Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΠΙΠΕΔΟΧΩΡΑ ( FLATLAND )

FLATLAND, Η ΕΠΙΠΕΔΟΧΩΡΑ

ΜΙΑ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

+
-
ABBOTT A. EDWIN
Κωδ. Πολιτείας: 0098-0004
Τιμή Έκδοσης
€12.50
Τιμή Πολιτείας
€8.75
(-30%)
Κερδίζετε €3.75


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Επιπεδοχώρα είναι μια επίπεδη χώρα, η οποία κατοικείται από νοήμονα γεωμετρικά σχήματα που κινούνται, μιλούν και έχουν ανθρώπινα αισθήματα. Οι κάτοικοι της Επιπεδοχώρας ζουν αμέριμνοι στον... δισδιάστατο κόσμο τους, όταν ξαφνικά εμφανίζεται από το πουθενά ένας μυστηριώδης επισκέπτης, ο οποίος κηρύττει το αδιανόητο: την ύπαρξη μίας τρίτης διάστασης! (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

«Ευφυέστατη περιγραφή ενός παράξενου κόσμου, ισάξια με τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ... αλλά και μια σημαντική μελέτη του ανθρώπινου νου και των περιορισμών του». (Isaak Asimov)

[...[ Για μας όμως σήμερα, πέρα από μια ευχάριστη και δημιουργική σπαζοκεφαλιά, τι νέο έχει να προσφέρει η «Επιπεδοχώρα»; Την ξεχασμένη αλήθεια ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τις αισθήσεις μας και πως η κοινή λογική είναι συνήθως συντηρητική και στενόμυαλη. Το έργο αποτελεί την κρυφή έξοδο κινδύνου από τον δεδομένο, αυτάρεσκο κόσμο μας. (Ηλίας Μπογδανος, εφημ. Το Βήμα)

Περιεχόμενα

ΕΠΙΜΕΤΡΟ: ΤΕΥΚΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςFLATLAND
ISBN139789607872524
ΕκδότηςΑΙΩΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2008
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΩΡΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΜΠΟΤ Α. ΕΝΤΟΥΙΝ
Κωδικός Πολιτείας0098-0004
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, gkgiorgos, Alka, dchalkidis, maria azapi

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dchalkidis

Κριτικές για το προϊόν

[22/11/2015] bowser.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στον κόσμο της επιπεδοχώρας, ο συγγραφέας-ένα ορθολογικό τετράγωνο της ανώτερης κοινωνικής τάξης θα δει την ισορροπία της επίπεδης ζωής του να ανατρέπεται όταν παρουσιάζεται στον κόσμο του ένα τρισδιάστατο αντικείμενο-μία σφαίρα αποκαλύπτοντάς του τα μυστικά της τρίτης διάστασης. Η ιστορία, ωστόσο, δεν σταματάει εδώ. Σε αυτό το σημείο για τον αφηγητή, τα όρια της γνώσης σπάνε και μπροστά του απλώνεται ένας κόσμος τεσσάρων ή και περισσότερων διαστάσεων που πρέπει αποκαλυφθεί. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, την σκυτάλη παίρνει ο αναγνώστης.
Η φανταστική-μαθηματική νουβέλα του Edwin A. Abbott γράφτηκε το 1884 και 130 χρόνια αργότερα συνεχίζει να ενδιαφέρει και να διαβάζεται καθώς μεταφέρει ένα διαχρονικό προβληματισμό που εδράζεται στην ανάγκη του ανθρώπου να ανακαλύπτει και να δίνει απαντήσεις σε υπαρξιακά ζητήματα.
Η μετάφραση είναι καλή, περιλαμβάνεται εκτενές επίμετρο του Τέυκρου Μιχαηλίδη που βοηθάει στην κατανόηση του πλαισίου της εποχής στην οποία γράφτηκε και δημοσιεύτηκε.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΤΛΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
KONSTAM ANGUS
€24.70 €9.88
(-60%)
Κερδίζετε €14.82
Οι ιππότες της Μάλτας
DIBDIN MICHAEL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS