Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΝΑΥΑΓΙΑ ( ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ /ΣΕΙΡΑ )

ΝΑΥΑΓΙΑ

YOSHIMURA AKIRA
Κωδ. Πολιτείας: 2491-0052




Παρουσίαση

Ο Ισάκου, ένα εννιάχρονο αγόρι ζει σ' ένα απομονωμένο και απελπιστικά φτωχό ψαροχώρι στα παράλια της ιαπωνικής θάλασσας. Ο πατέρας του "πουλιέται" σε συμβόλαιο δεσμευμένης εργασίας για να σώσει την οικογένειά του από την πείνα, αφήνοντας τον Ισάκου και τη δυναμική μητέρα του να προσέχουν τα τρία μικρότερα παιδιά. Αναγκασμένος να μεγαλώσει πριν την ώρα του, ο Ισάκου αντιμετωπίζει ένα σωρό μυστήρια, όπως η ίδια του η σεξουαλικότητα και ο θρύλος του Ο-φούνε-σάμα - τα εμπορικά πλοία που περνάνε μεσοπέλαγα από καιρό σε καιρό και προμηθεύουν το χωριό με απρόσμενα δώρα: ρύζι, κρασί και πλούσιες πρωτόγνωρες λιχουδιές.
Οι χωρικοί πιάνουν τόσα ψάρια που μετά βίας καταφέρνουν να επιβιώσουν και αποστάζουν αλάτι από το νερό της θάλασσας για να το πουλήσουν στα διπλανά χωριά. Αυτή όμως η φάμπρικα εξυπηρετεί μια άλλη παράπλευρη σκοπιμότητα: ελπίζουν πως οι φωτιές στα καζάνια του αλατιού θα παραπλανήσουν περαστικά πλοία και θα τα προσελκύσουν προς την ακτή πάνω στους ύφαλους βράχους. Όταν λοιπόν κάποιο πλοίο κολλάει πάνω σ' αυτούς, κατασφάζουν το πλήρωμα και λεηλατούν το φορτίο. Καθώς λοιπόν το συμβόλαιο του πατέρα του φτάνει στο τέλος του -τη μέρα δηλαδή που ο Ισάκου περιμένει με αγωνία- ένα πλοίο κολλάει στα βράχια και οι χωρικοί πανηγυρίζουν. Το φορτίο όμως δεν είναι σε καμιά περίπτωση το μάννα εξ ουρανού που περίμεναν...

Ο Γιοσιμούρα απεικονίζει με απίστευτης ομορφιάς πινελιές τον καθημερινό αγώνα του ανθρώπου για τη ζωή και τις προσπάθειές του να διατηρήσει την ανθρωπιά του ακόμα και σε συνθήκες όπου και η απλή επιβίωση είναι κατόρθωμα!
Ένα αυστηρά και λιτά γραμμένο, αλλά αρκετά προκλητικό μυθιστόρημα για την ανθρώπινη μοίρα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςHASEN
ISBN139789607893369
ΕκδότηςΛΑΓΟΥΔΕΡΑ
ΣειράΙΣΤΙΟΦΟΡΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2008
Αριθμός σελίδων220
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΚΟΝΣΟΛΑΚΗ ΡΟΥΛΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΙΟΣΙΜΟΥΡΑ ΑΚΙΡΑ
Κωδικός Πολιτείας2491-0052
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

giaoik, maria_kan, ange, Christos Kitsos

Κριτικές για το προϊόν

[27/12/2022] Christos Kitsos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
''...Ο ορίζοντας άρχισε ν' αχνοφαίνεται στο βάθος. Ο Ισάκου ένιωσε πως ο χειμώνας πλησιάζει στο τέλος του''

''...Περπάτησε στο μονοπάτι, προς το αμυδρό περίγραμμα του σπιτιού του που φάνταζε σκοτεινό στο αστροφέγγισμα του νυχτερινού ουρανού''.
Akira Yoshimura

Ένα βιβλίο που πραγματικά σε ταρακουνάει. Η ιστορία του μικρού Isaku μου έχει ραγίσει την καρδιά με τρόπο που κανένα άλλο μυθιστόρημα δεν το έχει κάνει. Εδώ, ο ωκεανός είναι τα πάντα – Είναι ο θεός σου, η ψυχή σου και η ύπαρξή σου καθορίζονται από τις ιδιοτροπίες των κυμάτων.

Αυτή είναι μια ιστορία που δύσκολα θα ξεχάσεις.
[30/05/2015] marwstavrou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με ένα αριστουργηματικό μέσα στην απλότητά του κείμενο, πανέμορφες περιγραφές της καθημερινής ζωής των εξαθλιωμένων από την πείνα κατοίκων ενός πάμφτωχου παραθαλάσσιου χωριού, ένα σπαρακτικό βιβλίο. Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει ποτέ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΡΩΤΑΣ
PRECHT RICHARD-DAVID
€8.96 €3.58
(-60%)
Κερδίζετε €5.38
ΤΑ ΜΗΛΑ ΤΟΥ ΜΑΓΕΙΡΑ
ΨΑΡΡΟΥ ΠΑΟΛΑ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS