Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ: ΧΑΜΕΝΕΣ ΛΕΩΦΟΡΟΙ - ΜΙΑ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ: ΧΑΜΕΝΕΣ ΛΕΩΦΟΡΟΙ

ΜΙΑ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

+
-
ΒΛΑΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΜΠΑΛΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 4367-0069
Τιμή Έκδοσης
€15.90
Τιμή Πολιτείας
€11.13
(-30%)
Κερδίζετε €4.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι ιστορίες του μετρό διασταυρώνονται με τη μυθολογία του αυτοκινητόδρομου σε ένα αφήγημα όπου η Ιστορία ερωτοτροπεί με το Μύθο, για να γεννήσει το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Λος Άντζελες, υπερπόλεις που αποτέλεσαν εσαεί το αλεξικέραυνο της φαντασίας του δυτικού κόσμου. Η συναρπαστική τους κοσμογονία από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα, ανασυντίθεται σε μια προσπάθεια ερμηνείας του μητροπολιτικού σοκ. Συναρμολογείται, βήμα βήμα, με πραγματολογικό υλικό και φανταστικές αφηγήσεις, μια σημειολογία και μια μυθοποιητική των δύο σημαντικότερων αστικών μέσων μεταφοράς του 20ού αιώνα: αυτοκίνητο και μητροπολιτικός σιδηρόδρομος. Διαβάζοντας τις σελίδες του βιβλίου, ο αναγνώστης οικειοποιείται το αστικό θαύμα των δύο ηπείρων, Ευρώπης και Αμερικής. Περιπλανιέται σε υπόγειες διαδρομές και αχανείς αυτοκινητοδρόμους, μέχρι να φτάσει στο κατώφλι του 21ου αιώνα και να αναρωτηθεί εύλογα, μαζί με τους συγγραφείς: ποιο είναι το μέλλον της μητρόπολης; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το Επόμενη στάση... είναι μια ενδιαφέρουσα μελέτη στην οποία διασταυρώνονται οι ιστορίες του μετρό με τη μυθολογία του αυτοκινητόδρομου, η ανάγνωση της είναι απολαυστική ακόμα και για τον αμύητο αναγνώστη και διαθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πλήθος σημειώσεων και παραπομπών. (Αργυρώ Μάντογλου, "Βιβλιοθήκη", τ. 350, εφημ. Ελευθεροτυπία, 18/3/2005)

Σ' αυτό το πόνημα ερευνάται ο ρόλος που έπαιξαν το μετρό και το αυτοκίνητο στη διαμόρφωση της μητρόπολης. Η μητρόπολη είναι αυτή η αχανής πολυπολιτισμική μεγαλόπολη που εξελίχθηκε σε κοσμόπολη, τέκνο του 19ου αιώνα, το οποίο ωρίμασε μέσα στον 20ό των ταχυτήτων. Γίνεται συγκριτική ανάλυση της ευρωπαϊκής και της αμερικάνικης πόλης, με εργαλείο τα μέσα μεταφοράς, μέσα από ιστορικά στοιχεία, χάρτες και φωτογραφίες. Αναδεικνύεται ο συσχετισμός της μορφολογίας της Metro-polis και της Αutopiaμε τα μεταφορικά μέσα και παρουσιάζεται σημειολογικά η μυθοποιητική τους, καθώς και η "φαντασιακή σημασία" που προσλαμβάνουν το μετρό και το αυτοκίνητο. (Νίκος Ντόκας & Βασίλης Καλαμαράς, "Βιβλιοθήκη", τ.343, εφημ. Ελευθεροτυπία, 28/1/2005)

Περιεχόμενα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΤΩΝ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΑΣΤΥ-ΓΕΝΕΣΗ
METRO-POLIS
AUTO-PIA
ΜΥΘΟ-ΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ
ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ
ΜΕΤΑ-ΤΗΝ-ΠΟΛΗ
ΑΠ' ΤΗ METRO-POLIS ΣΤΗ METAPOLIS ΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ AUTO-PIA ΣΤΟ MATRIX
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΠΗΓΕΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ
Λεπτομέρειες
ISBN139789607980892
ΕκδότηςFUTURA
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις23x15
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΡΟΥΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας4367-0069
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikolaras

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
BROWN WENDY
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΟΜΠΛΟΜΟΦ
GONCHAROV ALEXANDROVICH IVAN
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS