Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ . . .; (ΗΛΙΒΑΤΟΝ/ΠΑΙΔΙΚΑ)

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ...;

+
-
ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1838-0013
Τιμή Έκδοσης
€7.00
Τιμή Πολιτείας
€4.90
(-30%)
Κερδίζετε €2.10


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι αντιλήψεις σχετικά με το παιδί αλλάζουν και διαφοροποιούνται ανάλογα με την εποχή. Το ίδιο αλλάζουν και οι αντιλήψεις, οι σχετικές με τη συμπεριφορά των γονιών απέναντι τους. Έτσι, το ποιος είναι ο σωστός γονιός και αν τον έχει δει ποτέ κανείς να ζει ανάμεσα μας, τείνει να πάρει διαστάσεις αστικού μύθου. Δικαίως λοιπόν κυκλοφορούν κατά κόρον στην αγορά, οδηγοί, εγχειρίδια ή άλλα βιβλία αυτοβελτίωσης, προς βοήθεια των νέων γονιών.
Το βιβλίο του Δημήτρη Γαλάνη, "Τα παιδιά είναι...;", από τις εκδόσεις ΗΛΙΒΑΤΟΝ αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια για να καταλάβει κανείς είτε τους γονείς είτε τα παιδιά. Παρατηρητικός και καίριος, σταχυολογεί φράσεις από την καθημερινότητα μας και τις αντιπαραβάλει με τις εικόνες που ενδεχομένως δημιουργούνται στο μυαλό των παιδιών όταν τις ακούνε. Λόγια που συνήθως λέμε οι μεγάλοι στα παιδιά χωρίς να τα εννοούμε "αλλά και χωρίς να τα σκεφτόμαστε", όπως πολύ σωστά μας επισημαίνει και ο ίδιος στην εισαγωγή του. Έτσι φτιάχνει ένα πρωτότυπο βιβλίο συμπυκνωμένου λόγου σε εικόνα ή και το αντίθετο!
Η ζωγραφιά για ένα μικρό παιδί που ακόμη δεν έχει μάθει να γράφει, αποτελεί ένα είδος γλώσσας, με δικό της λεξιλόγιο και σύνταξη. Κατά μία έννοια αυτό είναι κάτι που και ο Γαλάνης καταφέρνει με επιτυχία μέσω των εικόνων του. Δημιουργεί μια νέα, κοινή "γλώσσα", μεταξύ ενηλίκων και μη, αναγνωστών του.
Η εικονογράφηση του όμως δεν είναι παιδική. Είναι γραφίστικη.
Άλλωστε, δέκα από τις δεκατέσσερις "φοβέρες" που εικονογραφούνται στο βιβλίο αποτελούν εξελιγμένη εκδοχή των αντίστοιχων αφισών που ο δημιουργός έφτιαξε στο κάλεσμα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού 2009.
Αφαιρετικό και με χιούμορ, το βιβλίο αφήνει χώρο για σκέψη και την ελευθερία στον αναγνώστη να βρει το δικό του "μπούσουλα" στην επικοινωνία με τα παιδιά. (Κείμενο της Μαρίας Τζαμπούρα στην BookPress.gr, 13/3/2011)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608085145
ΕκδότηςΗΛΙΒΑΤΟΝ
ΣειράΠΑΙΔΙΚΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2010
Αριθμός σελίδων32
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίες6-9 ετών
ΕικονογράφησηΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1838-0013
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
NILSSON MARTIN-PERSSON
€21.20 €9.54
(-55%)
Κερδίζετε €11.66
ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΥΠΤΑ
ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
€49.77 €19.91
(-60%)
Κερδίζετε €29.86

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS