Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΟΚΚΙΝΟΙ

ΚΟΚΚΙΝΟΙ

+
-
ADERHOLD CARL
Κωδ. Πολιτείας: 9012-0016
Τιμή Έκδοσης
€19.08
Τιμή Πολιτείας
€13.36
(-30%)
Κερδίζετε €5.72


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μετά τον θάνατο του πατέρα του, καθώς αδειάζει το σπίτι, ο ήρωας κατακλύζεται από τις αναμνήσεις του παρελθόντος του: παλαιά φύλλα της εφημερίδας L'Humanite, πορτρέτα του Μαρξ και του Λένιν, και κυρίως ένα παιδικό τετράδιο. Στην πρώτη σελίδα, ένας τίτλος γραμμένος από το χέρι του: "Ιστορία της οικογένειάς μου. Από την Κολωνία στο Παρίσι, τέσσερις γενεές Aderhold".
Από τα βάθη της μνήμης ξεπετάγεται τότε ένας κόσμος στον οποίο η πολιτική έλεγχε τα πάντα: τα αναγνώσματα, τα παιγνίδια, τα συναισθήματα, τα όνειρα. Η αναστάτωση είναι τρομερή. Αλλά μήπως η ανάμνηση των αποτυχιών δεν είναι για τον συγγραφέα ταυτόχρονα παρηγοριά και έκφραση αγάπης;
Με γλώσσα γοητευτική, το βιβλίο "Κόκκινοι" διηγείται τη δύσκολη σχέση πατέρα-γιού, τις προδοσίες, τις εκρήξεις μιας ολόκληρης γενιάς, μέσα από την τρελή ιστορία μιας γαλλικής οικογένειας διασχίζοντας τον 20ό αιώνα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας ορθώνονται για να συνθέσουν ένα βιβλίο καταγγελτικό, απολογητικό, ειλικρινές και αυτοαναφορικό που ξεκαθαρίζει κάποιους ψυχικούς "λογαριασμούς": το μυθιστόρημα Κόκκινοι του Καρλ Αντερόλντ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Στερέωμα σε μετάφραση Κώστα Κατσουλάρη. "Κανείς δεν ζει μια ζωή που να του ανήκει", είχε πει ο Ουγκώ, και ο συγγραφέας υλοποιεί στους Κόκκινους αυτήν τη δήλωση, δημιουργώντας την εικόνα του εαυτού του επενεπινοώντας την ιστορία της οικογένειάς του και φιλοτεχνώντας ένα κοινωνικό/ιστορικό fresco της Γαλλίας της παιδικής του ηλικίας. [...] Ο συγγραφέας επιλέγει όχι τόσο την ακριβή, ιστορικά τεκμηριωμένη καταγραφή της απορριπτικής στάσης του πατέρα, όσο την καταγραφή του αποτυπώματος που η στάση αυτή έχει αφήσει στον ψυχισμό του. (Νίκος Ξένιος, bookpress.gr, 6/6/2017)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςROUGE
ISBN139789608061514
ΕκδότηςΣΤΕΡΕΩΜΑ Α.Ε. / ΣΙΟΛΑ - ΑΛΕΞΙΟΥ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΤΣΟΥΛΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΝΤΕΡΟΛΝΤ ΚΑΡΛ
Κωδικός Πολιτείας9012-0016
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΦΜ70, dimbik

Κριτικές για το προϊόν

[30/08/2021] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ευχάριστη έκπληξη το βιβλίο του Carl Aberhold. Ο συγγραφέας στρέφει τον προβολέα του πάνω στον πατέρα του, παρωπιδικά ταγμένο κομμουνιστή στη μεταπολεμική Γαλλία, αναγνώστη της Humanite πάνω από τη φουσκωμένη κοιλιά της συζύγου του, ημι-αποτυχημένο ηθοποιό, που καταφέρνει να βρει τη μεγάλη επιτυχία με το έργο Το κλουβί με τις τρελές, και πώς οι πολιτικές εμμονές του πατέρα επιδρούν σε όλη την οικογένεια. Πρωταγωνιστές είναι όλα τα μέλη της οικογένειας του συγγραφέα, καθώς περιγράφεται η πορεία της ανά τις μεταπολεμικές δεκαετίες. Η ανάγνωση της πραγματικότητας μέσα από τα κομματικά γυαλιά είναι το βασικό χαρακτηριστικό του μονολιθικού ανθρώπου - κι ο πατέρας του συγγραφέα ήταν ένας τέτοιος - κ όχι μόνο. Η αντίδρασή του στην Πτώση του Τείχους το 1989 θυμίζει τις αντιδράσεις πολλών εγχώριων κομμουνιστών που έκλειναν τα μάτια ενώπιον της πραγματικότητας και των θλιβερών αποτυχιών του συστήματος που υποστήριζαν δεκαετίες ολόκληρες αρνούμενοι ν' αποδεχτούν την ήττα στον Ψυχρό Πόλεμο. Το ύφος του Aberhold είναι σχετικά ελαφρύ, αλλά με τα απαραίτητα βαρίδια όπου αυτό είναι απαραίτητο για να αποτυπώσει τη βαρύτητα της περίστασης. Η γλώσσα (μετάφραση) είναι κατάλληλη για το είδος αυτό. Διαβάζεται ευχάριστα - κ κυρίως, με ανοιχτό μυαλό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Υπόθεση πατρίδα
KUTSCHER VOLKER
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
Μπάμπιτ
LEWIS SINCLAIR (NOBEL 1930)
€21.20 €10.60
(-50%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS