Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ [ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ 9 ]

Μάρκος Αυρήλιος: Τα εις εαυτόν

+
-
MARCUS AURELIUS
Κωδ. Πολιτείας: 1954-0034
Τιμή Έκδοσης
€23.32
Τιμή Πολιτείας
€16.32
(-30%)
Κερδίζετε €7.00


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Στην πρώτη γραμμή του πολέμου, μέσα σ' ένα αντίσκηνο, κατέγραφε τους συλλογισμούς του, έδινε στον εαυτό του συμβουλές, τον εμψύχωνε με τη δύναμη της φιλοσοφίας. Με σκοπό να σταθεί συνεπής στις ιδέες που είχε ενστερνιστεί από τα νιάτα του, να αντέξει τις δυσκολίες, να μην παρασυρθεί από τον χείμαρρο των γεγονότων, να μην καταλήξει ένας συνηθισμένος άνθρωπος της εξουσίας, αλλά να παραμείνει αυτό που ήταν: ένας φιλόσοφος-αυτοκράτορας.
Δεν σκόπευε να τα δημοσιεύσει. Έγραφε για να κρατηθεί δυνατός. Δεν πίστευε στην υστεροφημία. Δεν πίστευε καν ότι θα τον θυμάται κανείς. Όμως διαψεύστηκε. Δεκαοχτώ αιώνες πέρασαν από τότε, και τα ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ ζουν ακόμη. Έχουν γνωρίσει αναρίθμητες εκδόσεις, αγαπήθηκαν και υμνήθηκαν από πάμπολλους συγγραφείς ως η ανεξάντλητη πηγή σοφίας. Ως το «αιώνιο ευαγγέλιο», όπως τα χαρακτήρισε ο Ρενάν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789608097742
ΕκδότηςΘΥΡΑΘΕΝ
ΣειράΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2009
Αριθμός σελίδων320
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕπιμέλειαΚΑΟΥΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ
Κωδικός Πολιτείας1954-0034
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

Κριτικές για το προϊόν

[30/07/2022] revoltman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αυτό το βιβλίο είναι η καλύτερη εισαγωγή για τον Στωικισμό. Θα σε κάνει να χτίσεις τα θεμέλια μιας δικιάς σου, ξεχωριστής, ηθικής, αλλά όχι με τον αυστηρό δογματισμό αλλά πχ να λες πως πρέπει να είμαι δυναμικός, σοβαρός, δίκαιος και λογικός. Σου παραθέτει σκέψεις, τρόπο οπτικής των πραγμάτων(όπου προσωπικά δεν θα μπορούσα ποτέ να τα δω έτσι τα πράγματα), με απώτερο σκοπό να σου δώσει το έναυσμα ή βοήθεια ώστε να φτάσεις στην ψυχική γαλήνη. Επίσης πρώτη φορά συναντώ τόση συμπυκνωμένη σοφία και μπορεί να γίνει ένα εγχειρίδιο πρακτικής φιλοσοφίας, ακόμα κι αν κάποιος έχει βγάλει απλά το γυμνάσιο. Ειδικά σε περίπτωση που κάποιος είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, θα βρει αρκετά κοινά στον στοχασμό του Αυρήλιου με αυτόν του χριστιανισμού, αλλά άμα που κάποιος δεν είναι, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να ταυτιστεί σε μεγάλο βαθμό με το βιβλίο.
Τέλος, είναι από τα βιβλία όπου άμα πάει να πέσει ένας μετεωρίτης στην Γη και έχουμε την δυνατότητα να σώσουμε μόνο 15-20 βιβλία, σίγουρα αυτό θα είναι μέσα σε αυτά...
[05/12/2021] Maria Panagiotou.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αναγνωστική εμπειρία!
Επίκαιρο, όσο ποτέ, είναι ένα έργο που μπορεί όντως να αλλάξει κάποιον προς το καλύτερο, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Εξαιρετική έκδοση.
[28/11/2020] gzofsparta.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο αυτό είναι ο λόγος που ξεκίνησα να μελετώ φιλοσοφία. Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει τα πάντα, όντας ο απόλυτος άρχοντας του πιο δυνατού κράτους του πλανήτη, να είναι τόσο λιτός και προσιτός; πώς γίνεται να γράφει με τόση απλότητα και να είναι μετριόφρων; Όποιος θέλει να μάθει πώς μπορεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος, πρέπει να διαβάσει αυτό το βιβλίο.
[14/04/2020] EKORE.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μια κατακλυσμιαία καταιγίδα ιδεών που σε συνεπαίρνει με κάθε της ψιχάλα, άλλοτε ήπια κι άλλοτε ραγδαία. Ένα σπουδαίο εγχειρίδιο ζωής ακριβώς επειδή δεν φτιάχτηκε γι' αυτό.
Μια εμπειρία ουσίας για τον Άνθρωπο.
[15/08/2019] jiorgos_99.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Προλάβετε να το διαβάσετε, πριν προλάβουν να σας διαβάσουν. Συμπυκνωμένη Σοφία, ένα απόσταγμα Ζωής, που άξιζε αυτός που την έζησε

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50
ΥΠΝΩΣΗ
STREETER MICHAEL
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS