Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

+
-
ΤΣΑΡΕΑ ΑΝΤΑ
Κωδ. Πολιτείας: 0597-0022
Τιμή Έκδοσης
€9.00
Τιμή Πολιτείας
€8.10
(-10%)
Κερδίζετε €0.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μάιος του σωτηρίου έτους 537 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη. Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία βρίσκεται στο απόγειο της δόξας της επί Αυτοκράτορα Ιουστινιανού.
Η γιάτρισσα Θεανώ μπλέκει σ' ένα γαϊτανάκι φόνων και συνωμοσιών, όταν προσπαθεί να βρει δυο κορίτσια που εξαφανίστηκαν από ένα μοναστήρι, και παράλληλα ζητά απαντήσεις για τον φόνο μιας πρώην εταίρας, της Κασσάνδρας. Αυτά τα δύο γεγονότα δίνουν την αφορμή να ξετυλιχθεί ένα κουβάρι διαφθοράς υψηλών αξιωματούχων, δολοπλοκιών και δουλεμπορίου μικρών παιδιών.
Βοηθοί σε αυτή την έρευνά της είναι ο Πραίτωρ Μανουήλ και ο Κοιασίτωρ Ορέστης, αλλά και πρώην πόρνες, μονομάχοι και ζητιάνοι.
Θύτες και θύματα αλλάζουν ρόλους, μέσα σε μια Πόλη που καταβροχθίζει τους αδύναμους.
Θα καταφέρει η Θεανώ στο τέλος να βρει αυτούς που κινούν τα νήματα;
Ποιος ευθύνεται πραγματικά για το έγκλημα;
Η δίψα για εξουσία και χρήμα είναι ένας αγώνας διαχρονικός, που διαγράφει φαύλους κύκλους μέσα στην ιστορία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607937520
ΕκδότηςΑΥΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2022
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΓΚΟΥΡΝΕΛΟΥ ΒΙΚΥ
Κωδικός Πολιτείας0597-0022
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[21/03/2023] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
3,5
Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται την εποχή του Βυζαντίου. Πρωταγωνίστρια η ευγενικής καταγωγής Θεανώ, που παρά το ασυνήθιστο σπούδασε ιατρική και παντρεύτηκε έναν γιατρό κατώτερης κοινωνικής τάξης. Τώρα εξασκεί το επάγγελμα της γιατρέσσας, χωρίς, όμως, να πληρώνεται γι' αυτό, επειδή είναι σκάνδαλο να δουλεύει μια αρχόντισσα.
Μια μέρα φέρνουν το πτώμα μιας εταίρας στο νοσοκομείο κι εκείνη με τον άντρα της, τον Βελισσάριο, κάνουν τη νεκροτομή. Παράλληλα δύο ορφανά κορίτσια, που επρόκειτο να εξετάσει, εξαφανίζονται από το μοναστήρι στο οποίο διέμεναν, κι η Θεανώ αποφασίζει να τα βρει. Γρήγορα ανακαλύπτει ότι οι δύο υποθέσεις συνδέονται.
Το μυστήριο δεν είναι κάποιος δύσκολος γρίφος, αλλά δίνει μια πολύ ωραία εικόνα της ζωής στο Βυζάντιο την εποχή του περίφημου Ιουστινιανού, τόσο για τις κατώτερες όσο και για τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις. Έχει και παράρτημα με διάφορους βυζαντινούς όρους, επαγγέλματα κι αξιώματα. Η συγγραφέας έχει σπουδάσει ελληνικό πολιτισμό οπότε ξέρει τι γράφει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;
AGAMBEN GIORGIO
€11.66 €5.83
(-50%)
Κερδίζετε €5.83
ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
LINHART ROBERT
€9.01 €4.50
(-50%)
Κερδίζετε €4.51

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS