Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

+
-
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3940-0097
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€8.40
(-30%)
Κερδίζετε €3.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ. Όλα τα απομνημονεύματα του Εικοσιένα είναι αμφισβητήσιμης αξιοπιστίας. Οι συγγραφείς τους, στρατιωτικοί ή πολιτικοί, μορφωμένοι ή αγράμματοι, καπεταναίοι, κοτζαμπάσηδες, ιερωμένοι, λόγιοι, υπήρξαν λίγο πολύ πρωταγωνιστές του Αγώνα, με ποικίλες εμπλοκές, θετικές ή αρνητικές. Και στις μαρτυρίες τους (χρονικά, ενθυμήματα, ιστορικά έργα, ημερολόγια κλπ.) εμφανίζουν την προσωπική τους άποψη για γεγονότα και πρόσωπα του ξεσηκωμού, αποτυπώνοντας έτσι τις εσωτερικές συγκρούσεις, τις αντινομίες και τα πάθη που συνοδεύουν κάθε επανάσταση. Είναι κείμενα μαχητικά και εξατομικευμένα, κι ας έχουν μερικές φορές την επίφαση νηφάλιων αφηγήσεων. Εξομολογητικά ή υπαινικτικά κείμενα, αναιρετικά ή απολογητικά, επιθετικά ή αμυντικά -διαμαρτυρία, καταγγελία ή πρόκληση- αλλά πάντοτε κείμενα διαποτισμένα από συναισθηματισμό και βιαιοπάθειες. (...) Ο Μακρυγιάννης είναι ειλικρινής αλλά όχι αντικειμενικός, αυθόρμητος αλλά όχι πάντοτε αξιόπιστος, ακέραιος αλλά όχι ανεπηρέαστος. Υπάρχει παρρησία και αρετή αλλά συχνά όχι φερεγγυότητα. Δίνει παραστατικά την ατμόσφαιρα αλλά όχι το ακριβές περίγραμμα, προσφέρει μια εκδοχή του γεγονότος, με τη δική του όραση, αλλά όχι το αυθεντικό γεγονός. Ούτε το βάθος ούτε τις προεκτάσεις. (...) (ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608032415
ΕκδότηςΣΤΑΧΥ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2000
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας3940-0097
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dencat

Κριτικές για το προϊόν

[23/08/2016] pagaion.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Μακρυγιαννης ηταν ενας οπλαρχηγισκος που ηγειτο το πολυ 200 ανδρων, γκρινιαρης, οπως γραφει ο ιδιος και, παρα την του, συμμετειχε ενεργα στους 2 εμφυλιους πολεμους, παντα στο πλευρο των κοτζαμπασηδων και των υδραιων πλοιοκτητων, που διεθεταν το αγγλικο χρυσαφι του δανειου για να εξοντωσουν τους ηγετες του ενοπλου λαου, οπως τον Κολοκοτρωνη, τον Υψηλαντη, τον Ανδρουτσο, τον Πλαπουτα, τον Νικηταρα κ.λ.π. Μαλιστα προσπαθει να εκμηδενισει την προσφορα του Κολοκοτρωνη, τον οποιο φαινεται οτι μισουσε. Ο ιδιος γραφει οτι ο Γερος του Μωρια, προφανως με αφορμη την εχθρικη του σταση (του Μακρυγαννη), .
[13/05/2016] elsohez.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στις μελέτες τού Σιμόπουλου, η ιστορία βλέπει τον ίδιο της τον εαυτό. Πιστεύω ότι ο Κυριάκος Σιμόπουλος μαζί με τον Νίκο Ψυρούκη είναι οι πιο αξιόπιστοι ιστορικοί ερμηνευτές.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΩΝ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ
BOLANO ROBERTO
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50
Ο ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
DICK K. PHILIP
€14.20 €7.10
(-50%)
Κερδίζετε €7.10

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS