Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΛΟΓΟΥ (ΜΑΛΑΚΟ)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΛΟΓΟΥ

+
-
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2360-0091
Τιμή Έκδοσης
€15.31
Τιμή Πολιτείας
€10.72
(-30%)
Κερδίζετε €4.59


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

[...] Ο κόσμος του Μιχάλη Αναστασίου χωρίζεται σε αυτό ακριβώς το μαύρο και το άσπρο, με όλη την κλίμακα του γκρι στο ενδιάμεσο. Το μαύρο που περιβάλλει τα γυμνά γυναικεία σώματα, κρύβει το άγνωστο άσπρο, το κυοφορεί, το φέρει, είναι η μήτρα που γεννά την κίνηση και το φως. Χωρίς το μαύρο, η εικονιζόμενη μορφή στο άσπρο δεν υπάρχει, και το αντίθετο πάλι το λευκό υπάρχει προς χάριν και εξαιτίας του μελανού, που το γεννά, που το προβάλλει. Η καρδιά του άσπρου χτυπάει μέσα στο μαύρο. Στο μαύρο ένας ολόκληρος κόσμος ανασαίνει. Στο μαύρο όλες οι κινήσεις σταματούν πριν το αγγίξουν το μαύρο δεν μπορεί κανείς να το διασχίσει.
Στο άσπρο, ένα ανεπαίσθητο χαμόγελο γίνεται λυγμός, τα βρεγμένα μαλλιά γίνονται ζωντανοί πλόκαμοι, το ξαπλωμένο γυμνό σώμα, που υπερασπίζεται το σχήμα του γίνεται απέραντη έρημος με λεπτότατους κόκκους άμμου, γίνεται σιγή και ερημία, οι θηλές του στήθους άλλοτε ηφαιστειακοί κώνοι και άλλοτε φιλόξενα υψώματα.
Στις "Γυναίκες του πρόχειρου λόγου", οι στίχοι του Μιχάλη Αναστασίου, που καθρεφτίζονται στις αντικρυστές σελίδες, ακούγονται άλλοτε σαν τρυφερός ψίθυρος που αναβλύζει από βάθος στοάς ορυχείου, άλλοτε σαν λαχάνιασμα, σαν βουητό βουνού σε απότομη πλαγιά.
Ο στίχος γεωγραφεί τον άδειο χώρο, συνομιλεί με τα κενά του μαύρου και με τα κενά του άσπρου και συχνά μεταμορφώνεται σε περίτεχνο πλαίσιο γίνεται το κάδρο που επιμένει να προστατεύει, να αναδεικνύει, να ξορκίζει εν τέλει το είδωλο, δίπλα στο οποίο φωτογραφίζεται. [...] (Από την έκδοση)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607895592
ΕκδότηςΚΟΑΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2005
Αριθμός σελίδων134
Διαστάσεις23x21
ΠρόλογοςΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας2360-0091
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΓΚΩΜΙΟΝ
ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΣ
€8.66 €3.46
(-60%)
Κερδίζετε €5.20
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS