύ κοινό, που ασχολείται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με την οικονομία και ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις της επιστήμης.
Κυριότερη συμβολή του είναι η προσπάθεια ελληνοποίησης και κατανόησης όρων, που λόγω της ταχύτητας που επικρατεί παντού στον επαγγελματικό χώρο, έχουμε αρχίσει να μαθαίνουμε και να συνηθίζουμε μόνο στην αγγλική γλώσσα, χωρίς να μπαίνουμε στον κόπο να βρίσκουμε, να μαθαίνουμε και να μιλούμε την κατάλληλη ελληνική μετάφραση και το δόκιμο οικονομικό όρο της ελληνικής γλώσσας. Η προσπάθεια απόδοσης στα ελληνικά των συνεχώς παραγόμενων οικονομικών όρων της αγγλικής γλώσσας είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας, ίσως μάλιστα είναι και η σημαντικότερη που έχει γίνει ως τώρα. Μπορεί λοιπόν κάποιες φορές ο όρος που επιλέγεται από τον επιστήμονα - μεταφραστή να μην είναι ο πλέον δόκιμος, συνιστά όμως σίγουρα μια πρώτη καλή προσέγγιση και φιλοδοξεί να είναι μια αφορμή για συζήτηση και αναζήτηση του πλέον δόκιμου όρου της τόσο πλούσιας σε δυνατότητες ελληνικής γλώσσας. Αυτή η αφορμή για συνεχή αναζήτηση των καταλληλότερων όρων της ελληνικής γλώσσας αποτελεί και τη μεγαλύτερη επιτυχία αυτού του έργου, παράλληλα με τη συμβολή του στην κατανόηση και τη σωστή χρήση από το ελληνικό κοινό του πλήθους των οικονομικών όρων και εννοιών. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607695147
ΕκδότηςΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2003
Αριθμός σελίδων1250
Διαστάσεις25x18
ΕπιμέλειαΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΤΡΑΒΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
Κωδικός Πολιτείας3939-0008
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

[30/11/2016] Panos96.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ καλό λεξικό για όσους ασχολούνται με μετάφραση οικονομικών κειμένων και το CD είναι επίσης πολύ χρήσιμο για όσους δουλεύουν με λάπτοπ...
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΕΛΙΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ
NABOKOV VLADIMIR
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95
Βωβός θάνατος
KUTSCHER VOLKER
€19.89 €9.94
(-50%)
Κερδίζετε €9.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS