Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

+
-
TROTSKY LEON
Κωδ. Πολιτείας: 2378-0100
Τιμή Έκδοσης
€8.48
Τιμή Πολιτείας
€5.94
(-30%)
Κερδίζετε €2.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν το δημοκρατικό-κοινοβουλευτικό κρατικό σύστημα πνίγεται στις ίδιες του εσωτερικές αντιφάσεις, όταν η αστική νομιμοφροσύνη γίνεται εμπόδιο για αυτή την ίδια την μπουρζουαζία, στέλνει προς δράση τα πιο μαχητικά στοιχεία που διαθέτει, τα απαλλάσει από τα δεσμά της νομιμοφροσύνης, τα αναγκάζει να ενεργούν με όλες τις μεθόδους καταστροφής και τρομοκρατίας. Αυτός είναι ο φασισμός. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ;
Υστερόγραφο
Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
1. Οι πηγές της τελευταίας στροφής
2. Η κοινοβουλευτική νίκη του Κ.Κ. στο φως των επαναστατικών καθηκόντων
3. Οι δισταγμοί της μεγάλης μπουρζουαζίας
4. Η μικρή μπουρζουαζία και ο φασισμός
5. Το Κομμουνιστικό Κόμμα και η εργατική τάξη
6. Επιστροφή στη "δεύτερη περίοδο" ή ξανά προς την "τρίτη περίοδο";
7. Οι ενδεχόμενες παραλλαγές της μελλοντικής εξέλιξης
8. Ποια διέξοδος υπάρχει;
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Οι "αρχηγοί του παγκόσμιου προλεταριάτου" κατάπιαν τη γλώσσα τους
"Αφήστε μας ήσυχους"
Αποφυγή της μάχης σημαίνει παράδοση του προλεταριάτου στον εχθρό
Λεπτομέρειες
ISBN139789608031968
ΕκδότηςΚΟΡΟΝΤΖΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2005
Αριθμός σελίδων80
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΗΛΤΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΡΟΤΣΚΙ ΛΕΟΝ
Κωδικός Πολιτείας2378-0100
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

dimos, JOHNBS, As21, DIMITRISKOTS, Παρασκευάς1918, irini tro

Κριτικές για το προϊόν

[15/04/2020] johnm20.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Εκτεταμένο λογύδριο παραληρηματικού τύπου από μια σκοπιά προφανώς μεροληπτική που συνοψίζεται σε ύβρεις προς το επαναστατικό κίνημα του εθνικού σοσιαλισμού όπως αυτός εκφράζεται στην Γερμανία κατά τον μεσοπόλεμο, και εύηχα για τον όχλο τσιτάτα δίχως πολλή συμπυκνωμένη ουσία.Στο δε δεύτερο μισό του βιβλίου δεν ασχολείται καν με το θέμα, και αναλώνεται στην μεμψιμοιρία για το γεγονός της μη συνεργασίας-συνεννοήσεως των απανταχού σοσιαλδημοκρατών-κομμουνιστών ως ανάχωμα στην αλματώδη άνοδο των πολιτικών των αντιπάλων.
[31/10/2017] Livorno.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στη μπροσούρα του με τίτλο 'Τι είναι ο εθνικοσοσιαλισμός', ο Λέων Τρότσκι, 'διεισδύει' στην κοινωνική-πολιτική-ιδεολογική 'ανατομία' του Γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού, αναδεικνύοντας παράλληλα ένα βασικό υπόδειγμα του: οι όροι ανόδου του Γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού-ναζισμού συγκροτούνται στην μετά το 1918 περίοδο, περίοδο που ακολουθεί την ήττα του Γερμανικού Ράιχ στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και την υπογραφή της συνθήκης των Βερσαλλιών. Ο Τρότσκι, με διανοητική ακρίβεια, προσδιορίζει το σύνθετο, το πολλαπλό πλέγμα των επάλληλων κοινωνικών-πολιτικών-οικονομικών τομών εντός του Γερμανικού κοινωνικού σχηματισμού, φέρει στην επιφάνεια τις αντιθέσεις & τις αντιφάσεις, την πληγωμένη αξιοπρέπεια, την τάση παλινδρόμησης στο 'χάος' μίας ιδέας, μίας έννοιας, ενός 'οράματος': του 'οράματος' της Γερμανικής Πολιτειότητας. Εντός αυτού του μεταβαλλόμενου σκηνικού, κάνει την εμφάνιση του το Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα υπό τον Αδόλφο Χίτλερ,'συλλαμβάνοντας' το πνεύμα του 'αποτυχημένου' και πρώιμου μοντερνισμού, 'επανεπινοώντας' την πολιτική-ιδεολογική δια-πάλη ως φυλετικό-συναισθηματικό ακτιβισμό, απορρίπτοντας τους όρους της συμφωνίας των Βερσαλλιών, καθώς και ένα 'ανοίκειο' μποέμ πνεύμα, αναπλαισιώνοντας διαρκώς τις εκφάνσεις του κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι: ενώπιον του Γερμανικού 'πνεύματος', η 'ανοίκεια' Εβραϊκότητα, η φυλή του Αβραάμ που ελέγχει & καταδυναστεύει την Γερμανία αλλά και την Ευρώπη. Η 'πονηρία' η σχεδόν 'διαβολική μοχθηρία' της Εβραϊκής φυλής (η εικόνα του Εβραίου τραπεζίτη), στις σημάνσεις του Εθνικοσοσιαλισμού, πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο εθνικοσοσιαλιστικός αντισημιτισμός ήδη, δομεί τις παραμετρικές και μείζονες προϋποθέσεις του ή των μελλοντικών Άουσβιτς, 'ενσαρκώνοντας' τις συνδηλώσεις της προθυμίας, το σημαίνον της εκδίκησης του Γερμανού, του Γερμανού μικροαστού. Ο Λέων Τρότσκι, με αναλυτική ακρίβεια, αναφέρεται στο εύρος των κοινωνικών συμμαχιών του ναζιστικού κόμματος, συγκροτώντας, με αναλυτική ακρίβεια, την εικόνα του.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ
HOFFMANN E.T.A.
€17.00 €8.50
(-50%)
Κερδίζετε €8.50
Για τη γραφή
BUKOWSKI CHARLES
€15.50 €7.75
(-50%)
Κερδίζετε €7.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS