Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΜΑΥΡΗ ΚΑΛΛΟΝΗ (ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΜΑΥΡΗ ΚΑΛΛΟΝΗ

(ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΜΠΟΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

SEWELL ANNA
Κωδ. Πολιτείας: 0591-0314




Παρουσίαση

Η Μαύρη Καλλονή είναι ένα όμορφο και δυνατό άλογο, γεμάτο ζωντάνια, καλότροπο και ευγενικό. Στην πορεία της ζωής της είχε την ατυχία να φύγει από τα χέρια καλών ανθρώπων, που την περιέβαλλαν με αγάπη, και να βιώσει την κακομεταχείριση και την αναλγησία που εκείνη την εποχή συχνά υφίσταντο τα ζώα. Η Μαύρη Καλλονή θα δοκιμαστεί από τη ζωή και θα ζήσει άσχημες στιγμές. Όμως στο τέλος θα αποζημιωθεί κερδίζοντας την ευτυχία και τη γαλήνη που της αξίζει. Το βιβλίο αποτελεί για την εποχή του μια κραυγή αγωνίας για την απάνθρωπη μεταχείριση των ζώων και διατυπώνει το αίτημα να δημιουργήσει και πάλι ο άνθρωπος μια αρμονική σχέση με τη φύση ξανακερδίζοντας την ανθρωπιά του.
Η Άννα Σίγουελ (1820-1878) γεννήθηκε στο Νόρφολκ της Αγγλίας. Σε ηλικία 14 ετών ένα άσχημο ατύχημα την άφησε με τραυματισμένο γόνατο για όλη της τη ζωή. Περπατούσε με πατερίτσα, αλλά ίππευε και οδηγούσε άλογα με ιδιαίτερη άνεση. Αυτός ήταν και ο λόγος που ανέπτυξε μεγάλη αγάπη για τα συγκεκριμένα ζώα και προσπάθησε με το μοναδικό της έργο, τη Μαύρη Καλλονή, να καταγγείλει την κακομεταχείριση των ζώων και να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής και εργασίας τους. Έγραψε τη Μαύρη Καλλονή σε προχωρημένη ηλικία, όταν καταβεβλημένη πλέον από το παλιό τραύμα δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι, και πέθανε ένα χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608077577
ΕκδότηςΑΤΡΑΠΟΣ
ΣειράΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΠΟΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΙΟΥΕΛ ΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας0591-0314
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΖΑΚ ΛΑΚΑΝ
ROUDINESCO ELISABETH
€36.00 €16.20
(-55%)
Κερδίζετε €19.80
ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS