Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΡΓΑΝΟΝ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΟΡΓΑΝΟΝ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΤΣΙΒΟΥΛΗΣ Ν. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0511-0052




Παρουσίαση

Το "Όργανον" του Samuel Hahnemann συνιστά το πρώτο επίσημο ομοιοπαθητικό σύγγραμμα που αναγορεύει την Ομοιοπαθητική σε επιστήμη. Πρόκειται για τις αρχές, την νομολογία, τη φιλοσοφία, τον καταστατικό χάρτη της Ομοιοπαθητικής και τη βίβλο με δυο λόγια του κάθε ομοιοπαθητικού γιατρού.
Όταν ο Γεώργιος Βυθούλκας στα τέλη του 1994 μου εμπιστεύθηκε την ανάθεση της μετάφρασης του "Όργανον" του Hahnemann στην ελληνική, εγνώριζα πως βρισκόμουν μπροστά σε ένα οριακά κρίσιμο σημείο.
Η μία δυσκολία προερχόταν από το γεγονός ότι τότε βρισκόμουν σε πολύ πρόσφατη και βραχύμηνη, "επιδερμιδική" επαφή με την Ομοιοπαθητική, οι γνώσεις μου ήσαν σαφώς περιορισμένες για να αποκοτήσω ένα παρόμοιας σημασίας τόλμημα για τον ελληνικό χώρο και για τις -πολλές ελπίζω- επόμενες γενιές ελληνοφώνων ομοιοπαθητικών γιατρών.
Η άλλη δυσκολία προέκυπτε από το γεγονός της γλώσσας που συνήθιζε ο Hahnemann να χρησιμοποιεί στα επιστημονικά του συγγράμματα. Αν και η πρώτη έκδοση του βιβλίου εμφανίσθηκε στα 1810, ο γραπτός του λόγος εν τούτοις είναι αφάνταστα πολυπλοκότερος και αρχαιότερος από εκείνον της εποχής του, εξαιρετικά λογοτεχνικός, με προτάσεις που φθάνουν ή και ξεπερνούν το μήκος της μιας σελίδας και με ενδιάμεση παρεμβολή δευτερευουσών που καθιστούν το νόημα δυσχερέστερο.
Όλα αυτά είναι γνωστά σε όσους γνωρίζουν εκ του σύνεγγυς την ιδιομορφία της γερμανικής γλώσσας. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607911315
ΕκδότηςΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2000
Αριθμός σελίδων354
Διαστάσεις23x15
ΠρόλογοςΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας0511-0052
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ (3 ΤΟΜΟΙ)
ΣΚΑΡΙΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
€41.34 €16.54
(-60%)
Κερδίζετε €24.80
Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΤΟΜΑΣ ΜΠΕΡΝΧΑΡΝΤ
BERNHARD THOMAS
€18.59 €7.44
(-60%)
Κερδίζετε €11.15

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS