Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α+Β ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΔΙΤΟΜΟ)

ΣΥΝΟΨΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ

+
-
ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3050-0072
Τιμή Έκδοσης
€80.14
Τιμή Πολιτείας
€60.10
(-25%)
Κερδίζετε €20.04


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τέχνη καλείται γενικώς πάσα δημιουργία του ανθρώπου σκοπών έχουσα την πλήρωσιν των βιωτικών αυτού αναγκών ή την τέρψιν και ψυχαγωγίαν αυτού. Και η μεν πρώτη καλείται βιομηχανία ή βάναυσος τέχνη, καθ' όσον προς άσκησιν αυτής μάλλον σωματικαί ή διανοητικαί δυνάμεις απαιτούνται, η δε δευτέρα καλείται ελευθέριος τέχνη, άτε τοις ελευθερίως πεπαιδευμένοις πρέπουσα. Επειδή δ' αύτη επιδιώκει την παράστασιν του καλού, διότι μόνον δια τούτου δύναται να τέρπη την ψυχήν ημών, καλείται ιδία και κατ' εξοχήν τέχνη (Kunst) και χαρακτηριστικώτερον καλή τέχνη, καλλιτεχνία. Και είνε μεν αι καλαί τέχναι πολλαί και κατά διαφόρους τρόπους και δια διαφόρων μέσων εμφανίζονται, ειδικώς όμως καλαί τέχναι καλούνται αι τέχναι εκείναι, αίτινες τη βοηθεία βαναύσων τεχνών αποτυπούσιν επί της ύλης τα δημιουργήματα αυτών, υφ' ην υλικήν μορφήν υποπίπτουσι ταύτα εις την δρασιν ημών, ήτοι η Αρχιτεκτονική, η Πλαστική και η Γραφική, αίτινες είνε αι κατ' εξοχήν δημιουργικαί τέχναι και καλούνται προς τούτοις, κατά Πλάτωνα, εικαστικαί, και ειδωλοποιητικαί.
Η ιστορία της παρά τοις αρχαίοις λαοίς, και ιδία παρά τοις Έλλησι και Ρωμαίοις, αναπτύξεως, προόδου και πτώσεως των τεχνών τούτων αποτελεί την επιστήμην της Αρχαιολογίας (επιστήμην της αρχαίας τέχνης). Η της Ελληνικής και Ρωμαϊκής τέχνης επιστήμη καλείται προς τούτοις κλασσική Αρχαιολογία προς διάκρισιν από άλλων κλάδων της Αρχαιολογίας και κυρίως από της προϊστορικής Αρχαιολογίας. Ονομάζεται δε προϊστορική Αρχαιολογία η ασχολούμενη περί τα μνημεία της τέχνης των πέραν της ιστορίας χρόνων, υπό την έννοιαν ότι ιστορικοί χρόνοι και ιστορία άρχονται κυρίως από της εποχής εκείνης, υπέρ την οποίαν δεν ανέρχονται τα γραπτά ήτοι φιλολογικά μνημεία. Ούτως η μεν προϊστορική Αρχαιολογία μόνην πηγήν έχει τα μνημεία της τέχνης, η δε κλασσική Αρχαιολογία προς τοις μνημείοις της τέχνης έχει και άλλην πηγήν, την εκ των φιλολογικών μνημείων. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Τέχνη και αρχαιολογία. Ανάπτυξις της τέχνης εν Ελλάδι. Ελληνική τέχνη εν Ελλάδι. Ελληνική τέχνη εν Ρώμη. Αρχαία τέχνη και χριστιανισμός. Τύχη των μνημείων της τέχνης. Αναγέννησις των τεχνών Βίγκελμαν. Εποχή των μεγάλων εν Ελλάδι ανασκαφών και προαγωγή της επιστήμης. Χρονολογικός πίναξ των ανασκαφών. Φιλολογικαί και επιγραφικαί πηγαί. Βιβλιογραφία.
ΚΕΦ. Α'. Εποχαί της εν Ελλάδι τέχνης (Προϊστορική, κυρίως Ελληνική, Ελληνορωμαική).
ΚΕΦ. Β' και Γ'. Προϊστορική τέχνη (Οικοδομική και Αρχιτεκτονική, Πλαστική και Γλυπτική, Τοιχογραφία και Αγγειογραφία, Γεωμετρική τέχνη).
ΚΕΦ. Δ' και Ε'. Κυρίως Ελληνική τέχνη - Αρχιτεκτονική. Πλαστική. Γραφική και Αγγειογραφία
ΚΕΦ. Ζ'. Ελληνορωμαική τέχνη. Αρχιτεκτονική (Ετρουσκικός και ρωμαϊκός ναός, Αρχιτεκτονικόν σύστημα, τοξοδομία και κιονοδομία, οικοδομήματα και ιστορική επισκόπησις αυτών). Πλαστική. Γραφική.
ΠΙΝΑΞ περιεχομένων
Λεπτομέρειες
ISBN139789607837264
ΕκδότηςΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 1998
Αριθμός σελίδων818
Διαστάσεις25x18
Κωδικός Πολιτείας3050-0072
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

makou

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
Η ΚΑΘΑΡΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΚΡΕΚΟΥ ΑΓΟΡΗ
€21.20 €7.42
(-65%)
Κερδίζετε €13.78

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS