Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΕΒΗΤΟΣ - ΠΙΝΑΞ ΤΟ ΧΡΥΣΟΥΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ

ΚΕΒΗΤΟΣ: ΠΙΝΑΞ

ΤΟ ΧΡΥΣΟΥΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ - ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΩΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΚΕΒΗΣ Ο ΘΗΒΑΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1981-0078




Παρουσίαση

Όσο ο άνθρωπος δεν αποφασίζει, ατομικώς, να γίνει κύριος των αδυναμιών του, να τάξει ως απόλυτο κυρίαρχο τον νου και την σωφροσύνη υπεράνω των φανταστικών αναγκών του σώματος και των παθών, να θέσει υπό αυστηρό έλεγχο τις ανάγκες του, να μάθει να διακρίνει το αναγκαίο από το πλαστό και να θέσει σε εφαρμογή την τριπλή υγεία (σωματική, ψυχική και νοητική), δεν θα υπάρξει ποτέ κοινωνία, την οποία ονειρευόμαστε. Ώστε, η εναρμόνιση των οργανικών και ψυχικών λειτουργιών του ατόμου, είναι ο κύριος σκοπός της ευτυχίας του και η βάση δημιουργίας ευτυχούς ολότητος. Εναπόκειται, λοιπόν, στον άνθρωπο να εκλέξει την πορεία του, με οδηγό τα διδάγματα που του υποδεικνύει η φύση. Αν κλίνει προς τα πάθη του σώματος, θα γίνει κτηνώδης και θηριώδης. Αν, όμως, ακολουθήσει τον Λόγο και τις προτροπές του Δαίμονος - Νου που υπάρχει μέσα του, θα καταστεί φίλος των θεών, ακολουθώντας την ατραπό της αποθεώσεως. Όλα τα παραπάνω περιλείονται με θαυμαστό τρόπο μέσα σε μια αλληγορική εικόνα, στον Πίνακα του Κέβητος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607921819
ΕκδότηςΙΔΕΟΘΕΑΤΡΟΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2003
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1981-0078
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

leukokrino, aposdrak

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak

Κριτικές για το προϊόν

[07/12/2021] panagiotaspi.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:0
Στο βιβλίο, αναλύονται οι χαρακτήρες των ανθρώπων, πώς και ποιοι αναζητούν την αλήθεια, μέχρι πού φτάνει ο κάθε ένας και για πιο λόγο φτάνει μέχρι εκεί, και ποιοι τελικά είναι αυτοί που φτάνουν στην κορυφή και βιώνουν την αλήθεια και την αληθινή Παιδεία. Εκεί μέσα είναι η απάντηση του γιατί κάποιοι που είναι μορφωμένοι, δεν μπορούν να καταλάβουν κάποιες αλήθειες.
Το βιβλίο είναι ένα απάνθισμα από τα Χρυσά Έπη του Πυθαγόρα και από τον Πλάτωνα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο θάνατος πλησιάζει
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS