Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΙΔΕΩΝ ( ΜΑΡΤΥΡΙΑ )

ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΙΔΕΩΝ

ΜΑΡΤΥΡΙΑ

+
-
ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0296
Τιμή Έκδοσης
€17.08
Τιμή Πολιτείας
€11.96
(-30%)
Κερδίζετε €5.12


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Με την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα τέλειωσε και η παρένθεση του ενθουσιασμού στη ζωή μας. Τους είδα να μπαίνουν στην πόλη - κρυφά και πάλι από το στηθαίο της ταράτσας. Διέσχιζαν την Πατησίων με μοτοσυκλέτες και θωρακισμένα - οι δρόμοι ήταν έρημοι, και το πρώτο γερμανικό αεροπλάνο έκοβε βόλτες σε ένα ολοκάθαρο ουρανό. Ο φόβος ήρθε να προστεθεί στην ασυνείδητη πίκρα της ορφάνιας. Έβλεπα τους Γερμανούς στον δρόμο και γύριζα αλλού το κεφάλι, όχι τόσο από περιφρόνηση, όπως με δασκάλευαν, όσο από κάποιον ανομολόγητο φόβο". (Απόσπασμα από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607721556
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2011
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2010-0296
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lambrospsomas, theotsi1, Ελισάβετ.

Κριτικές για το προϊόν

[21/06/2013] pelekanos92.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο του Χρήστου Γιανναρά "Καταφύγιο Ιδεών" είναι ένα βιβλίο βαρύ. Όχι εξαιτίας πολύπλοκων και δύσκολων εννοιών, μα γιατί περιγράφει τη ζωή του συγγραφέα στις πρώτες δεκαετίες της ζωής του. Το βιβλίο αποτελεί μια μαρτυρία, δείχνει το πως ακόμα και η πιο ζωογόνος ανάσα μπορεί να μετατραπεί σε φυλακή ψυχών, πως ένας ολόκληρος πολιτισμός μπορεί να γίνει έρμαιο σε μια χούφτα ψυχοπαθολογίες, πως ένα έθνος μπορεί να ξεχάσει την παράδοσή του και να αλλοιωθεί, θυσιαζόμενο στο βωμό της "ηθικής τελειότητος". Ο αναγνώστης του βιβλίου πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει σκληρές πραγματικότητες. Ο κ. Γιανναράς δεν επιτίθεται μα και δεν χαρίζεται. Αυτό εν τέλει μπορεί να δει ο πιο ειδικός αναγνώστης, είναι το πως ήταν η θεολογία και η Εκκλησία στις δεκαετίες του '40-'50-'60, και αν τολμά μπορεί να κάνει και μια σύγκριση με το παρόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS