Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

(CD-ROM) ΚΡΟΣΣΙΑ, ΧΙΤΩΝΕΣ, ΝΤΟΥΛΑΜΑΔΕΣ, ΒΕΛΑΔΕΣ - 4000 ΧΡΟΝΙ

(CD-ROM) 4000 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ

ΚΡΟΣΣΙΑ, ΧΙΤΩΝΕΣ, ΝΤΟΥΛΑΜΑΔΕΣ, ΒΕΛΑΔΕΣ. ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ-ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

-
Κωδ. Πολιτείας: 2011-0050




Παρουσίαση

Διαδραστικός δίσκος εμπνευσμένος από την έκθεση "Κρόσσια, Χιτώνες, Ντουλαμάδες, Βελάδες - 4000 Χρόνια Ελληνικής φορεσιάς", που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα και την ενδυματολόγο Ιωάννα Παπαντωνίου. H εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να ζήσει από κοντά την εξέλιξη της ελληνικής ενδυμασίας ανά τους αιώνες μέσα από μια πρωτότυπη εμπειρία.
Η πλοήγηση στην εφαρμογή πραγματοποιείται με δύο τρόπους: με την "Περιήγηση στην Έκθεση" και τα "Ενδύματα στο Χρόνο". Με τον πρώτο τρόπο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την ομώνυμη έκθεση που φιλοξενήθηκε στον "Ελληνικό Κόσμο" μέσα από μια σειρά διαδοχικών πανοραμικών φωτογραφιών. Έτσι, αναπαρίσταται ο πραγματικός χώρος της έκθεσης με αρκετά ρεαλιστικό τρόπο.
Επιλέγοντας κάθε έκθεμα, αυτό εμφανίζεται σε μεγέθυνση, ενώ σε μερικές περιπτώσεις παρέχεται η δυνατότητα εστίασης σε λεπτομέρειές του.
Την πλοήγηση στην έκθεση συνοδεύουν κείμενα της Ιωάννας Παπαντωνίου, τα οποία παρέχουν μια ιστορική προσέγγιση της εξέλιξης του ενδύματος στη χώρα μας. Επίσης, σε κάθε περίοδο περιέχονται πληροφορίες σχετικές με τις εξωτερικές επιρροές και τις ενδυματολογικές παραλλαγές ανά κοινωνική τάξη. Τα κείμενα συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Στο διαδραστικό δίσκο περιέχεται χρονολόγιο με τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα κάθε εποχής, τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο χρονολόγιο υπάρχει πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο της εφαρμογής και αυτό εμφανίζεται πάντα στη χρονική περίοδο που πλοηγείται ο χρήστης τη δεδομένη στιγμή.
Στο διαδραστικό δίσκο περιλαμβάνονται τρία εκπαιδευτικά-ψυχαγωγικά παιχνίδια: ένα παιχνίδι γνώσεων με 400 ερωτήσεις για την ελληνική φορεσιά και δύο διαφορετικά είδη παζλ με εικόνες από την έκθεση.
Η εφαρμογή πλαισιώνεται από τη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και περιέχει τρία αποσπάσματα βίντεο, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Τσεκλένη. Τα βίντεο περιέχουν χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου και αποδίδουν με καλλιτεχνικό τρόπο τις ενδυματολογικές συνήθειες τριών περιόδων. Ο διαδραστικός δίσκος κυκλοφορεί σε δύο γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά), για υπολογιστές Apple Machintosh και συμβατούς PC. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

-Έμπνευση - Κείμενα - Επιμέλεια: Ιωάννα Παπαντωνίου
-Μουσική επένδυση: Σταμάτης Κραουνάκης
-Σκηνοθεσία βίντεο: Κωνσταντίνος Τσεκλένης
-Χορογραφίες: Σοφία Σπυράτου
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςKROSSIA CHITONES DOULAMADES VELADES - 4000 YEARS OF HELLENIC COSTUME
ISBN139789607957139
ΕκδότηςΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΙΜΕ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2016
Διαστάσεις24x20
Κωδικός Πολιτείας2011-0050
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΕΥΜΑ
ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€31.35 €14.11
(-55%)
Κερδίζετε €17.24
Η ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ARSH L. GRIGORI
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS