Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΑ - ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΥΑΡΤΕΤΑ

ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

+
-
ELIOT THOMAS-STEARNS (NOBEL 1948)
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0316
Τιμή Έκδοσης
€16.08
Τιμή Πολιτείας
€11.26
(-30%)
Κερδίζετε €4.82


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Thomas Stearns Eliot γεννήθηκε στο St Louis του Missouri στις 26 Σεπτεμβρίου του 1888. Άφησε την τελευταία του πνοή στο Λονδίνο στις 4 Ιανουαρίου του 1956. [...] Το σημαντικότερο έργο του είναι η συλλογή «Four Quartets» («Τέσσερα κουαρτέτα»), ένα μήνυμα εσωτερικής εμπειρίας από την υπερβατική γνώση για το σκοπό της ανθρώπινης ζωής και της σχέσης της με την αιωνιότητα, όπου η σύμπτωση μορφής και ουσίας δίνουν ένα έργο μεγάλης δύναμης κι ομορφιάς, μια εξαιρετικά αρμονική δομή, που προσεγγίζει την τελειότητα της μορφής». [...] (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

T. S. Eliot (1888 - 1965)
Βιογραφικό σημείωμα Έφης Αθανασίου
Πρόλογος στην τρίτη έκδοση
Πρόλογος στη δεύτερη έκδοση
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Θ. Σ. ΕΛΙΟΤ
Τέσσερα κουαρτέτα
Burnt Norton
East Coker
The Dry Salvages
Little Gidding
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΕΦΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ερμηνευτικό δοκίμιο για τα Τέσσερα κουαρτέτα και αποκάλυψη του μηνύματος
Εισαγωγή
Burnt Norton
East Coker
The Dry Salvages
Little Gidding
Επίλογος
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Βιβλιογραφία Θ. Σ. Έλιοτ
Επιλογή γενικής βιβλιογραφίας
Έργα της Έφης Αθανασίου
Λεπτομέρειες
ISBN139789607721761
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2002
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΦΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΛΙΟΤ ΤΟΜΑΣ-ΣΤΕΡΝΣ
Κωδικός Πολιτείας2010-0316
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

geo.thomo, leukokrino, atti

Κριτικές για το προϊόν

[13/01/2018] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Tα 'Τέσσερα Κουαρτέτα' του Thomas Eliot, μεταξύ χρόνου της λύπης και χρόνου της εμπιστοσύνης, εγγράφουν τις όψεις της μετατόπισης μεταξύ αρχής και τέλους, αρχής και πεπερασμένου, εκεί όπου η κάθε λέξη που προφέρεται, 'βίαια' σχεδόν συνιστά μία ιδιαίτερη αρχή η οποία εκβάλλει σε έναν βίο 'ασύγγνωστων' προθέσεων.
Με μία ποιητική γραφή η οποία εγγράφει χαρακτηριστικά υπενθύμισης του βάρους που υποκρύπτεται στο & στα βλέμματα, ο ποιητής τέμνει τον χρόνο αναζητώντας την ίδια στιγμή τον χρόνο της φθαρτής λύπης, τον μέλλοντα χρόνο στις 'συμπληγάδες' του παρόντος και στις εικονοκλαστικές προβολές του παρελθόντος, στις πραγματώσεις του ελλειπτικού ως κανόνα, προσιδιάζοντας προς την κατεύθυνση του οράματος: η ποίηση ως στοχασμός σε στα πεδία των συμβολισμών, ο η 'ενσάρκωση' ενός ιδιαίτερου Μπενγιαμικού Angelus Novus που στρέφει το κεφάλι και προς την αντίθετη πλευρά, που κοιτά προς όλες τις κατευθύνσεις..
Μεταξύ οράματος & γνώσης, η αγωνία για την δια-κράτηση του καιρού σε έναν καιρό έντασης και αγωνίας, οι παλινδρομήσεις της μεσσιανικότητας της αδιόρατης μελαγχολίας, της μεσσιανικότητας μίας ελπίδας που τελεί 'εν αναμονή'. Η αρχή υποκρύπτει πολλούς θανάτους, όταν το τέλος δεν υπόσχεται τίποτα.
Τα 'Τέσσερα Κουαρτέτα' του Thomas Eliot αναπτύσσονται ενσωματώνοντας σπειροειδείς κορυφώσεις, οριακά 'πειραματικά', εκεί όπου το ίχνος μένει αδιόρατο, η ποιητική γλώσσα ανα-καλεί την γενεαλογία της κοινότητας και το υποκείμενο σπεύδει να τονίσει την διαθεσιμότητα του.
Το Ελιοτικό ποιητικό πράττειν, με την τροπικότητα ανάπτυξης του στα 'Τέσσερα Κουαρτέτα', ισορροπεί μεταξύ έντονου ρυθμού και συγκράτησης, στοχασμού και μίας εικόνας λύπης, του χρόνου που κρατά το διά-κενο, της κίνησης που σημαίνει την ώρα της τελικής ακινησίας, των νεκρών που 'γελούν' μυστικά.. «Εδώ είμαι Ή εκεί ή κάπου αλλού. Εις την αρχή μου»
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52
Η ΝΙΟΒΗ ΘΡΗΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
ERBIL PERVIN
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS