Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣ

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΡΑΣΟΦΟΡΑΣ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ

+
-
ΡΟΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Κωδ. Πολιτείας: 0685-0071
Τιμή Έκδοσης
€7.42
Τιμή Πολιτείας
€5.19
(-30%)
Κερδίζετε €2.23


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι Μάγισσες δεν υπήρξαν ποτέ άσχημες, γριές και κακές. Αντίθετα ήσαν οι νέες, ωραίες και καλοσυνάτες γυναίκες, που η ανάγκη τις ώθησε να ανατρέξουν στις γνώσεις της αρχαίας σοφίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα υγείας των αγαπημένων τους προσώπων αλλά και όσων κατάφευγαν σ' αυτές για να ανακουφιστούν από τα βάσανά τους. Όμως, για την ευεργετική τους αυτή προσφορά καταδιώχθηκαν ανελέητα από τους ρασοφόρους. Χιλιάδες Μάγισσες συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν με φρικαλέες μεθόδους. Και το χειρότερο είναι πως η μνήμη τους εξακολουθεί να σπιλώνεται από την χριστιανική προπαγάνδα, που αναπαράγεται σήμερα διαμέσου των «αθώων» παιδικών παραμυθιών. (
Ο Εμμανουήλ Ροΐδης υπήρξε ο πρώτος νεοέλληνας διαφωτιστής που προσπάθησε να αποκαταστήσει τη μνήμη των μαγισσών και να αναδείξει τις ευεργεσίες τους προς την ανθρωπότητα. Διότι χωρίς τις μάγισσες δεν θα υπήρχαν σήμερα ούτε ιατρική, ούτε φαρμακολογία, ούτε καμία άλλη επιστήμη και όλοι θα καταφεύγαμε στους ρασοφόρους προκειμένου να... πάρουμε την ευλογία τους για τον άλλο κόσμο, εφόσον οι αγιασμοί, τα προσκυνήματα και τα ευχέλαια είναι εντελώς αναποτελεσματικά για την καταπολέμηση των ασθενειών.
Το μικρό αυτό ιστορικό δοκίμιο πρωτοδημοσιεύτηκε το 1885 και εδώ αναπαράγεται μαζί με μια διασκευή σε σύγχρονη κατανοητή γλώσσα, ώστε κανείς να μη στερηθεί τους χυμούς της σκέψης του μεγάλου Συριανού συγγραφέα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςIL FORMAGGIO E I VERNI. IL COSMO DI UN MUGNAIO DEL '500
ISBN139789607756961
ΕκδότηςΒΕΡΕΤΤΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων52
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΒΕΡΕΤΤΑΣ ΜΑΡΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0685-0071
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Godard

Κριτικές για το προϊόν

[25/07/2013] Godard.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα πολύ ενδιαφέρον και άγνωστο δοκίμιο, στο οποίο ο Ροΐδης προσπάθησε να αποκαταστήσει τη φήμη των "μαγισσών" του Μεσαίωνα. Η έκδοση περιλαμβάνει το πρωτότυπο κείμενο, αλλά και την απόδοσή του στη νέα ελληνική γλώσσα. Πολύ χρήσιμο επίσης το λεξιλόγιο στο τέλος του βιβλίου. Θα ήθελα πάντως να είχε μεγαλύτερη έκταση και περισσότερες πληροφορίες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS