Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ Η ΓΟΡΤΥΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΑΙΩΝΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΒΙΟΥ

Η ΓΟΡΤΥΝΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΑΙΩΝΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΒΙΟΥ

+
-
VITA ANTONINO. DI
Κωδ. Πολιτείας: 0724-0091
Τιμή Έκδοσης
€35.00
Τιμή Πολιτείας
€28.00
(-20%)
Κερδίζετε €7.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Θυμάμαι ακόμα πολύ καθαρά τον αείμνηστο δάσκαλό μου του Ρωμαϊκού Δικαίου Νικόλαο Πανταζόπουλο, να μας μιλά με ενθουσιασμό για την Δωδεκάδελτο Επιγραφή της Γόρτυνας, ανακάλυψη του Federico Halbherr. Με ζέση μας ανέλυε τις περίφημες διατάξεις της, τονίζοντας με έμφαση το γεγονός ότι η νομοθεσία της Γόρτυνας ήταν χαραγμένη σε δώδεκα δέλτους, τοποθετημένη στην αγορά, για να τη γνωρίζουν όλοι οι πολίτες. Αυτή υπήρξε και η αφορμή για να επισκεφθώ, φοιτήτρια πλέον, έναν χώρο που τον γνώριζα ήδη από μικρή, μα που τη σπουδαιότητά του στην ιστορία της Κρήτης είχε επισκιάσει το μεγαλειώδες Ανάκτορο της Κνωσού. Περιττό να πω ότι εντυπωσιάστηκα από τα ανασκαφικά ευρήματα και από την ιστορία του τόπου. Της Γόρτυνας -Ρωμαϊκής πρωτεύουσας και έδρας της διοίκησης επί Ρωμαιοκρατίας, της Γόρτυνας έδρας της Εκκλησίας της Κρήτης, της Γόρτυνας του Δία και της Ευρώπης.
Σήμερα, η Β.Δ.Β. με εισήγηση του συγγραφέα και τη συνεπικουρία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακαρίου, ανέλαβε τη μετάφραση και την έκδοση του βιβλίου "Gortina di Creta" [Η Γόρτυνα της Κρήτης] του Antonio Di Vita.
Του ανθρώπου που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον γνωρίζει τα μυστικά της σπουδαίας πόλης με τη μακρά ιστορία. Διευθυντής επί 24 χρόνια της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής ο Di Vita, σε αγαστή συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής, δούλεψε με την ομάδα του για να παραδώσει σε έναν ενδιαφέροντα τόμο τα αποτελέσματα αυτής της πολυετούς και σκληρής δουλειάς. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τη σημασία ενός τέτοιου έργου. Η ιστορία μιας πόλης που μετά την παρακμή της Κνωσού, υπήρξε επί αιώνες η σπουδαιότερη της ελεύθερης Κρήτης και κατά τη ρωμαϊκή και βυζαντινή εποχή πρωτεύουσα της νήσου, μιας πόλης που τα αρχαιολογικά της ευρήματα λύνουν μυστικά για μια ιστορική περίοδο λαμπρή κι ενδιαφέρουσα, παραδίδεται πλέον στο κοινό από τις εξαιρετικές εκδόσεις της Β.Δ.Β. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον συγγραφέα του βιβλίου, για την αφιλοκερδή προσφορά της εργασίας του, την σύζυγό του κ. Maria Antonietta Rizzo Di Vita και τον ιταλικό εκδοτικό οίκο "L'Erma" di Bretschneider για την διευκόλυνση που μας προσέφεραν. Ευχαριστούμε, τέλος, όλους όσοι εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η τόσο ενδιαφέρουσα έκδοση.
Ηράκλειον, Νοέμβριος 2015
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού-Εθελοντισμού
Αριστέα Τ. Πλεύρη (Από τον πρόλογο της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGORTINA DI CRETA // QUINDICI SECOLI DI VITA URBANA
ISBN139789607970671
ΕκδότηςΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ (ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων422
Διαστάσεις29x22
ΜετάφρασηΣΥΜΙΑΚΑΚΗ ΙΛΑΡΙΑ, ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΙΤΑ ΑΝΤΟΝΙΝΟ. ΝΤΙ
Κωδικός Πολιτείας0724-0091
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΝΤ: Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
CASSIRER ERNST
€32.00 €16.00
(-50%)
Κερδίζετε €16.00
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΝΤΑ ΣΤΟΝ ΧΑΒΙΕΡ
BERGER JOHN
€12.64 €3.79
(-70%)
Κερδίζετε €8.85

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS