Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ - THE AGE OF DISCOVERIES

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ

THE AGE OF DISCOVERIES (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΟΥΣΗΣ ΠΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4367-0030
Τιμή Έκδοσης
€10.60
Τιμή Πολιτείας
€7.42
(-30%)
Κερδίζετε €3.18


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο βιβλίο αυτό έχει συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της ποιητικής παραγωγής του Πάνου Κουτρουμπούση, συγγραφέα των "cult" βιβλίων En Αγκαλιά de Κρισγιαούρτι..., Στο Θάλαμο του Μυθογράφφ και Η Ταβέρνα του Ζολά. Τα ποιήματα αυτά έχουν γραφτεί στο διάστημα 1961-1976, άλλα στα ελληνικά κι άλλα στ' αγγλικά. Ορισμένα έχουν δημοσιευτεί, σε προγενέστερες εκδοχές, από το 1963 μέχρι πρόσφατα, στα περιοδικά Stolen Paper Review, Πάλι, London Magazine, Όνειρα Γλυκά, Τραμ, Δέλεαρ, Big Bang, Δραματουργοί των Γιανν και στο βιβλίο Τι τρέχει;. Όπως και στο υπόλοιπο έργο του Πάνου Κουτρουμπούση, είτε πρόκειται για την πεζογραφία του είτε για την εικαστική δουλειά του, αναγνωρίζουμε κι εδώ έντονες επιρροές από τον Σουρεαλισμό και την επιστημονική φαντασία, αφομοιωμένες όμως από το ιδιότυπο χιούμορ και την ευαισθησία του Π.Κ. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Η ποίηση του Κουτρουμπούση βάζει τον αναγνώστη σε ένα κλίμα περιθωριακό ενδεχομένως αλλά για αυτό λυτρωτικό από το εκσυγχρονισμένο ή ψευδο-εκσυγχρονισμένο, ελεγχόμενο περιβάλλον μας. "Τι έγιναν οι ήρωες;", αναρωτιέται.. "Κοιμούνται κάτω από στρώματα μπουκάλια/ με τα χέρια στις τσέπες/ καμένοι σαν γόπες τσιγάρων/ όχι όπως παλιά/ αλλά με απελπισία/ χωρίς διαφορά από τον εχθρό. / Τα δέντρα είναι γυμνά/ ξύνοντας εμετικά νέφη/ και οι ήρωες/ εξαρτώνται". Πικρές ανακαλύψεις. (Μικέλα Χαρτουλάρη, εφημ. Τα Νέα Σαββατοκύριακο, 8-9/6/2002)

Τα καταστήματα της Παλιάς Σελήνης, ο Διαγαλακτικός Θυμός, οι άσπροι δρακοσκούληκες, το Ονειρεμένο Θηρίο, τα Γκρίζα Μαγνητικά Πεδία, οι Αιώνιες Καμπύλες, το Όρος των σκιών, τα Στρώματα των Διαστάσεων, ο Γαλακτικός Εχθρός, οι Νεκροκεφαλές Βαβυλωνιακής Συκοφαντίας... Αυτό είναι όλο λοιπόν; Όχι δεν είναι. Απλά δεν χωράει σε ένα πληροφοριακό σημείωμα ο χαρακτήρας Πάνος Κουτρουμπούσης, δεν μετακομίζουν εύκολα από το ένα χαρτί στο άλλο το παράλογο βλέμμα, η διαβρωτική ειρωνεία, το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα, Πρέπει κανείς να βάλει το δάχτυλο μέσα στην πληγή για να κατανοήσει το θαύμα. (Περιοδικό "9", τ. 104, εφημ. Ελευθεροτυπία, 26/6/2002)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607980328
ΕκδότηςFUTURA
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2002
Αριθμός σελίδων128
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας4367-0030
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Γιάννης2002, maria vouka

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΥΓΙΗΣ ΕΓΩΙΣΜΟΣ
HELLER RACHAEL
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20
ΚΥΜΑΤΑ ΝΕΚΡΩΝ
RYAN CARRIE
€22.00 €8.80
(-60%)
Κερδίζετε €13.20

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS