Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΟΚΚΙΝΗΣ Γ/ΕΛ ΘΕΩΚ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ

ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ Γ΄ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

+
-
ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1342-0123
Τιμή Έκδοσης
€12.00
Τιμή Πολιτείας
€9.00
(-25%)
Κερδίζετε €3.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στο βιβλίο αυτό προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε με απλό αλλά επιστημονικό τρόπο τις απόψεις ενός μεγάλου σοφιστή, του Πρωταγόρα και ενός μεγάλου φιλοσόφου, του Σωκράτη, σχετικά με το διδακτό ή όχι της αρετής.
Η οργάνωση της ύλης έγινε με τον εξής τρόπο:
Στην εισαγωγή δίνεται η ζωή του Πλάτωνα, η ζωή του Σωκράτη μαζί με τις βασικές του φιλοσοφικές ιδέες, καθώς και τα χαρακτηριστικά του σοφιστικού κινήματος στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. Ακολουθεί μια σειρά ερωτήσεων για την μελέτη της εισαγωγής του σχολικού βιβλίου.
Σε κάθε ενότητα δίνεται η μετάφραση, πλήρης συντακτική ανάλυση, επισημάνσεις και ερμηνευτικά σχόλια για μια ουσιαστική ερευνητική προσέγγιση του κειμένου, λεξιλογικές και σημασιολογικές ασκήσεις, καθώς και απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου. Κάθε ενότητα ολοκληρώνεται με φιλοσοφική ανάλυση (ανάλυση και αξιολόγηση των επιχειρημάτων-παρακολούθηση της συλλογιστικής πορείας των συνδιαλεγομένων φιλοσόφων).
Στο τέλος παρατίθενται κριτήρια αξιολόγησης με τις απαντήσεις τους και με τη μορφή επιμέτρου επιχειρείται μια συνολική ανακεφαλαίωση των ιδεών του Πρωταγόρα καθώς και μια σύγκριση των ιδεών του περί αγωγής και παιδείας με αντίστοιχες ιδέες του Αριστοτέλη, όπως αυτές εκφράζονται από το Σταγειρίτη φιλόσοφο στα έργα του "Ηθικά Νικομάχεια" και "Πολιτικά".
Ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει πολύτιμο σύμβουλο για το μαθητή και τον καθηγητή στο δύσκολο έργο της κατανόησης των φιλοσοφικών ιδεών του Πλάτωνα. (Από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608035515
ΕκδότηςΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2008
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας1342-0123
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

CRUDE
SHAH SONIA
€19.59 €9.80
(-50%)
Κερδίζετε €9.79
ΜΝΗΜΑΤΑ ΚΑΟΥΜΠΟΥΔΩΝ - ΠΑΤΡΙΔΑ - ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΡΟΜΟΥ
BOLANO ROBERTO
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS