Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
BIG BANG - Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΕΠΟΧΩ

BIG BANG

Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

+
-
SINGH SIMON
Κωδ. Πολιτείας: 4275-0079
Τιμή Έκδοσης
€25.87
Τιμή Πολιτείας
€18.11
(-30%)
Κερδίζετε €7.76


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ζούμε σε ένα σύμπαν που έχει περισσότερους από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες, και καθένας απ' αυτούς έχει περισσότερους από 100 δισεκατομμύρια αστέρες. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσοι από αυτούς τους αστέρες έχουν πλανήτες να περιφέρονται σε τροχιά γύρω τους, αλλά είναι βέβαιο ότι τουλάχιστον σε έναν συγκεκριμένο πλανήτη έχει αναπτυχθεί ζωή. Και μάλιστα, αυτή η μορφή ζωής έχει την ικανότητα και το θράσος να εκφράζει θεωρίες σχετικά με την προέλευση του αχανούς μας σύμπαντος. Χιλιάδες ανθρώπινες γενιές ατένιζαν το διάστημα, όμως εμείς έχουμε το προνόμιο να ανήκουμε στην πρώτη γενιά που ισχυρίζεται ότι διαθέτει μια αξιοσέβαστη, λογική και περιεκτική περιγραφή για τη δημιουργία και την εξέλιξη του σύμπαντος.
Το μοντέλο της Μεγάλης Έκρηξης προσφέρει μια κομψή εξήγηση για την προέλευση όσων βλέπουμε στο νυχτερινό ουρανό. Προϊόν ακόρεστης περιέργειας, απίστευτης φαντασίας, έντονης παρατήρησης και αδιαπραγμάτευτης λογικής, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του ανθρώπινου πνεύματος.
Ακόμη πιο αξιοθαύμαστο είναι ότι το μοντέλο της Μεγάλης Έκρηξης μπορεί να γίνει κατανοητό από όλους. Ήμουν έφηβος ακόμη όταν πρωτοδιδάχθηκα τη Μεγάλη Έκρηξη, και θυμάμαι πόσο με εντυπωσίασε η απλότητα και η ομορφιά της, όπως επίσης και το γεγονός ότι βασιζόταν σε αρχές που, σε μεγάλο βαθμό, δεν ξεπερνούσαν τη φυσική που μάθαινα στο σχολείο.
Ακριβώς όπως η θεωρία του Κάρολου Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή είναι θεμελιώδης και κατανοητή στους πιο ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, έτσι και το μοντέλο της Μεγάλης Έκρηξης μπορεί να εξηγηθεί με όρους που καταλαβαίνουν και οι μη ειδικοί, χωρίς να "βάζουμε νερό στο κρασί μας" στις κεντρικές έννοιες της θεωρίας...
Οι σύγχρονοι επιστήμονες πρέπει να βγουν και να διαλαλήσουν στον κόσμο ότι το μοντέλο της Μεγάλης Έκρηξης αποτίει φόρο τιμής στην ανθρώπινη περιέργεια και διάνοια. Και αν κάποιος από το ακροατήριο θέσει το δυσκολότερο ερώτημα όλων, "Τι υπήρχε πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη;", τότε οι κοσμολόγοι θα πρέπει να μιμηθούν το παράδειγμα του Αγίου Αυγουστίνου: Στην αυτοβιογραφία του, Εξομολογήσεις, γραμμένη περίπου το 400 μ.Χ., ο φιλόσοφος και θεολόγος Άγιος Αυγουστίνος αναφέρει μιαν απάντηση που είχε ακούσει όταν τέθηκε το θεολογικό ισοδύναμο του ερωτήματος:
"Τι υπήρχε πριν από τη Μεγάλη Έκρηξη;"
- Τι έκανε ο Θεός πριν δημιουργήσει το σύμπαν;
- Πριν δημιουργήσει τον Ουρανό και τη Γη, ο Θεός έφτιαξε την κόλαση για να στέλνει εκείνους που θέτουν τέτοιου είδους ερωτήματα.
Ο όρος BIG BANG αποδείχθηκε ένας μικρός και εντυπωσιακός τίτλος για τη θεωρία της δημιουργίας, και μάλιστα επινοήθηκε από τον μεγαλύτερο επικριτή της! Το βιβλίο αφηγείται την επική ιστορία της πιο σημαντικής επιστημονικής θεωρίας όλων των εποχών. Διαθέτει όλα τα συστατικά μιας επιστημονικής περιπέτειας, όμως, έχει και κάτι παραπάνω: αληθινή γνώση, επιστημονική εγκυρότητα, σαφήνεια, ανατροπές και... χιούμορ. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περιεχόμενα

1. ΕΝ ΑΡΧΗ. . . : ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ 1900
2. ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ: ΠΩΣ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΪΝΣΤΑΙΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΥΠΑΙΝΙΣΣΟΤΑΝ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
3. Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΜΑΧΗ: ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΑΝ ΚΟΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΟΛΗ
4. ΟΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ: ΠΩΣ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ
5. Η ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ
ΕΠΙΛΟΓΟΣ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ;
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ;
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςBIG BANG
ISBN139789607990976
ΕκδότηςΤΡΑΥΛΟΣ
ΣειράΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2005
Αριθμός σελίδων638
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΠΑΝΟΥ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ
ΕπιμέλειαΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΙΝΓΚ ΣΑΙΜΟΝ
Κωδικός Πολιτείας4275-0079
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

alf, aposdrak, ncheilakos

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟΝ ΑΙΩΝΑ
SERGE VICTOR (VICTOR LVOVICH KIBALCHICH)
€15.05 €7.52
(-50%)
Κερδίζετε €7.53
Ένας άνθρωπος χωρίς πατρίδα
VONNEGUT KURT
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS