Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΟ ΧΑΜΑΜ

ΤΟ ΧΑΜΑΜ

ΒΑΛΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0098-0043




Παρουσίαση

Μετά τη νουβέλα ...ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΑΤΑΥΛΑ ΧΙΟΝΙ που εισέπραξε θερμή υποδοχή από κοινό και κριτικούς και μεταφράστηκε επίσης στην γερμανική και τουρκική γλώσσα, ο Κωνσταντινουπολίτης Γιώργος Βαλασιάδης επανέρχεται στα ελληνικά γράμματα, με το μυθιστόρημα ΤΟ ΧΑΜΑΜ. Με αφηγηματική άνεση, αυτοσαρκαστικό χιούμορ και παιγνιώδη διάθεση, ο συγγραφέας οδηγεί τον αναγνώστη στην πατρώα γη, την Πόλη, όπου το χαμάμ, αποτελεί τον κατ' εξοχήν τόπο επικοινωνίας των συνανθρώπων του. Χαρακτήρες και στιγμιότυπα καθημερινής ζωής "τρέχουν" σε ένα πρώτο επίπεδο ανάγνωσης - για να αναδείξουν το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής τόσο στην Κωνσταντινούπολη όπου έζησε και την εφηβεία του ο ήρωας, όσο και στη Γερμανία όπου αναγκάστηκε στη συνέχεια να μεταναστεύσει.
Ο Γιώργος Βαλασιάδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη όπου και αποφοίτησε από το Ζωγράφειο Γυμνάσιο. Μετά την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία στον τούρκικο στρατό, μετανάστευσε στη Γερμανία όπου αποφοίτησε από την Εμπορική Σχολή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φραγκφούρτης. Στη συνέχεια σπούδασε στην Ακαδημία Διεθνούς Εμπορίου του Πανεπιστημίου Johann Wolfgang Goethe της Φραγκφούρτης.
Την γνωριμία μας με τον Γιώργο Βαλασιάδη οφείλουμε εν πολλοίς στις παραινέσεις του Πέτρου Μάρκαρη που υποδέχτηκε με θερμή κριτική τα πρώτα του χειρόγραφα. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Ενα βιβλίο σαν γλυκό του κουταλιού με γεύση πικραμύγδαλου. Γραφή αδρή και φινετσάτη, ευαίσθητη και χιουμοριστική, με βασικό ήρωα έναν πιτσιρίκο και στη συνέχεια έφηβο, στην Κωνσταντινούπολη του '40 και του '50. (Γιώργος Βιδάλης, Ελευθεροτυπία, 15/4/2009)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607872548
ΕκδότηςΑΙΩΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων312
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0098-0043
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΛΕΣΙΑ
KUPRIN ALEKSANDR
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00
ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ
ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ Μ. ΧΑΡΗΣ
€19.08 €7.63
(-60%)
Κερδίζετε €11.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS