Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΛΟΡΚΑ - ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ ( ΤΡΑΥΛΟΣ )

ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑΣ (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ)

LORCA FEDERICO-GARCIA
Κωδ. Πολιτείας: 4275-0012




Παρουσίαση

Ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ποιητές και δραματουργούς σε παγκόσμια κλίμακα. Γεννήθηκε στο Φουέντε Βακέρος, στη Γρανάδα της Ισπανίας, στις 5 Ιουνίου 1898 και εκτελέστηκε κοντά στη Γρανάδα από τους εθνικιστές στις πρώτες φάσεις του εμφυλίου πολέμου, στις 19 Αυγούστου 1936.
Σ' αυτή τη δίγλωσση έκδοση παρουσιάζονται τα μείζονα ποιητικά έργα του "Ανδαλουσιάνου" Λόρκα: το "Ποίημα για το Τραγούδι του Βαθύ-καημού" εμπλουτισμένο με προσάρτημα ποιημάτων που ανήκουν σ' αυτό, οι "Τσιγγάνικες Μπαλάντες", η "Συλλογή του Ταμαρίτ" και ο "Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσεθ Μεχίας".
Tο ερώτημα που αυτόματα γεννάται είναι η σχέση του πρωτότυπου ισπανικού κειμένου με το παρατιθέμενο ελληνικό υπό μορφή μετάφρασης, απόδοσης, μετάπλασης, μεταγραφής ή όποιας άλλης περισσότερο ή λιγότερο δόκιμης λέξης θέλει κάποιος να του επισυνάψει. Με λίγα λόγια στο σημείο αυτό ο μεταφραστής καλείται να απολογηθεί εν συντομία, για την τολμηρή πράξη του. Και να εκθέσει με τρόπο απόλυτα προσωπικό το τί σημαίνει γι' αυτόν μετάφραση.
Δεν υπάρχει σοβαρότερος λόγος για να μάθουμε μια ξένη γλώσσα από το να αξιωθούμε να διαβάσουμε τους ποιητές της που εκφράστηκαν μέσα από αυτήν. Κι' αυτό γιατί δεν υπάρχει σοβαρότερη ανθρώπινη δραστηριότητα από την ποίηση - υπό την προϋπόθεση ότι είναι πραγματική ποίηση (κριτήριο η αντοχή της στο χρόνο). Γιατί στο τέλος-τέλος όλα όσα αφορούν τον άνθρωπο, από την αίσθηση της ιερότητας της φύσης, την έκσταση του έρωτα, το δέος του μπροστά στον θάνατο και τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις, μέχρι την υπέρτατη λογική του ρεαλισμού και της γνώσης, εκφράζονται λιτά και επιγραμματικά μέσα από τον ποιητικό λόγο.
Και για να θυμηθούμε ξανά τον Λόρκα: «ποίηση είναι κάτι που κυκλοφορεί στους δρόμους, που κινείται μόνο του, που ζει δίπλα μας. Κάθε πράγμα έχει το μυστικό του και η ποίηση είναι το μυστήριο που συνέχει όλα τα πράγματα». (Από τον εκδότη)
Λεπτομέρειες
ISBN139789607990754
ΕκδότηςΤΡΑΥΛΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2003
Αριθμός σελίδων382
Διαστάσεις19x12,5
ΠρόλογοςΓΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜετάφρασηΓΟΥΔΗΣ Δ. ΧΡΙΣΤΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΟΡΚΑ ΦΕΔΕΡΙΚΟ-ΓΚΑΡΘΙΑ
Κωδικός Πολιτείας4275-0012
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ
DELECROIX VINCENT
€5.00 €2.50
(-50%)
Κερδίζετε €2.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS