Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΒΙΟΛΟΓΙΑ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΖΙΦΑ ΑΙΜΙΛΙΑ, ΜΑΜΟΥΡΗΣ ΖΗΣΗΣ, ΜΟΥΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 3308-0007
Τιμή Έκδοσης
€100.00
Τιμή Πολιτείας
€75.00
(-25%)
Κερδίζετε €25.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αν θέλαμε να δώσουμε έναν ορισμό της Βιολογίας θα λέγαμε πως είναι η επιστήμη που μελετάει τη ζωή. Πρόκειται για έναν σαφή και απλό ορισμό, ο οποίος ωστόσο καλύπτει ένα συναρπαστικό και ποικιλόμορφο κόσμο. Αυτό το βιβλίο είναι μια εισαγωγή στον κόσμο της βιολογίας, και σ' αυτό θα μάθετε από τι είναι φτιαγμένοι οι ζωντανοί οργανισμοί, πως λειτουργούν και πως εξελίχθηκαν και εξακολουθούν να εξελίσσονται. Για το κτίσιμο του βιβλίου αυτού ακολουθήσαμε την επιστημονική μέθοδο που ξέρουμε: θέτοντας ερωτήματα, αναζητώντας πρωτότυπες επιστημονικές μελέτες, συγκεντρώνοντας και διασταυρώνοντας δεδομένα. Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα πληροφοριών, υποθέσεων και θεωριών, που προέκυψαν από την κοπιώδη αναζήτηση αναρίθμητων επιστημόνων, να τη φιλτράρουμε και να την καταγράψουμε. Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο και η πορεία προς την ολοκλήρωσή του υπήρξε επίπονη και σπαρμένη από διάφορα εμπόδια. Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι όσο γρήγορα και αν προχωρούσαμε στη συγγραφή και τη σύνθεση του βιβλίου, τα τεκταινόμενα στο χώρο των βιοεπιστημών πάντα θα μας ξεπερνούσαν. Η βιολογική γνώση αφού θεμελιώθηκε στέρεα, δομήθηκε και αναπτύχθηκε σταθερά για εκατοντάδες χρόνια, σήμερα είναι ο ταχύτερα, και με πρωτοφανείς ρυθμούς, εξελισσόμενος κλάδος των Επιστημών, διαδραματίζοντας, έστω και αν δεν το συνειδητοποιούμε, κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μας. Σήμερα γνωρίζουμε πλέον σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο της ζωής στο έσχατο επίπεδο, το μοριακό, έχοντας ταυτόχρονα συνείδηση των συνεπειών της ανθρώπινης δραστηριότητας στο μέγιστο επίπεδο, του "οίκου" μας, δηλαδή της Γης. Πιστεύουμε ότι μόνο με την κατανόηση της βιολογίας και μέσα από μια ολιστική προσέγγιση υπάρχει ελπίδα να θέσουμε και να επιλύσουμε ουσιώδη προβλήματα υγείας και οικολογίας και να βοηθήσουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των άλλων οργανισμών πάνω στον πλανήτη.
Ελπίζουμε ότι στα δώδεκα κεφάλαια που ακολουθούν καταφέραμε να καταγράψουμε και να μεταδώσουμε τις βασικές αρχές, τις θεμελιώδεις θεωρίες, τα βασικά ερωτήματα και τις προοπτικές διαφόρων βιολογικών πεδίων, με τρόπο που να κεντρίζει το ενδιαφέρον ενός ευρέος κοινού μαθητών, φοιτητών των βιοεπιστημών, βιοεπιστημόνων, αλλά και επιστημόνων άλλων χώρων που θα ήθελαν να αντλήσουν βιολογική γνώση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε τη ροή, τις έννοιες και την εν γένει παρουσία του βιβλίου ευχάριστες και προσιτές και σε μη ειδικούς, χωρίς παρ' όλα αυτά να διαπραγματευτούμε στο ελάχιστο την επιστημονική του ακρίβεια. Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η πλούσια εικονογράφηση του βιβλίου με εικόνες που επιλέχτηκαν με πολλή προσοχή και επιμέλεια ώστε να βοηθούν στην κατανόηση των κειμένων.
Τη βάση για το σύγγραμμα αυτό αποτέλεσαν πλήθος πανεπιστημιακών σημειώσεων, οι οποίες χρησίμευσαν στους συγγραφείς τα τελευταία 20 χρόνια για τη διδασκαλία διαφόρων βιολογικών γνωστικών αντικειμένων. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Εισαγωγή
ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
1. Η ΧΗΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
2. ΤΟ ΠΡΟΚΑΡΥΩΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ. ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑ
3. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΔΟΜΗ. ΙΟΙ, ΙΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΠΡΙΟΝ
4. ΤΟ ΕΥΚΑΡΥΩΤΙΚΟ ΚΥΤΤΑΡΟ
5. ΓΕΝΕΤΙΚΗ
6. Η ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
7. ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
8. ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
9. ΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
10. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΖΩΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
11. ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΖΩΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
12. ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
Βιβλιογραφικές Πηγές
Προέλευση Εικόνων
Ευρετήριο
Λεπτομέρειες
ISBN139789608029668
ΕκδότηςΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων1060
Διαστάσεις27x22
ΕπιμέλειαΚΟΡΟΜΗΛΗ ΣΕΡΑΙΝΑ
Κωδικός Πολιτείας3308-0007
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
NORTHRUP CHRISTIANE
€39.19 €15.68
(-60%)
Κερδίζετε €23.51
HOMO
STRINGER CHRIS
€45.00 €13.50
(-70%)
Κερδίζετε €31.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS