Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ - ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΜΑΝΤΙΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟ ΩΣ ΤΟ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΟ

+
-
TRAVERS MARTIN
Κωδ. Πολιτείας: 0720-0049
Τιμή Έκδοσης
€28.62
Τιμή Πολιτείας
€20.03
(-30%)
Κερδίζετε €8.59


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο του Μάρτιν Τράβερς προσφέρει μια συνθετική και συνοπτική παρουσίαση των βασικών τάσεων, ρευμάτων και προβληματισμών που διατρέχουν τις λογοτεχνικές παραδόσεις της ευρωπαϊκής ηπείρου, από τα μέσα του 18ου αιώνα ως τα τέλη του 20ου. Προκειμένου να διαχειριστεί αυτό το εκτενές και πολύμορφο υλικό, ο συγγραφέας εστιάζεται σε πέντε κεντρικά φαινόμενα που ακολουθούν χρονολογική ανάπτυξη (Ρομαντισμός, Ρεαλισμός και Νατουραλισμός, Μοντερνισμός, Η λογοτεχνία της πολιτικής κινητοποίησης, Μεταμοντερνισμός) και παρακολουθεί κάθε φορά την εξέλιξή τους, από τις πρώιμες εκφράσεις ως τις όψιμες εκδηλώσεις, αλλά και τις μεταλλάξεις που υφίστανται οι κεντρικές αναζητήσεις, καθώς προβάλλονται στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Ο κριτικός λόγος του Τράβερς επιμένει στις ιστορικές και φιλοσοφικές συνάφειες του λογοτεχνικού φαινομένου, προκρίνοντας σταθερά τη μελέτη των ευρύτερων πολιτισμικών φιλοδοξιών και συνεπειών έναντι του αισθητικού σχολιασμού. Σημαντική αρετή του βιβλίου, εξάλλου, αποτελεί το άνοιγμα σε έργα και συγγραφείς από ολόκληρο το γεωγραφικό και πολιτισμικό φάσμα της ευρωπαϊκής ηπείρου, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσών και πολιτισμών της συνήθως παρασιωπημένης περιφέρειας. Αυτή η θαρραλέα επιλογή, σε συνδυασμό με τη διακριτική, στοχαστική και σχετικιστική ματιά του συγγραφέα, αποδυναμώνει τη συνήθη ευρωκεντρική κατασκευή του αντικειμένου και επιτρέπει στον αναγνώστη να διαπιστώνει συνάφειες, να αναπτύξει ενδιαφέροντα και να καλλιεργήσει προτιμήσεις στο ευρύ, σύνθετο και εν πολλοίς ακόμη αχαρτογράφητο πεδίο της νεότερης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ του Τάκη Καγιαλή
Λογοτεχνία: Παγκόσμια, Ευρωπαϊκή, Εθνική
ΠΡΟΛΟΓΟΣ του συγγραφέα
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ:
ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ:
ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ:
ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ:
Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ:
ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςAN INTRODUCTION TO MODERN EUROPEAN LITERATURE
ISBN139789608087484
ΕκδότηςΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ
ΣειράΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ / ΘΕΩΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2008
Αριθμός σελίδων462
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΝΑΟΥΜ ΙΩΑΝΝΑ
ΕπιμέλειαΚΑΓΙΑΛΗΣ ΤΑΚΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΡΑΒΕΡΣ ΜΑΡΤΙΝ
Κωδικός Πολιτείας0720-0049
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

agrofylakas

Κριτικές για το προϊόν

[08/10/2019] Διαμαντής Θεοφάνους.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Διεξοδικό μεν, αλλά σε κάποια σημεία λίγο κουραστικό. Γίνεται μια προσεγμένη ανάλυση των καλλιτεχνικών κινημάτων. Η Εισαγωγή σχεδόν ανούσια δεν προσθέτει κάτι στο έργο του Travers, με πολλές πληροφορίες ασύνδετες. Προσεγμένη μετάφραση.
[20/12/2015] rumangel.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ σχολαστική ανάλυση ρομαντισμού, ρεαλισμού, μοντερνισμού και μεταμοντερνισμού καθώς και των ενδιάμεσων λογοτεχνικών ρευμάτων μέσα από άπειρα παραδείγματα, με εκτενέστατες βιβλιογραφικές αναφορές σε λογοτεχνικά έργα από όλη την Ευρώπη. Λόγω της ιδιότητας του συγγραφέα δίδεται ίσως κάπως μεγαλύτερη βαρύτητα στα γερμανικά έργα, αλλά χωρίς να βλάπτεται το σύνολο. Διαβάζοντάς το κανείς λαμβάνει καταιγιστικά πολυάριθμα ερεθίσματα για να διαβάσει πολλά από τα βιβλία που σχολιάζονται μέσα του, μόνο και μόνο για να αποκτήσει δική του γνώμη γι΄αυτά. Βιβλίο που διαφωτίζει, δίνει ιδέες, κινητοποιεί!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
HANKS TOM
€18.80 €7.52
(-60%)
Κερδίζετε €11.28
ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
HOFFMAN MARY
€12.70 €5.08
(-60%)
Κερδίζετε €7.62

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS