Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

+
-
ZINN HOWARD
Κωδ. Πολιτείας: 0098-0054
Τιμή Έκδοσης
€10.00
Τιμή Πολιτείας
€7.00
(-30%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ομιλία του Χάουαρντ Ζιν στην Αθήνα το Μάιο του 2009 και δύο συνεντεύξεις, στον Κωστή Παπαϊωάννου και στη Σώτη Τριανταφύλλου.
Ο Χάουαρντ Ζιν, άμεσος και ειλικρινής, με βαθιά γνώση της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας αλλά και με την πεποίθηση ότι "η Ιστορία είναι ένας τρόπος όχι μόνο να κατανοούμε το παρόν αλλά και να δρούμε στο παρόν", διερευνά τη φύση της δημοκρατίας και τη σχέση της με τον πολίτη, εξετάζει τη δύναμη των κοινωνικών κινημάτων, προτείνει την πολιτική ανυπακοή ως κινητήρια δύναμη για κοινωνικές αλλαγές -τονίζοντας όμως ότι κανένας σκοπός δεν δικαιώνει τη βία-, οραματίζεται μια παγκόσμια κοινότητα πέρα από εθνικά σύνορα.
Ακούραστος, μαχητικός και αισιόδοξος, στα 87 του χρόνια, μας θυμίζει ότι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ελευθερία κατακτιούνται μέσα από τις καθημερινές επιλογές όλων μας, ότι η δύναμη των λίγων βασίζεται στην αδράνεια των πολλών, ότι μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.
O Χάουαρντ Ζιν, ιστορικός, πολιτικός ακτιβιστής και συγγραφέας, γεννήθηκε το 1922 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Δούλεψε στα ναυπηγεία και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου υπηρέτησε ως μέλος πληρώματος στα βομβαρδιστικά αεροπλάνα. Μετά τον πόλεμο ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στη συνέχεια δίδαξε για αρκετά χρόνια στο Spelman College, στην Ατλάντα (όπου διετέλεσε πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας), και στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης. Αναμείχθηκε ενεργά στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα και στο αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Ακούραστος, μαχητικός και αισιόδοξος σ' όλη του τη ζωή, έγραφε βιβλία, έδινε διαλέξεις και σχολίαζε τις πολιτικές εξελίξεις με τολμηρές και ανεξάρτητες δηλώσεις.
Επισκέφθηκε την Ελλάδα τον Μάιο 2009 προσκεκλημένος των Εκδόσεων ΑΙΩΡΑ και του ΕΚΕΒΙ στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Πέθανε από ανακοπή καρδιάς, στις 27 Ιανουαρίου 2010 στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607872654
ΕκδότηςΑΙΩΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΑΡΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΖΙΝ ΧΑΟΥΑΡΝΤ
Κωδικός Πολιτείας0098-0054
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

doukasgiorgos, ημίφως, dimos, anifan, giovand, zaxaou, angeta, irini tro, kkaliamanidis, dmim67, spstrouzas, loukaskoutsikos

Κριτικές για το προϊόν

[13/06/2012] Manuk.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πάρα πολύ καλό βιβλίο με συνεντεύξεις και ομιλία ενός σπουδαίου στοχαστή - ιστορικού - ακτιβιστή.Με έκανε να προβληματιστώ δημιουργικά ακόμα και για την αξία της δημοκρατίας ως πολίτευμα!Αξίζει να διαβαστεί ιδίως τούτα τα δύσκολα για την Ελλάδα χρόνια όπου όλα επανεξετάζονται.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ (ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΙΤΗΣ)
€40.00 €20.00
(-50%)
Κερδίζετε €20.00
Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ
€4.90 €2.45
(-50%)
Κερδίζετε €2.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS