Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΠΟΔΑ

GALEANO EDUARDO
Κωδ. Πολιτείας: 8365-0000




Παρουσίαση

Στα τέλη της χιλιετίας, ο πολυβραβευμένος Ουρουγουανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Εντουάρντο Γκαλεάνο, με την πρωτότυπη όπως πάντα γραφή του και το ιδιαίτερο ύφος του, αποφασίζει να μας ξαναστείλει στο σχολείο. Σε ένα σχολείο που αποκαλύπτει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και καυστικό χιούμορ την ανεστραμμένη πραγματικότητα του σύγχρονου κόσμου, όπου τα αριστερά βρίσκονται δεξιά, τα πάνω κάτω και τα μπρος πίσω. Αγανακτισμένος από την κατάφωρη κοινωνική αδικία καταγγέλλει τους διεθνείς οργανισμούς και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, καταδικάζει την εκμετάλλευση και την αδικία, υψώνει φωνή διαμαρτυρίας και καλεί τον καθένα μας σε εγρήγορση και δράση, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το έλεγε ο Γκόγια: 'Η λογική γεννάει τέρατα'. Προσοχή με αυτούς που σκέφτονται μόνο λογικά. Πρέπει να σκεφτόμαστε και να αισθανόμαστε. Όταν η λογική χωρίζεται από την καρδιά, να φοβάστε. Αυτά τα άτομα να τα φοβάστε, γιατί θα μας οδηγήσουν στο τέλος της ανθρωπότητας. Εγώ πιστεύω στην αντιφατική, δύσκολη, μα αναγκαία μίξη ανάμεσα σ' αυτό που σκεφτόμαστε και σε αυτό που νιώθουμε. Όταν βλέπω κάποιον που αισθάνεται μόνο, λέω 'είναι γλυκανάλατος'. Όταν βλέπω κάποιον που σκέφτεται μόνο, σκέφτομαι 'τι τρομερό, είναι διανοούμενος'. Εγώ δεν θέλω να είμαι ένα κεφάλι που γυρνάει μόνο του!" (Eduardo Galeano, από συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αυγή, 4/10/2010, σε μετάφραση Ζωής Γιαλιτάκη)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςPATAS ARRIBA
ISBN139789608032408
ΕκδότηςΠΙΡΟΓΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2000
Αριθμός σελίδων376
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΛΕΑΝΟ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤΟ
Κωδικός Πολιτείας8365-0000
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[21/11/2023] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία των τελευταίων δεκαετιών. Ο Γκαλεάνο αποκαλύπτει την πραγματική φύση των ισχυρών κρατών, των διεθνών οργανισμών, των ΜΜΕ και των πολυεθνικών. Καταγγέλει την εκμετάλλευση των φτωχών χωρών από τις πολυεθνικές, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τις άχρηστες (αλλά ιδιαίτερα κοστοβόρες) ανάγκες που επιβάλλουν οι σύγχρονες καταναλωτικες κοινωνίες σε όλους,την ομοιομορφία στην ένδυση, τη διατροφή και τη διασκέδαση που επιβάλλονται παγκοσμίως κλπ.Με πόνο γράφει για τη Λατινική Αμερική. Για τις δικτατορίες της ,τους εγκληματίες της,αλλά και την εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού. Οι απόψεις που διατυπώνει ο συγγραφέας δεν είναι ατεκμηρίωτες, αλλά βασίζονται σε πλήθος σχετικών ειδήσεων.
[24/05/2017] chefthim75.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο βιβλίο με πολύ ωραίο λογο και πραγματικά καταπληκτική μετάφραση (σπάνια γίνεται τόσο καλή δουλειά) Αξιζει πραγματικά να διαβάσετε κάτι απο αυτόν τον συγγραφέα!
[15/05/2015] ddagres.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μεγάλες αλήθειες (ακόμα και αποκαλύψεις-σοκ) για τον κόσμο μας και ιδιαίτερα για τη Λατινική Αμερική, γραμμένες με ένα μοναδικό τρόπο, από την ανάποδη... η πένα του Γκαλεάνο θυμίζει Ραφαηλίδη.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΜΑ
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
CLARKE ARTHUR
€11.66 €5.83
(-50%)
Κερδίζετε €5.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS