Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ

+
-
FLOROFSKY GEORGES
Κωδ. Πολιτείας: 0840-0009
Τιμή Έκδοσης
€9.95
Τιμή Πολιτείας
€6.96
(-30%)
Κερδίζετε €2.99


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα άρθρα που δημοσιεύονται σ' αυτόν τον τόμο διακρίνονται σε δυο γενικές κατηγορίες:
Α) Θεολογικά ποικίλα, όπου ο π. Γεώργιος πραγματεύεται θέματα κεντρικού και ουσιώδους θεολογικού ενδιαφέροντος, όπως αυτά της Δημιουργίας, της Ενσάρκωσης, της ερμηνείας της θείας Αποκάλυψης, του Σταυρού και της Ανάστασης, της θέσης της Αειπαρθένου Μαρίας μέσα στην Εκκλλησία, της Εσχατολογίας και της Ορθόδοξης Λατρείας.
Β) Εκκλησιολογικα, όπου ο συγγραφέας, εντός του κλίματος του οικουμενικού διαλόγου μεταξύ των διαφόρων Ομολογιών, συζητεί θέματα σχετιζόμενα προς την εκκλησιολογική προβληματολογία των χρόνων μας, όπως η φύση και το έργο της Εκκλησίας, η καθολικότητά της και η ομολογιακή πιστότητα εντός της Οικουμενικής Κινήσεως.
Ο π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ υπήρξε επιφανής Ρώσος ορθόδοξος της διασποράς. Γεννήθηκε το 1893 και σπούδασε στην Οδησσό. Μετά την επανάσταση, το 1926 δίδαξε Πατρολογία στο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Σεργίου στο Παρίσι, και με τα συγγράμματα αυτής της περιόδου τόνισε την ανάγκη επιστροφής στους Πατέρες της Εκκλησίας. Στο Παρίσι σχετίστηκε με καθολικούς και προτεστάντες στοχαστές και απο τον δημιουργικό πνευματικό διάλογο που είχε μαζί τους άντλησε και τις απόψεις περί του ιδιαίτερου χαρακτήρα της Ορθοδοξίας μέσα στην Οικουμενική Κίνηση.
Το 1936 έλαβε μέρος στο Πρώτο Ορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο στην Αθήνα με εισήγηση «Δυτικές επιδράσεις στη ρωσική θεολογία».
Το 1948 εγκαταστάθηκε στην Αμερική, όπου δίδαξε αρχικά στο Ρωσικό Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαδίμηρου στη Νέα Υόρκη και αργότερα «Εκκλησιαστική Ιστορία» στο Boston University, στο Harvard και στην Ελληνική Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού. Συνέγραψε πλήθος μελετών ερμηνείας ποικίλων θεμάτων απο τους Πατέρες της Εκκλησίας του 4ου - 8ου αιώνα και τόνισε την πατερική σύνθεση ευαγγελίου και ελληνισμού. Δείγμα αυτού του τύπου εργασίας είναι ο παρών τόμος των μελετών του.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

Πρόλογος
Α. Θεολογικά ποικίλα
Β. Εκκλησιολογικά
Λεπτομέρειες
ISBN139789608053021
ΕκδότηςΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1989
Αριθμός σελίδων228
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΑΓΟΥΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ
ΜετάφρασηΚΟΥΜΑΝΤΟΣ ΑΝΤ.
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΛΟΡΟΦΣΚΙ ΖΟΡΖ
Κωδικός Πολιτείας0840-0009
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas, eleutheriakos7, tanstil

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Sophia, Papaleksandros, koureas, nikolaos tsilikis, esvasil, grtasos1, gtrakakis, eleutheriakos7, sugahtankdesign, DemetriosMet

Κριτικές για το προϊόν

[17/10/2022] gioul2222.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στύλος καί εδραίωμα τής Εκκλησίας είναι η παράδοση τών Ελλήνων πατέρων, πρέσβευε ο π. Γεώργιος Φλωρόφσκυ. Κατά τόν ίδιο, όποιος μένει απαθής ενώπιον τής ιστορίας, αυτός δέν μπορεί ποτέ νά είναι καλός χριστιανός. Η βιβλική καί πατερική θεολογία είναι θεολογία γεγονότων, τά δογματικά συμβάντα είναι ιστορικά συμβάντα. Ο χριστιανισμός είναι πρόσκληση στήν ιστορική δράση καί δημιουργία μέχρι τήν έλευση τών εσχάτων.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS