Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΄40 // ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΄40

ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ

+
-
ΖΗΣΗΣ Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3252-0014
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€6.78
(-20%)
Κερδίζετε €1.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το πολεμικό έπος που άρχισε να γράφεται την 28η Οκτωβρίου του 1940 με την αναίτια και απρόκλητη επίθεση της φασιστικής Ιταλίας εναντίον της Ελλάδος, ζωντανό επί δεκαετίες στις καρδιές των Ελλήνων και ιστορικό καύχημα στις σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης, άρχισε να ξεθωριάζει και να λησμονείται. Εθνομηδενιστικές, αντιεκκλησιαστικές, ανθελληνικές, θεομάχες πολιτικές και "πολιτιστικές" δυνάμεις, αφού διέβρωσαν σιγά-σιγά τις συνειδήσεις των Ελλήνων, με ελάχιστη ή και μηδενική αντίσταση της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας, κατάφεραν να αναρριχηθούν σε υψηλά πολιτικά και εκκλησιαστικά αξιώματα και, ως δούρειος ίππος εκ των έσω, να κατακτήσουν την ηρωϊκή χώρα ποδοπατώντας τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, πάνω στις οποίες στηριζόμενο εμεγαλούργησε το ελληνικό έθνος και έγινε διδάσκαλος της ανθρωπότητος.
Το "Υπέρ βωμών και εστιών" της αρχαίας Ελλάδος, επαναληφθέν πολλάκις κατά την ένδοξη χιλιετία της Ρωμιοσύνης του Βυζαντίου με το "Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια", έφθασε μέχρι το 1821 με το "Για του Χριστού την πίστη την αγία, για της πατρίδος την ελευθερία" και από εκεί στο 1940 με την Μεγαλόχαρη Παναγία, την υπέρμαχο στρατηγό, να εκδιώκει από τα βουνά της Βορείου Ηπείρου τους Ιταλούς, οι οποίοι λίγο πριν είχαν προσβάλει την μνήμη της με τον τορπιλισμό της Έλλης την ημέρα της εορτής της, 15 Αυγούστου 1940, μέσα στο λιμάνι της Τήνου.
Τώρα άλλες δυνάμεις εκ των έσω προσβάλλουν τα ιερά και τα όσια του Γένους, τους βωμούς και τις εστίες, την πατρίδα και την θρησκεία, ξηλώνουν το εικονοστάσι των αξιών μας. Διαστρέφουν την ιστορία, καταργούν τις παρελάσεις για τις δύο μεγάλες εθνικές εορτές της 25ης Μαρτίου και της 28ης Οκτωβρίου, λοιδορούν τον πατριωτισμό, διαλύουν την οικογένεια και διευκολύνουν τα διαζύγια, νομιμοποιούν το σοδομικό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας, μεταβάλλουν σε συγκρητιστική θρησκειολογία το ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών, εισάγουν το Ισλάμ στις Θεολογικές Σχολές, καταργούν την πρωινή προσευχή στα σχολεία και πολλά άλλα, "ων ουκ έστιν αριθμός". Κατακτημένοι από τους Τούρκους, κρατήσαμε τις αξίες μας, την ψυχή μας, και επιβιώσαμε. Τώρα ελεύθεροι πολιτικά φθείρουμε τις αξίες μας και χανόμαστε και αφομοιωνόμαστε μέσα στο πολιτιστικό χωνευτήρι της δυτικής βαρβαρότητας.
Υγιή αντίδραση και αντίσταση σε όλα αυτά προβάλλουμε κάποιοι εδώ και εκεί, για να μη χαθούν οι μνήμες, αλλά το σπουδαιότερο για να συνεργήσουμε στη φιλανθρωπία του Θεού, που τόσες ευεργεσίες επιδαψίλευσε στο ευλογημένο ελληνικό έθνος, ώστε να μη οδηγηθούμε στην θεία εγκατάλειψη. Υποδειγματικά εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή οι άξιοι παντός επαίνου κάτοικοι του χωριού Ράχη της Πιερίας, οι οποίοι αφιέρωσαν το επιστημονικό συνέδριο των ΚΗ' ΠΑΤΡΙΩΝ στο έπος του '40 (16-19 Οκτωβρίου 2015). Την εισήγηση που στο συνέδριο αυτό παρουσιάσαμε, διευρυμένη και συμπληρωμένη, την παραδίδουμε με χαρά στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό με την ευχή προς την Μεγαλόχαρη Παναγία μας να παραβλέψει την αναξιότητά μας να ελεήσει τον ταλαιπωρούμενο αναξίως και καταπιεζόμενο από τις βιοτικές μέριμνες ελληνικό λαό, να εκδιώξει τους εσωτερικούς εχθρούς της Πίστεως και της Πατρίδος, αναδεικνύοντας φωτισμένους ηγέτες στην Εκκλησία και στην Πολιτεία. Χρειαζόμαστε ένα καινούργιο θαύμα.
Οκτώβριος 2016 (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Α' Το μεγαλείο του '40
Β' Υπερφυσικό το θαύμα του '40
Γ' Η υβρισμένη Μεγαλόχαρη μετακομίζει από την Τήνο στο μέτωπο του πολέμου
Δ' Εμφανίσεις και Θαύματα της Μεγαλόχαρης
Ε' Η Μεγαλόχαρη του '40 στην Λογοτεχνία (Πεζογραφία και Ποίηση)
ΣΤ' Η Μεγαλόχαρη της Εθνικής Αντίστασης. Παναγία η Διασώζουσα
Λεπτομέρειες
ISBN139789607814593
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΟΝ
ΣειράΦΙΛΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2016
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας3252-0014
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikolaos tsilikis, DA VINCI, Nikos V. , thanosfoto, fantaros, aposdrak, c.vlamakis, βιβλιοπόντικας, cvlamakis13, milchris, Perseus

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΕΞΙΚΟ ΡΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
€36.04 €18.02
(-50%)
Κερδίζετε €18.02
ΕΓΩ, Ο ΣΕΡ (+CD)
ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
€19.90 €6.96
(-65%)
Κερδίζετε €12.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS