Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ

ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ

MAGRIS CLAUDIO
Κωδ. Πολιτείας: 1204-0048




Παρουσίαση

Δύο στιγμιότυπα στη γραμμή του χρόνου αποτελούν τον άξονα γύρω από τον οποίο δομείται το "Στα τυφλά". Στον ένα πόλο βρίσκεται το Γκόλι Οτόκ, νησί της Αδριατικής όπου είχε στηθεί το διαβόητο τιτοϊκό γκουλάγκ, στο οποίο εγκλείστηκαν ιταλοί κομμουνιστές από το Μονφαλκόνε, μια μικρή πόλη πολύ κοντά στη Τεργέστη. Γύρω από αυτόν τον πόλο ξετυλίγεται και το νήμα της αφήγησης, σ' ένα ίδρυμα ψυχικής υγιεινής της Τεργέστης, όπου ο Σαλβατόρε Τσίπικο αρχίζει τη χαοτική εξομολόγησή του στον θεράποντα ιατρό του, που μοιάζει περισσότερο με πολιτικό ιεροεξεταστή.
Ο άλλος πόλος του βιβλίου βρίσκεται στα βόρεια, αρκετά πιο πίσω στο χρόνο, στη Δανία του τέλους του 18ου και στην αρχή του 19ου αιώνα. Κεντρικός ήρωας σε αυτό το κομμάτι της πλοκής είναι ο Γιόργκεν Γιόρκενσον, πρόσωπο μεταξύ πραγματικότητας και μύθου, βραχύβιος βασιλιάς των Ισλανδών, ο οποίος κατέληξε σ' ένα άλλο κέντρο εγκλεισμού, πολύ νοτιότερα, στην Τασμανία.
Το νήμα που συνδέει το "δίπολο" των ηρώων είναι ο μύθος του χρυσόμαλλου δέρατος, ενώ οι φωνές των ηρώων που διατρέχουν το μυθιστόρημα ενώνονται στη φωνή του αιώνιου επαναστάτη, του αιρετικού που ψάχνει εις μάτην τη γη της επαγγελίας του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το νέο μυθιστόρημα του Κλάουντιο Μάργκις κάνει βουτιά σε άγνωστες πτυχές της ιστορίας του 20ου αιώνα, θέτοντας το φιλοσοφικό ερώτημα αν η κομμουνιστική περιπέτεια δεν ήταν εντέλει μια ακόμη αργοναυτική εκστρατεία, το κυνήγι δηλαδή ενός χρυσόμαλλο δέρατος με κάθε τίμημα" (Μανώλης Πιμπλής, "Τα Νέα")
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςALLA CIECA
ISBN139789607951700
ΕκδότηςΔΙΗΓΗΣΗ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2009
Αριθμός σελίδων390
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΕπιμέλειαΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΓΚΡΙΣ ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ
Κωδικός Πολιτείας1204-0048
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ΦΜ70, Εδουάρδος *82*, amabes, Christos Kitsos, Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
O'BRIEN JOHN
€14.92 €5.97
(-60%)
Κερδίζετε €8.95
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
LAWRENCE SANDRA
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS