Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΜΑΛΑ - ΜΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΜΑΛΑ

ΜΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ

HASS AMIRA
Κωδ. Πολιτείας: 0098-0023




Παρουσίαση

Η ισραηλινή δημοσιογράφος Αμίρα Χας, ανταποκρίτρια της εφημερίδας Χαάρετς, καταγράφει την καθημερινή ζωή στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, σε μια σειρά άρθρων της που δημοσιεύτηκαν από το 1997 ως το 2002. Εγκατεστημένη από το 1997 στη Ραμάλα (και νωρίτερα στη Γάζα), η Αμίρα Χας επέλεξε να ζήσει από κοντά τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν τις συμφωνίες του Όσλο και τη δεύτερη Ιντιφάντα. "Ήθελα να δω τι σημαίνει να ζεις με απαγόρευση κυκλοφορίας, να ζεις με το φόβο ενός στρατιώτη. Ήθελα να μάθω πώς είναι να είσαι Ισραηλινός υπό ισραηλινή κατοχή". Η ανεξάρτητη δημοσιογραφική δουλειά της την ανέδειξε σε εμβληματική μορφή της ισραηλοπαλαιστινιακής σύγκρουσης και της εξασφάλισε διεθνή αναγνώριση και αποδοχή.
Η Αμίρα Χας, κόρη επιζώντων του Ολοκαυτώματος, γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1956 και σπούδασε Ιστορία στην Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ. Για την ανεξάρτητη δημοσιογραφική δουλειά της τιμήθηκε το 2003 από την UNESCO με το Παγκόσμιο Βραβείο Ελευθερίας του Τύπου. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

[...] Με τις θαρραλέες ανταποκρίσεις της από τη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, η Αμίρα Χας, δημοσιογράφος της ισραηλινής εφημερίδας Χαάρετς, συμβάλλει στην κατανόηση της ζωής των Παλαιστινίων υπό την ισραηλινή κατοχή. Ενημερώνοντας το ισραηλινό κοινό για την καθημερινή ζωή στην Παλαιστίνη, βοηθά να δημιουργηθούν οι απαιτούμενες συνθήκες για έναν ουσιαστικό διάλογο. (Ανακοίνωση Τύπου για την απονομή του νεοσύστατου Βραβείου Άννα Λιντ στην Αμίρα Χας, το 2004)

Λιτή ανάλυση, χωρίς φιοριτούρες, πλαισιωμένη από υποδειγματικές συνεντεύξεις και μία σπάνια αίσθηση της ιστορίας και της ηθικής. (Mark Mazower, New Statesman)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςREPORTING FROM RAMALLAH
ISBN139789607872265
ΕκδότηςΑΙΩΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2005
Αριθμός σελίδων254
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΒΟΥΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ
ΜετάφρασηΤΡΥΦΩΝΑ ΛΥΔΙΑ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΑΣ ΑΜΙΡΑ
Κωδικός Πολιτείας0098-0023
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
€4.97 €2.24
(-55%)
Κερδίζετε €2.73
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗ
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ
€8.62 €3.45
(-60%)
Κερδίζετε €5.17

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS