Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΠΟΥΣΚΙΝ : ΠΟΙΗΜΑΤΑ ( ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ )

ΠΟΙΗΜΑΤΑ

+
-
PUSHKIN ALEXANDER
Κωδ. Πολιτείας: 2378-0032
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Βρέστε μου έστω κι' έναν μόνο μεγάλο Ευρωπαίο ποιητή που να ανταποκρίνεται στα ανθρώπινα ιδανικά μας με τόση πληρότητα και με τέτοιο τρόπο, όσο αυτός ο αντιπρόσωπος της ποίησής μας: ο Πούσκιν. Γι' αυτό χαρακτηρίζουμε τον Πούσκιν σαν τον μεγαλύτερο εθνικό μας ποιητή. Αν τον ονομάζουμε εθνικό είναι γιατί αντιπροσωπεύει την πληρέστερη έκφραση των τάσεων, των ενστίκτων και των αναγκών της ρωσικής ψυχής, σε μια δοσμένη περίοδο της ιστορίας μας. Στην Ευρωπαϊκή λογοτεχνία υπάρχουν καλλιτεχνικές μεγαλοφυΐες πρώτου μεγέθους, οι Σαίξπηρ, οι Θερβάντες, οι σίλλερ. Αλλά δείχτε μου κι' ένα μονάχα απ' αυτά τα πνεύματα που να έχει την ικανότητα να μπαίνει στο πετσί διαβάστε τον "Δον Ζουάν" και δίχως την υπογραφή του Πούσκιν, ποτέ δεν θα αναγνωρίζατε πως ο άνθρωπος που τον έγραψε δεν είναι Ισπανός. Τολμώ να το ξαναπώ: δεν έζησε ποιητής προικισμένος με τέτοια ικανότητα παγκόσμιας απήχησης σαν τον Πούσκιν. Ο Πούσκιν πέθανε μέσα στην άνθηση των δυνάμεών του και, ας μην αμφιβάλλουμε γι' αυτό, στον τάφο του πήρε ένα μεγάλο μυστικό. Και σ' αυτό το μυστικό από δω και πέρα είναι έργο δικό μας να προσπαθήσουμε να εμβαθύνουμε και δίχως αυτόν". (Φ. ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ, από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του εκδότη
Βιογραφικό σημείωμα
Σε μια πιστή γραικιά
- Η Ελλάδα
- Ελάφι
- Παραμύθι
- Το Μαύρο σάλι
- Αν Μπορούσαν σαν πουλάκια
- Το Κορίτσι της Ρωσίας
- Αγκάθι
- Ο Θάνατος τ' Αητού
- Απόψε
- Το Ξερό λουλούδι
- Ευγένιος Ονέγιν
- Στην Τροφό μου
- Αιχμάλωτος
- Καρδιά μου
- Έλα να με φιλήσεις
- Παναγία χωρίς Χριστό
- Το Τραγούδι του Οράτιου
- Σ' Αυτούς που διασύρουν τη Ρωσία
- Το Παραμύθι για τον Χρυσό Πετεινό
Γνώμες διακεκριμένων Λογοτεχνών και Κριτικών
Λεπτομέρειες
ISBN139789608031005
ΕκδότηςΚΟΡΟΝΤΖΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1999
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2378-0032
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[13/12/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τα ποιήματα του Ρώσου ποιητή Αλεξάντρ Πούσκιν, ποιήματα που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη συλλογή των εκδόσεων Κοροντζή, διαπνέονται από την ορμή της νεότητας, από τις συναισθηματικές μεταπτώσεις που δεικνύουν προς τις κατευθύνσεις της αναγκαιότητας & της αγωνίας, την ίδια στιγμή που εμφορούνται από μία ερωτική διάθεση που επενεργεί στο ευρύτερο περιβάλλον. Η ποιητική γραφή του Πούσκιν προσιδιάζει προς την συγκρότηση μίας διάστικτης όσο και πλούσιας εικονοποιίας η οποία συναρθρώνεται με έναν αβίαστα 'κινητικό' λυρισμό, ή με μία ποιητική μουσικότητα που, απο-καλύπτει κάτι πέρα από τον ποιητή-εθνικό 'μύθο' της Ρωσίας: την δική του αίσθηση για αυτό που ενυπάρχει και σπαράσσεται από γνώμες, αναφορές και θεάσεις, θεάσεις ιστορικές και μη. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ποιητής συμβάλλει στη συγκρότηση μίας Ρώσικης αντικειμενικότητας που προσδιορίζει τα μέτρα σύγκρουσης με τον εαυτό της, που αναφέρει την λαϊκότητα της 'ευφάνταστης αμαρτίας', που εκπίπτει από την κοσμικότητα της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης. Διευρύνοντας τα όρια της ποιητικότητας του προς τις αχανείς εκτάσεις της Ρώσικης επικράτειας, αναζητώντας μία ιδιαίτερη φυσικότητα που περιβάλλει τα υποκείμενα την ώρα της δράσης τους, ο Αλεξάντρ Πούσκιν δομεί την ποίηση που δεν προ-φέρει τις δικλείδες της ασφάλειας της, αλλά την ένταση της ασύγγνωστης ορμής, την οριακότητα της εμπλοκής, τις πλαισιώσεις της πρόσδεσης στην γη. 'Επικοινωνώντας με τις αντιφάσεις, αναδεικνύει τις αντίρροπες δυνάμεις που συγκροτούν την Ρωσικότητα, την περιώνυμη Ρώσικη αίσθηση των πραγμάτων, τείνοντας προς την άρθρωση του αδέσμευτου ή της αδέσμευτης ψυχής. Και ίσως αυτή η αίσθηση και η προβολή του αδέσμευτου, επέρχεται και ως αίσθηση εκτός νόρμας. Με σαφείς φιλελληνικές αναφορές, με αναφορές στην ελληνική επανάσταση του 1821, ο Πούσκιν διακρατεί μία ποιητική οντολογία που αποδομείται στην ίδια την απροϋπόθετη λέξη της. Η προσεγμένη έκδοση των εκδόσεων Κοροντζή περιλαμβάνει βαθιές εννοιολογικές αποδόσεις των ποιημάτων του Πούσκιν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Βεντέτα
DIBDIN MICHAEL
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΖΑΜΠΕΛ
TABUCCHI ANTONIO
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS