Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΠΙΘΗΚΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ - ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠ

Ο ΠΙΘΗΚΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ

+
-
WAAL FRANS. DE
Κωδ. Πολιτείας: 0098-0034
Τιμή Έκδοσης
€19.00
Τιμή Πολιτείας
€13.30
(-30%)
Κερδίζετε €5.70


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια συναρπαστική και γεμάτη εκπλήξεις εξερεύνηση της ανθρώπινης φύσης μέσα από τη συμπεριφορά του πλησιέστερου συγγενή μας.
Δεν είναι μυστικό ότι οι άνθρωποι και οι πίθηκοι μοιράζονται πολλά χαρακτηριστικά. Οι επιστήμονες μας λένε ότι έχουμε έναν κοινό πρόγονο, οπότε είναι φυσικό να μοιάζουμε. Βέβαια, τα κοινά αυτά χαρακτηριστικά μας δεν είναι πάντα κολακευτικά: ο χιμπατζής, για παράδειγμα, μπορεί να γίνει μοχθηρός και ιδιοτελής όσο κάθε άνθρωπος.
Η κοινή κληρονομιά των ανώτερων θηλαστικών, όμως, περιλαμβάνει πολύ περισσότερα από την προδιάθεσή μας για βία. Στο βιβλίο Ο πίθηκος μέσα μας, o Frans de Waal, διεθνώς αναγνωρισμένος ειδικός στην κοινωνική συμπεριφορά των πιθήκων, παρουσιάζει την προκλητική ιδέα ότι τα πιο ευγενή μας χαρακτηριστικά -η γενναιοδωρία, η καλοσύνη, ο αλτρουισμός- είναι κι αυτά μέρος της φύσης μας όσο και τα βασικά μας ένστικτα. Άλλωστε, μοιραζόμαστε αυτά τα χαρακτηριστικά με ένα άλλο ανώτερο θηλαστικό: τον λιγότερο γνωστό μπονόμπο. Γενετικά συγγενής με τον άνθρωπο όσο και ο χιμπατζής, ο μπονόμπο είναι ριζικά διαφορετικός από τον εξάδελφό του: ενώ οι χιμπατζήδες είναι επιθετικοί, οι μπονόμπο είναι ευγενικοί, φιλόστοργοι και ερωτικοί - επιδίδονται στο σεξ τόσο για ευχαρίστηση και για κοινωνικό δέσιμο, όσο και για αναπαραγωγή.
Με δεδομένο τον παραλληλισμό μεταξύ της σκληρότητας του χιμπατζή και της σκληρότητας του ανθρώπου, ο Frans de Waal αποδεινύει ότι ο φιλικός μπονόμπο προσφέρεται κι αυτός ως μοντέλο για τη μελέτη της εξελικτικής κληρονομιάς του ανθρώπου, καθιστώντας σαφές πως οι πιο ευγενείς μας ιδιότητες είναι βαθύτερα χαραγμένες στο DNA μας απ' όσο πίστευαν μέχρι σήμερα πολλοί επιστήμονες.
Ο Frans de Waal, βιολόγος και ηθολόγος, έχει κερδίσει παγκόσμια αναγνώριση για τις μελέτες του πάνω στην κοινωνική νοημοσύνη ανώτερων θηλαστικών όπως οι χιμπατζήδες, οι μπονόμπο, οι καπουτσίνοι και οι μακάκοι. Σήμερα είναι καθηγητής στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Emory και διευθυντής του Living Links Center στο Κέντρο Πρωτευόντων Θηλαστικών Yerks, στην Ατλάντα. Έχει γράψει έξι ακόμα βιβλία που κυκλοφορούν διεθνώς με μεγάλη επιτυχία. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ένα σημαντικό και διαφωτιστικό βιβλίο που μπορεί να βοηθήσει το ανθρώπινο είδος να πάρει πιο ζεστά το μάθημα του πολιτισμού. (The New York Times Book Review)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςOUR INNER APE
ISBN139789607872371
ΕκδότηςΑΙΩΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2007
Αριθμός σελίδων368
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΟΝΑΤΣΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΑΑΛ ΦΡΑΝΣ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας0098-0034
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Periergos, kkaravassilis, chrisharman

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Periergos, kkaravassilis, chrisharman, dchalkidis

Κριτικές για το προϊόν

[24/03/2019] chrisharman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Ο De Waal είναι ένας από τους κορυφαίους πρωτευοντολόγους διεθνώς. Ο ειδικός επί των θεμάτων της ανθρώπινης συμπεριφοράς, Herbert Gintis, έχει αποκαλέσει τον De Waal "Frans the wise". Συμφωνώ απολύτως. Το βιβλίο αυτό αξίζει να διαβαστεί ευρέως.
[25/01/2014] tegos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ιδιαίτερο βιβλίο, καλογραμμένο και προσιτό σε όσους απλά ενδιαφέρονται να μάθουν για την προέλευση πολλών από τα γνωρίσματα των σύγχρονων μεγάλων πιθήκων, τον άνθρωπο! Δεν απαιτεί γνώσεις ανθρωπολογίας, κοινωνιολογίας ή σχετικών επιστημών, αντιθέτως εισάγει σ'αυτές τον αναγνώστη!
[18/10/2013] fotinipoliteia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Αρκετά ενδιαφέρον αλλά διατηρώ πολλές επιφυλάξεις και ερωτήματα για το πώς και πόσο πραγματικά οι συγκεκριμένες θεωρίες δεν απλώς αναπαράγωγουν το γνωστό διϋσμό της Δυτικής φιλοσοφίας; Τα δυο είδη πιθήκων που αναφέρονται κυρίως εδώ, απλά δεν ξεφεύγουν από την προσέγγιση αυτή. Έχω διαβάσει πολύ καλύτερα του είδους αυτού, ωστόσο το συνιστώ ως μια καλή αρχή στα σκοτεινά μονοπάτια της ανθρώπινης φύσης.
[24/06/2013] aimilia.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ ενδιαφέρον, καλογραμμένο,το συνιστώ ειδικά για όσους ασχολούνται με την ψυχολογία και την κοινωνιολογία.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
RICHIE ROBERT
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
ΧΙΟΥΜΟΡ
EAGLETON TERRY
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS