Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΣ ( ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Κ. ΔΟΥΚΑΣ)

ΟΜΗΡΟΣ: «ΙΛΙΑΣ»

+
-
ΟΜΗΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1981-0020
Τιμή Έκδοσης
€84.80
Τιμή Πολιτείας
€59.36
(-30%)
Κερδίζετε €25.44


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Αν και έχουν περάσει πάνω από 150 χρόνια "ελληνικού" κράτους παρ' όλα αυτά το όνειρο του Κοραή και των άλλων πρωτοπόρων του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, για τη διάδοση των έργων των αρχαίων συγγραφέων στους Έλληνες, όχι μόνον δεν έχει γίνει πραγματικότητα, αλλά αντιθέτως όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες ενός άνευ προηγουμένου διωγμού του ελληνικού πνεύματος και της ελληνικής παιδείας από το επίσημο κράτος. Εμείς, στις εκδόσεις "Γεωργιάδης - Βιβλιοθήκη των Ελλήνων", πάνω από 20 χρόνια τώρα δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για την επανελλήνησι της Ελλάδας, έχοντας ήδη εκδώσει 250 τόμους αρχαίων και βυζαντινών ελλήνων συγγραφέων. Σ' αυτήν την προσπάθειά μας, όμως, υπήρχε ένα σημαντικό κενό. Έλειπαν τα έργα του Ομήρου, του σημαντικότερου ποιητή της Ιστορίας. Η αιτία για το κενό αυτό δεν ήταν η υποτίμηση των ομηρικών επών, όπως κάποιος μπορεί να νόμιζε, αλλά το ακριβώς αντίθετο: ο μέγιστός μας σεβασμός στη σεπτή μορφή του Ομήρου. Κακά τα ψέματα, ο Όμηρος αποτελούσε τον σημαντικότερο διδάσκαλο της αρχαιότητας κανείς αρχαίος Έλληνας, αλλά αργότερα και Ρωμαίος, δεν διανοείτο να θεωρεί τον εαυτό του μορφωμένο, εάν δεν είχε εντρυφήσει στα ομηρικά έπη. Σας θυμίζω δε την περίπτωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος τόσο πολύ είχε αγαπήσει τον Όμηρο, που ονόμαζε τον εαυτό του Αχιλλέα και τον καλύτερό του φίλο, τον Ηφαιστίωνα, Πάτροκλο. Ενώ όταν μετά την κατάληψη της Τύρου του έφεραν ένα κιβώτιο φτιαγμένο από χρυσάφι και πολύτιμους λίθους για να βάλει ό,τι πολυτιμότερο είχε μέσα σε αυτό, προτίμησε από όλους τους Θησαυρούς του να θέσει στο κιβώτιο τα ομηρικά έπη». (ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607921079
ΕκδότηςΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2010
Αριθμός σελίδων900
Διαστάσεις28x15
ΠρόλογοςΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Α. ΑΔΩΝΙΣ
ΜετάφρασηΔΟΥΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδικός Πολιτείας1981-0020
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[20/05/2021] ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΝΙΣΗΣ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν μιλούμε για τήν οικονομικοτέρα, αλλά για τήν αρτιοτέρα έκδοσιν των ομηρικών επών (Προσωπικώς, επιθυμώ τήν επανέκδοσιν της «Οδυσσείας» του Ποιητού, από τόν ίδιον εκδοτικόν οίκον, ήτινα καλείται «εξαντλημένη»). Ο κ. Κώστας Δούκας, μέγας ομηριστής, αφήνει, μέσω της αρτίας, πολυετούς εργασίας του, ένα μνημείον της ελληνικής γλώσσης ως παρακαταθήκην στίς επόμενες γενεές. Το επίπεδον της «αποδόσεως», όχι «μεταφράσεως», είναι, ιδιαιτέρως, υψηλόν, διατηρώντας μεγάλον μέρος των πρωτοτύπων λέξεων, ατόφιο. Τούτον, βοηθά τόν μελετητήν/αναγνώστην να προσεγγίσει το πνεύμα καί τήν υπέροχην γλώσσαν του Ομήρου. Μένει, τίς, άφωνος, διαπιστώνοντας την ομορφιάν καί την ζωντάνιαν της ομηρικής διαλέκτου, ήτινα δέν είναι ξένη, στον Έλληνα, όπως, εσφαλμένα, πολλοί εξ' ημών, φρονούν (Εδώ, προσωπικώς, τοποθετώ, την υπεροχήν της αποδόσεως). Εν τέλει, μιαν αξιόλογη -εάν όχι η αξιολογοτέρα- έκδοσιν της «Ιλιάδος», υποστηριζομένη από πρόλογο του ομηριστού καί του εκδότου, σύνοψιν της εκάστοτε ραψωδίας καί πλήθος ερμηνευτικών σχολίων επ' αυτής, στίς -πολλές- τελευταίες σελίδες του συγγράμματος. Ολοκληρώνω, αναφερόμενος, στήν καλήν ποιότηταν χαρτιού και στήν, εξαίρετην πανόδετην βιβλιοδεσίαν με τόν υφασμάτινον ενσωματωμένον σελιδοδείκτην, οίτινα προσδίδουν στήν έκδοσιν τήν, αναγκαίαν, μακροζωίαν που της αναλογεί. Πάς θεωρεί τόν εαυτόν του Έλληνα, ας προμηθευτεί τούτον τό πόνημα ! Πράγματι, αξίζει !
[27/07/2017] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ανεξαρτήτως της προσωπικής μου γνώμης για το πολιτικό ήθος και το ποιόν του Γεωργιάδη, οφείλω να αναγνωρίσω πως πρόκειται για μία σπουδαία έκδοση. Η καλύτερη έκδοση των επών του Ομήρου, που γνωρίζω. Η υπεροχή της έγκειται στο υψηλό επίπεδο της απόδοσης του πρωτοτύπου κειμένου στη νέα ελληνική. Προσοχή: δεν πρόκειται για "μετάφραση" αλλά για "απόδοση", του Κ.Δούκα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το αρχικό κείμενο και διατηρεί αμετάφραστες στην απόδοση τις ομηρικές λέξεις που γνωρίζουμε και σήμερα, βοηθώντας μας να προσεγγίσουμε το πνεύμα του θείου Ομήρου, την γλώσσα του και την ηρωική εποχή που υμνεί. Κατά τα λοιπά, επίσης άριστη η σκληρόδετη βιβλιοδέτηση, το χαρτί και η ευανάγνωστη γραμματοσειρά. Συνιστάται ενθέρμως 5/5.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ
SCHMUKLER V. ALAN
€17.00 €7.65
(-55%)
Κερδίζετε €9.35
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS