Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΡΕΜΠΩ: 20 ΠΕΖΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

20 ΠΕΖΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΟΙ ΕΡΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, ΦΩΤΙΣΜΟΙ, ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

+
-
RIMBAUD ARTHUR
Κωδ. Πολιτείας: 2010-0341
Τιμή Έκδοσης
€14.07
Τιμή Πολιτείας
€9.85
(-30%)
Κερδίζετε €4.22


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Rimbaud είναι σαν ποιητής και σαν άνθρωπος ένα φαινόμενο. Παιδί σχεδόν έχει συμπληρώσει το έργο του. Εκτός από τη σφραγίδα της μεγαλοφυΐας, στην ποίηση του είναι φανερή η δίψα για το απόλυτο, η αγάπη της ουσίας, η βαθειά του απέχθεια για οποιαδήποτε καθιερωμένο κενό σχήμα, στην τέχνη και στη ζωή. Πνεύμα ανήσυχο και προσωπικότητα ολοκληρωμένη, είναι ένας πνευματικός επαναστάτης που θα μπορούσε να ανήκει στον πολυτάραχο αιώνα μας πιο πολύ, παρά στο δικό του. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607721990
ΕκδότηςΙΚΑΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2009
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΜΥΛΩΝΑ ΕΥΑ
ΕικονογράφησηΚΕΠΕΤΖΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΡΕΜΠΟ ΑΡΘΟΥΡ
Κωδικός Πολιτείας2010-0341
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[04/10/2015] antonis moros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Τα πεζά ποιήματα του Ρεμπώ αποτελούν μία όμορφη εικονογραφημένη έκδοση του Ίκαρου, στη συνέχεια του βιβλίου για τον Μπωντλαίρ. Τα αποσπάσματα είναι παρμένα από τα πρώιμα έργα του ποιητή, μέχρι το 'Μία εποχή στην κόλαση'. Φορές αποκαλύπτεται το άγουρο της γραφής-ηλικίας, μα δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις την ωριμότητα της σκέψης και την βιάση αυτού του παιδιού να αποκηρύξει τον βολεμένο κι άβουλο κόσμο, να αποτινάξει από πάνω του τον προδιαγεγραμμένο ζυγό της εργασίας -χωρίς καν να την δοκιμάσει. Η 'Εποχή στην κόλαση' διαθέτει τα πιο έντονα αποσπάσματα, γράφει ότι 'το χέρι που κρατά την πένα αξίζει όσο το χέρι που κρατά το αλέτρι, τι αιώνας χεριών!'. Ο Ρεμπώ αφομοίωσε στην ποίηση του, χωρίς να γίνεται φορτικός, μία πολιτικοποίηση της γραφής, αναφέρεται στην πρόοδο της κοινωνίας, στη μηχανική, στις αφιλόξενες πόλεις και το δημόσιο χρήμα, στην ανεργία και τη νεανική εξαθλίωση, χωρίς απ'ουδενί να χάνει τον ρομαντικό κι ευαίσθητο τρόπο σκέψης του. Ευαισθησία που θα τον οδηγήσει στον τυχοδιωκτισμό του πλάνητα, την περίφημη σιωπή του και το άδοξο τέλος.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ
BACIGALUPI PAOLO
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΑΛΧΗΜΕΙΑ
MELVILLE FRANCIS
€14.90 €5.22
(-65%)
Κερδίζετε €9.68

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS