Παρουσίαση
"Με την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα τέλειωσε και η παρένθεση του ενθουσιασμού στη ζωή μας. Τους είδα να μπαίνουν στην πόλη - κρυφά και πάλι από το στηθαίο της ταράτσας. Διέσχιζαν την Πατησίων με μοτοσυκλέτες και θωρακισμένα - οι δρόμοι ήταν έρημοι, και το πρώτο γερμανικό αεροπλάνο έκοβε βόλτες σε ένα ολοκάθαρο ουρανό. Ο φόβος ήρθε να προστεθεί στην ασυνείδητη πίκρα της ορφάνιας. Έβλεπα τους Γερμανούς στον δρόμο και γύριζα αλλού το κεφάλι, όχι τόσο από περιφρόνηση, όπως με δασκάλευαν, όσο από κάποιον ανομολόγητο φόβο". (Απόσπασμα από την έκδοση)Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:
john_ziakos, aposdrak, lambrospsomas, deathphilosophy, margaritaprounia, spitzenklasse, Ειρήνη Κουλούρη, gkgk, pyritios, DimitrisMilonakis, spytsa, Summerwind, grigorisvoulgaris, Σωτήρης Αμάραντος, gvardavas, Αίγαγρος, Papaleksandros, vblap374, hristarhos, esvasil, DionisisTsochatzis, dhapsas, koureas, stamth, alejandrinos, bouquin, Alekospagon, xrono1980, Ιώβ, jannisch, zaxaou, kam98, miron, Kaffes, gzagas, Nicos Kaloyirou, Panagiotis Vezyrgiannis, xaralabos125, panostath, pavel19Κριτικές για το προϊόν
[21/06/2013] pelekanos92. Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστηΒαθμολογία:
![5](https://www.politeianet.gr/components/com_virtuemart/themes/vm_mynxx/images/stars/5.gif)
Το βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά "Καταφύγιο Ιδεών" είναι ένα βιβλίο βαρύ. Όχι εξαιτίας πολύπλοκων και δύσκολων εννοιών, μα γιατί περιγράφει τη ζωή του συγγραφέα στις πρώτες δεκαετίες της ζωής του. Το βιβλίο αποτελεί μια μαρτυρία, δείχνει το πως ακόμα και η πιο ζωογόνος ανάσα μπορεί να μετατραπεί σε φυλακή ψυχών, πως ένας ολόκληρος πολιτισμός μπορεί να γίνει έρμαιο σε μια χούφτα ψυχοπαθολογίες, πως ένα έθνος μπορεί να ξεχάσει την παράδοσή του και να αλλοιωθεί, θυσιαζόμενο στο βωμό της "ηθικής τελειότητος". Ο αναγνώστης του βιβλίου πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει σκληρές πραγματικότητες. Ο κ. Γιανναράς δεν επιτίθεται μα και δεν χαρίζεται. Αυτό εν τέλει μπορεί να δει ο πιο ειδικός αναγνώστης, είναι το πως ήταν η θεολογία και η Εκκλησία στις δεκαετίες του '40-'50-'60, και αν τολμά μπορεί να κάνει και μια σύγκριση με το παρόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.