Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΙΜΒΡΟΣ ΠΑΙΠΑΛΟΕΣΣΑ // ΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΕΡΜΟΥ, Τ΄ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ

ΙΜΒΡΟΣ ΠΑΙΠΑΛΟΕΣΣΑ

ΤΟ ΙΕΡΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΕΡΜΟΥ, Τ' ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ

ΛΕΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1515-0013




Παρουσίαση

[...] Στα κεφάλαια του βιβλίου, διαβάζουμε, μεταξύ άλλων: Την ετυμολογία, την συγκοινωνία (οδικός, θαλάσσιος και εναέριος τρόπος πρόσβασης στο νησί), την έκταση και τον πληθυσμό, την γεωμορφολογία, το κλίμα της νήσου. Επίσης, την ιστορία της, με ειδικά κεφάλαια για την νομισματοκοπία, τον Ίμβριο ιστορικό Κριτόβουλο, την Ίμβρο κατά τον Piri Reis, την "Κατάσταση Goeben", τα δημευμένα ως μαζμπούτ, τον δεκάλογο των Ελλήνων της Τουρκίας, τα δημευμένα ως καγιούμ, τις απαλλοτριώσεις, κ.ά. Και τα άρθρα "Το πραγματικό πρόβλημα είναι η τουρκοποίηση - ο Θεός να φυλάει", του Τ. Μπαράν στην εφημ. "Vatan". Το άρθρο "Το συμβούλιο της Ευρώπης καλεί την Τουρκία να λάβει μέτρα για την προστασία της ελληνικής μειονότητος σε Ίμβρο και Τένεδο" του Γ. Λεκάκη στην εφημ. "Ελευθερία" του Λονδίνου. Και το άρθρο "Άρατε πύλας" του Ν. Γκότση, από το περιοδικό "Ενδοχώρα".
Το βιβλίο συνεχίζει με τους επιφανείς Ιμβρίους και την λαογραφία της νήσου, με ειδικά κεφάλαια για την Λαμπρή και το γεμιστό αρνί, την κουζίνα, την μπουγάδα και τον θάνατο στην Ίμβρο. Συνεχίζει με τον πλούτο (και την πανίδα και την χλωρίδα). Και ακολουθεί το κεφάλαιο των εντυπώσεων των περιηγητών. Τέλος ακολουθεί η περιήγησις, κατά τον τρόπο του Γιώργου Λεκάκη.
Το βιβλίο του συγγραφέα Λεκάκη, γραμμένο με μεράκι και διανθισμένο από την τριβή του με τον τόπο και τους ανθρώπους του, αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο ιστορικής τεκμηρίωσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για μια γωνιά του Ελληνισμού, άγνωστη εν πολλοίς στο ευρύ κοινό, που εξακολουθεί, πέρα από κάθε προσδοκία ένθεν κακείθεν, να υπομένει, να επιμένει και να ελπίζει. Αποτελεί συνάμα έναν "ψαγμένο" οδηγό περιήγησης στην ανεξερεύνητη Ίμβρο. Ελπίζουμε να αναγκασθεί να εκδώσει την "Ίμβρο Παιπαλόεσσα - το ιερό νησί του Ερμού, του ουρανού και των δακρύων", αλλά και της ελπίδας, πολλές ακόμη φορές, ώστε να ανταπεξέλθει στη ζήτηση, να συμπεριλάβει τις νεότερες εξελίξεις που αναμένουμε και να εμπλουτίσει την πρώτη αυτή έκδοση με περισσότερες γνώσεις που θα εξακολουθεί να αποκτά για την Ίμβρο και τους Ιμβρίους". (Από δημοσίευση της εφημερίδας της Κομοτηνής "Ο ΧΡΟΝΟΣ")
Λεπτομέρειες
ISBN139789608059160
ΕκδότηςΕΝΔΟΧΩΡΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2012
Αριθμός σελίδων176
Κωδικός Πολιτείας1515-0013
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

ki11ua

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ
€14.84 €5.94
(-60%)
Κερδίζετε €8.90
MY GREEK MEZE (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)
PSYHOULI ELENI
€17.90 €8.95
(-50%)
Κερδίζετε €8.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS