Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΠΙΛΗΨΙΑ // 100 ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ

ΕΠΙΛΗΨΙΑ

100 ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ

THEODOR H.WILLIAM
Κωδ. Πολιτείας: 0511-0013




Παρουσίαση

Τα τελευταία χρόνια είμαστε μάρτυρες μιας σημαντικής επέκτασης των γνώσεων μας γύρω από την επιληψία. Παρότι η προσέγγιση μας, η θεραπευτική τουλάχιστον, είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό εμπειρική, το τοπίο αλλάζει. Παράμετροι αυτής της αλλαγής είναι η κυκλοφορία - μετά από πολλά χρόνια - μιας σειράς νέων φαρμάκων, η διελεύκανση ορισμένων βασικών παθοφυσιολογικών νευρωνικών μηχανισμών, η ευρεία εφαρμογή της χειρουργικής θεραπείας, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποιότητα της ζωής των ασθενών, η εξέλιξη των διαγνωστικών μεθόδων κ.ά. Η επέκταση του επιστημονικού ορίζοντα της επιληψίας αυξάνει τις απαιτήσεις της θεραπείας των επιληπτικών ασθενών, και καθιστά αναγκαία τη διαρκή εστίαση του ιατρού στο πολύπλευρο θέμα της θεραπευτικής φροντίδας του ασθενούς με επιληπτικές κρίσεις. Η επιλογή ενός φαρμάκου δεν εξαντλεί πλέον την παρέμβαση του ιατρού. Η αντιμετώπιση των παρενεργειών, των κοινωνικών επιπτώσεων της νόσου, η αιτιολογική διερεύνηση, η επίδραση στον ψυχισμό του ασθενούς, το ενδεχόμενο χειρουργικής θεραπείας, η κληρονομικότητα και η γενετική συμβουλή, η μεταβολή του τρόπου ζωής, η πρόγνωση είναι προβλήματα τα οποία οφείλει να προσεγγίζει ο θεράπων. Ογκώδη συγγράμματα, ειδικά περιοδικά και συνέδρια κατακλύζουν το νευρολόγο προσθέτοντας έναν τεράστιο όγκο γνώσεων για την επιληψία. Η καθημερινή πρακτική όμως απαιτεί κωδικοποίηση της γνώσης, ευχερή πρόσβαση, επιστημονική ορθότητα, ταχύτητα στην προσπέλαση και οργάνωση με τρόπο που να δίνει λύση σε κλινικά ερωτήματα.
Πιστεύουμε ότι αυτές τις απαιτήσεις εξυπηρετεί το ανά χείρας πόνημα. Είναι εντυπωσιακό ότι χωρίς να φιλοδοξεί να αποτελεί σύγγραμμα αναφοράς καταφέρνει, με τον πρωτότυπο τρόπο σχολιασμού 100 κλινικών ερωτήσεων, να εξαντλεί σχεδόν το κλινικό προφίλ της επιληψίας. Ο γενικός ιατρός, ο νευρολόγος, ο παιδίατρος, ο ψυχίατρος έχει στα χέρια του όχι μόνο μια εμπεριστατωμένη και σύγχρονη μονογραφία για την επιληψία, αλλά και ένα εργαλείο ικανό να του δώσει μια σύντομη, σαφή και πρακτική απάντηση σε κάθε κλινικό πρόβλημα το οποίο θα προκύψει από την καθημερινή συνδιαλλαγή με τον επιληπτικό ασθενή. Αυτό μας εντυπωσίασε στο ανά χείρας βιβλίο και μας οδήγησε στο να το επιλέξουμε μέσα από ένα τεράστιο αριθμό συγγραμμάτων που προσφέρει η διεθνής βιβλιογραφία. Ο Έλληνας ιατρός έχει ένα σπουδαίο βιβλίο στη γλώσσα του για καθημερινή χρήση και ελπίζουμε ότι θα εγκρίνει αυτή μας την επιλογή. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Μέθοδος προσέγγισης του ασθενούς
- Διάγνωση: Αίτια της επιληψίας
- Διάγνωση: Κρίσεις και επιληψία
- Διάγνωση: Εστιακές κρίσεις
- Διάγνωση: Γενικευμένες επιληπτικές κρίσεις
- Διάγνωση: Επιληπτική κατάσταση (Status Epilepticus)
- Διάγνωση: Μη επιληπτικές κρίσεις και πυρετικοί σπασμοί
- Θεραπεία: Γενικές σκέψεις
- Θεραπεία: Φαρμακολογία και φαρμακοκινητική
- Θεραπεία: Εστιακές κρίσεις
- Θεραπεία: Νέα και πειραματικά φάρμακα
- Θεραπεία: Γενικευμένες επιληπτικές κρίσεις
- Θεραπεία: Επιληπτική κατάσταση
- Θεραπεία: Ο ρόλος των κατασταλτικών αντιεπιληπτικών φαρμάκων
- Θεραπεία: Ο ρόλος της χειρουργικής στην επιληψία
- Θεραπεία: Εγκυμοσύνη και επιληψία
Ψυχοκοινωνικές πλευρές της επιληψίας
Το μέλλον: Η σημασία της έρευνας
Παράρτημα
Βιβλιογραφία
Πίνακας συντμήσεων
Λεπτομέρειες
ISBN139789607911124
ΕκδότηςΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 1998
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις24x17
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΘΙΟΝΤΟΡ ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Κωδικός Πολιτείας0511-0013
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98
Το φαινόμενο της προσκόλλησης
LOVENHEIM PETER
€16.60 €8.30
(-50%)
Κερδίζετε €8.30

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS