Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ ΄55 // ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ '55

ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΤΥΠΟ

+
-
ΤΑΡΙΝΑΣ Δ. ΣΤΡΑΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4333-0069
Τιμή Έκδοσης
€14.84
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-25%)
Κερδίζετε €3.71


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Σεπτέμβριος, κάθε χρόνο, κι ας έχουν μεσολαβήσει εξήντα χρόνια, ανακαλεί στη μνήμη γεγονότα δυσάρεστα, που βίωσαν οι ομογενείς μας στην Κωνσταντινούπολη. Όσο και αν προσπαθήσει κανείς να τα δει αποστασιοποιημένα, αντικειμενικά, δεν τα καταφέρνει. Η πίκρα, το παράπονο, τα ερωτηματικά παραμένουν.
Γιατί συνέβησαν, σε τι αποσκοπούσαν τι αποτελέσματα έφεραν είναι θέματα ειδικών μελετητών. Εδώ και λίγα χρόνια έχει αρχίσει και στη γείτονα χώρα, από μερίδα διανοουμένων, ιστορικών και επιστημόνων, η παραδοχή των γεγονότων, η έρευνα και η μελέτη τους.
Είχα σημειώσει στον Πρόλογο του βιβλίου Σεπτεμβριανά 1955: Η "νύχτα των κρυστάλλων" του Ελληνισμού της Πόλης, που εκδόθηκε το 1998: "...Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια εκδοτική δραστηριότητα στην Τουρκία, στην οποία αντανακλάται μια διάθεση αυτοκριτικής όσον αφορά τη λανθασμένη πολιτική του τουρκικού κράτους απέναντι στην ελληνική μειονότητα...
Αρκετοί Τούρκοι διανοούμενοι ασχολούνται με το ελληνικό στοιχείο της Πόλης εκείνης της εποχής, αναφέρονται στις σχέσεις των δύο εθνοτήτων, που ζούσαν μαζί για πολλά χρόνια, και οικτίρουν την Κωνσταντινούπολη για τη σημερινή της κατάσταση. Πολλοί αναζητούν τους Πολίτες.
Ας ευχηθούμε ότι η γνώση της ψυχοσύνθεσης του γειτονικού λαού θα βοηθήσει, ώστε παρόμοια γεγονότα να μην επαναληφθούν, όπως θα βοηθήσει και να μην επαναληφθούν λάθη της δικής μας πολιτικής ηγεσίας".
Στο βιβλίο αυτό, λοιπόν, παρουσιάζεται με μεγαλύτερη σαφήνεια η συμπεριφορά της ελληνικής ηγεσίας προς τους ομογενείς. Αναδεικνύεται, από πρωτοσέλιδα και άρθρα εφημερίδων της εποχής, η αντιμετώπιση της κατάστασης εκ μέρους της ελληνικής πολιτειακής αρχής, η χλιαρή "πολιτισμένη" στάση της Ελλάδας, αλλά και η αδιαφορία που επέδειξαν οι βασιλείς στο δράμα των Κωνσταντινουπολιτών. Ήταν σε επίσημο ταξίδι, με πρώτο σταθμό τη Γιουγκοσλαβία και αποφάσισαν να το διακόψουν, να μη συνεχίσουν δηλαδή για Αυστρία, αφού πέρασαν δέκα ολόκληρες ημέρες από τα θλιβερά γεγονότα! Και φθάνοντας στην Κέρκυρα να ζητήσουν να ενημερωθούν για τα γεγονότα, για τα οποία ήταν ήδη ενήμεροι. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607922755
ΕκδότηςΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων208
Διαστάσεις24x17
ΠρόλογοςΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΕπιμέλειαΚΑΚΑΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
Κωδικός Πολιτείας4333-0069
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ
LUECKE RICHARD
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ
ZILAHY MIRKO
€18.80 €8.46
(-55%)
Κερδίζετε €10.34

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS