Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΚΑΤ΄ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΚΑΤ' ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ

+
-
FERRARI JEROME
Κωδ. Πολιτείας: 9012-0043
Τιμή Έκδοσης
€17.00
Τιμή Πολιτείας
€11.90
(-30%)
Κερδίζετε €5.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ποια είναι η σχέση της φωτογραφίας με την πραγματικότητα; Πόσο δραστικά μπορεί να παρέμβει στην αλήθεια μιας σκηνής το μάτι του φωτογράφου; Ισχύει πράγματι το στερεότυπο "μια εικόνα χίλιες λέξεις"; Με αφετηρία την ιστορία της Αντόνια -της έφηβης που λαχταρούσε να παγιδεύσει τη στιγμή στον φακό της μηχανής της, της νεαρής φωτορεπόρτερ που ρίχτηκε στην αγκαλιά ενός γοητευτικού Κορσικανού εθνικιστή και βίωσε τις διαμάχες στους κόλπους του κινήματος για την ανεξαρτησία του νησιού, της ώριμης φωτογράφου που έζησε τη φρίκη του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας-, ο Ζερόμ Φερραρί γράφει ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για την αισχρότητα του πολέμου και την ανθρώπινη θηριωδία. Μιλώντας, μέσα από την εμπειρία της Αντόνια, για την επώδυνη παραδοξότητα κάθε είδους αναπαραστάσεων, ο συγγραφέας εξερευνά τους αμφίσημους δεσμούς ανάμεσα στην εικόνα, τη φωτογραφία, την πραγματικότητα και τον θάνατο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςA SON IMAGE
ISBN139789608061774
ΕκδότηςΣΤΕΡΕΩΜΑ Α.Ε. / ΣΙΟΛΑ - ΑΛΕΞΙΟΥ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2019
Αριθμός σελίδων254
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΡΟΜΗΛΑ ΕΦΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΦΕΡΑΡΙ ΖΕΡΟΜ
Κωδικός Πολιτείας9012-0043
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[12/09/2022] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ενδιαφέρον βιβλίο, ιστορίες με κοινό άξονα που παρουσιάζονται χωρίς αυστηρή χρονική σειρά. Το βασικό πλαίσιο είναι η Κορσική τις δεκαετίες του 1980 και 1990, όπου έχει αναπτυχθεί ένα έντονο εθνικιστικό κίνημα με αρκετές -και αντικρουόμενες μεταξύ τους- παραφυάδες. Προσωπικά, έχανα τον μίτο της αφήγησης σε ορισμένα σημεία, αφού ο συγγραφέας έκανε αρκετά φλας μπακ, ενώ εισάγει κι εμβόλιμες ιστορίες, οι οποίες λίγη σχέση φαίνεται να έχουν με τον άξονα της κύριας πλοκής. Οι φωτογραφίες της πρωταγωνίστριας Αντόνια, καθώς και φωτογραφίες-σταθμός του 20ού αιώνα από εμπόλεμες ζώνες, προκαλούν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του αναγνώστη, ενώ και τα κεφάλαια για τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία είναι αξιανάγνωστα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΛΦΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
€9.90 €2.97
(-70%)
Κερδίζετε €6.93
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ
JAGER GERHARD
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS