Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4350-0418




Παρουσίαση

Με δεδομένη την οικολογική κρίση, την ακραία ανισότητα της κατανομής των πόρων μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών, την απόλυτη σχεδόν αδυναμία να συνεχίσει το σύστημα τη σημερινή του πορεία, το απαιτούμενο είναι μια νέα φαντασιακή δημιουργία που η σημασία της δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε ανάλογο στο παρελθόν, μια δημιουργία που θα έβαζε στο κέντρο της ζωής του ανθρώπου σημασίες άλλες από την αύξηση της παραγωγής και της κατανάλωσης, που θα έθετε στόχους ζωής διαφορετικούς, για τους οποίους οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πουν πως αξίζουν τον κόπο. Αυτό θα απαιτούσε φυσικά μια αναδιοργάνωση των κοινωνικών θεσμών, των σχέσεων εργασίας, των οικονομικών, πολιτικών, πολιτιστικών σχέσεων. Αυτός όμως ο προσανατολισμός απέχει απίστευτα από τα όσα σκέφτονται, και ίσως από τα όσα ποθούν οι άνθρωποι σήμερα. Αυτή είναι η κολοσσιαία δυσκολία που πρέπει ν' αντιμετωπίσουμε. Θα έπρεπε να θέλουμε μια κοινωνία στην οποία οι οικονομικές αξίες θα έχουν πάψει να κατέχουν κεντρική (ή μοναδική) θέση, όπου η οικονομία θα έχει ξαναμπεί στη θέση της, δηλαδή θα έχει γίνει ένα απλό μέσο του ανθρώπινου βίου και όχι ύστατος σκοπός, στην οποία επομένως θα έχουμε παραιτηθεί από την τρελή κούρσα προς μια συνεχώς αυξανόμενη κατανάλωση. Αυτό δεν είναι απλώς αναγκαίο για ν' αποφύγουμε την τελεσίδικη καταστροφή του γήινου περιβάλλοντος. Είναι αναγκαίο κυρίως για να βγούμε από την ψυχική και ηθική εξαθλίωση των σύγχρονων ανθρώπων. (Κορνήλιος Καστοριάδης, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Προς τον αναγνώστη
ΚΑΙΡΟΣ
Η κρίση των Δυτικών Κοινωνιών
Τα κινήματα της δεκαετίας του ’60
Μαρξισμός - Λενινισμός: η κονιορτοποίηση
Ανάμεσα στο κενό της Δύσης και στον μύθο των Αράβων
Η αποσάθρωση της Δύσης
Η άνοδος της ασημαντότητας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανθρωπολογία, φιλοσοφία, πολιτική
Η κρίση της διαδικασίας ταύτισης
ΠΟΛΙΣ
Αρχαίο ελληνικό και πολιτικό φαντασιακό
Αθηναϊκή δημοκρατία: βάσιμα και αβάσιμα ερωτήματα
Το φύλλο της συκής της ηθικής
Η δημοκρατία ως διαδικασία και ως καθεστώς
Λεπτομέρειες
ISBN139789607949905
ΕκδότηςΥΨΙΛΟΝ / ΒΙΒΛΙΑ
ΣειράΤΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2000
Αριθμός σελίδων290
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδικός Πολιτείας4350-0418
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

[22/07/2015] IOANNAVAS.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΙΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ. ΒΡΗΚΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ -ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΩΝ ΤΟΥ! ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ Ο ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΑΝΟΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΕΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΙΔΗΣ ΤΣΑΤΕΡΛΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LAWRENCE DAVID-HERBERT (D.H.)
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
CLARKE ARTHUR
€11.66 €5.83
(-50%)
Κερδίζετε €5.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS