Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΩΜΑΙΔΗΣ: ΣΥΓΚΟΠΗ

ΣΥΓΚΟΠΗ

+
-
ΘΩΜΑΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0511-0055
Τιμή Έκδοσης
€42.00
Τιμή Πολιτείας
€10.50
(-75%)
Κερδίζετε €31.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η συγκοπή είναι ένα από τα συχνότερα διαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα στην καθημερινή κλινική πράξη. Χαρακτηρίζεται από αιφνίδια πτώση της αρτηριακής πίεσης κυρίως στην όρθια θέση, που έχει σαν αποτέλεσμα την παροδική απώλεια της συνείδησης και του ορθοστατικού τόνου που επιφέρει την πτώση επί του εδάφους συνήθως δε αποκαθίσταται αυτόματα.
Τα άτομα με συγκοπτικά επεισόδια αποτελούν το 3% των προσερχομένων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και το 6% των προσερχομένων στα νοσοκομεία ασθενών.
Η σοβαρότητα της συγκοπής κυμαίνεται από την απλή αθώα λιποθυμία μέχρι την επικίνδυνη καρδιογενή συγκοπή λόγω δομικών και ηλεκτρικών διαταραχών της καρδιάς.
Τα αίτια πρόκλησης συγκοπής είναι πολλά και σε πολλές περιπτώσεις αδιευκρίνιστα ενώ η διερεύνηση των αιτιών για την εφαρμογή της ανάλογης θεραπευτικής αγωγής έχει πολλές φορές μεγάλο κόστος.
Η ενδελεχής διερεύνηση της συγκοπής επιβάλλεται ιδίως στις περιπτώσεις των επαναλαμβανομένων συγκοπτικών επεισοδίων διότι αίτια όπως τα καρδιολογικά μπορεί να οδηγήσουν σε αιφνίδιο θάνατο εάν δεν διερευνηθούν και δεν αντιμετωπισθούν αναλόγως.
Η σωστή διάγνωση της αιτίας της συγκοπής και η αποφυγή πληθώρας αχρήστων εξετάσεων που συνήθως υποβάλλονται οι ασθενείς, αυτοί αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για τη σωστή αντιμετώπιση και θεραπεία.
Μέχρι τώρα υπάρχουν πολλές δημοσιεύσεις στην διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία χωρίς όμως να μπορεί κανείς να βρει συγκεντρωμένα αυτά τα δεδομένα σε ένα εγχειρίδιο ή βιβλίο που να συγκεντρώνουν όλη την πρόσφατη όσο το δυνατόν γνώση πάνω σ' αυτό το θέμα.
Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να κάνουμε προσιτή στον Έλληνα κλινικό ιατρό που πρώτα έρχεται σε επαφή με συγκοπτικούς ασθενείς όπως είναι οι γενικοί γιατροί, οι παθολόγοι, οι νευρολόγοι, οι καρδιολόγοι όλη την πρόσφατη γνώση για την αιτιολογία, παθοφυσιολογία, διερεύνηση διαφορική διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση της συγκοπής.
Προσπάθησα να εναρμονίσω το βιβλίο πάνω στις βασικές αρχές που έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία ώστε η σκέψη του κάθε αναγνώστη να εναρμονίζεται στα διεθνή πρόσφατα δεδομένα.
Ελπίζω ότι το βιβλίο αυτό θα καταφέρει με τρόπο απλό, προσιτό και ευκολόχρηστο να προσφέρει τη γνώση και εμπειρία σε κάθε κλινικό γιατρό και να απαντήσει σε ερωτήματα που δημιουργούνται για το τόσο πολύπλοκο πρόβλημα της συγκοπής που τα τελευταία χρόνια εμφανίζει αλματώδη ανάπτυξη στην αναίμακτη διερεύνηση και θεραπευτική αντιμετώπιση. (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
- Ορισμός συγκοπής
- Αιτιολογία της συγκοπής
- Παθολογοφυσιολογικοί μηχανισμοί της συγκοπής
- Συχνότητα - Πρόγνωση συγκοπής
- Κλινική εικόνα συγκοπής
- Διάγνωση συγκοπής
- Διαφορική διάγνωση συγκοπής
- Θεραπεία συγκοπής
- Η συγκοπή από την πλευρά του νευρολόγου
- Η συγκοπή στους ηλικιωμένους
- Ψυχιατρική και συγκοπή
- Συγκοπή με σπασμούς
- Συγκοπή και σωματική άσκηση
- Συγκοπή και οδήγηση
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789607911445
ΕκδότηςΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων222
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας0511-0055
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ-ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€60.00 €24.00
(-60%)
Κερδίζετε €36.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS