Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ (+2CD) // ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΗΧΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ (+2CD)

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

+
-
ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
Κωδ. Πολιτείας: 2779-0078
Τιμή Έκδοσης
€17.70
Τιμή Πολιτείας
€13.27
(-25%)
Κερδίζετε €4.43


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΖΥΛ ΝΤΑΣΕΝ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ, ΜΑΓΙΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Κρατάω στα χέρια μου ένα πολύτιμο φορτίο, μια κιβωτό γεμάτη ταξίδια, όνειρα, υποσχέσεις, βλέμματα, φωνές, αγγίγματα, χρώματα, ήχους, μνήμες, χαμόγελα, αποφάσεις, δάκρυα, αποχωρισμούς, πάθη, έρωτες και θανάτους. Είναι τα δώρα μου από τις συναντήσεις μου, στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, με έντεκα σπουδαίους συγγραφείς και πέντε κορυφαίους σκηνοθέτες, πέντε ανθρώπους ταγμένους που με εμπιστεύτηκαν και μου χάρισαν ταξίδια μοναδικά, γεμάτα εμπειρίες και συγκίνηση.
Είναι ο Λευτέρης Βογιατζής που μαζί του έζησα το δόσιμο της ύπαρξής του στον υπέρτατο σκοπό της ζωής του, το θέατρο. Τον φέρνω πάντα στο μυαλό μου, όπως ήταν στην πρώτη μας συνάντηση, στους διαδρόμους της ΕΡΤ, στο Τρίτο Πρόγραμμα (τότε ήταν ο πρίγκιπας της Λιλιπούπολης). Βρισκόμουν στο Studio B και δούλευα πάνω στη μουσική μου στην "Περιπλάνηση", του Χριστοφή. Ξαφνικά, από τη μισάνοιχτη πόρτα ξεπρόβαλλε το κεφάλι του Λευτέρη (1979) που έπαιζε στην ταινία αλλά δεν είχε δει ούτε ένα πλάνο. «Υπάρχει κάτι από τη μουσική σου σ' αυτή την ταινία;» με ρωτάει με προσμονή. «Ναι» του απαντάω «και είσαι πολύ καλός στην ταινία, με έχεις εμπνεύσει». Έκτοτε δημιουργήθηκε μια γέφυρα αληθινής επικοινωνίας ανάμεσά μας κι όταν μου ζήτησε να γράψω τη μουσική για τους "Αγροίκους" (1982), η συνεργασία μας εξελίχθηκε εν μέσω γενικευμένης ευφορίας ανάμεσά μας. Τον θυμάμαι ζωντανά, στο σπίτι μου στο Μετς, να διακόπτει τις συζητήσεις γύρω από το έργο και να υποδύεται τους ρόλους, να δημιουργεί χορογραφίες, να χορεύει ο ίδιος κι εγώ να συμμετέχω αυτοσχεδιάζοντας στο πιάνο. Ακόμα θυμάμαι, στο άλλο έργο που συνεργαστήκαμε, στο "Συμφορά από το πολύ μυαλό" να έρχεται σε πρόβα που έκανα με την Ντόρα Μπακοπούλου, την Μαρκέλα Χατζιάνο, (στο ξεκίνημά της τότε) και τον Αντώνη Κοντογεωργίου, για το τραγούδι της παράστασης, να το ακούει και να μας γυρίζει την πλάτη για να μη δούμε ότι τον είχαν πάρει τα δάκρυα.
Αυτό το φοβερό παιδί που ήταν ο Λευτέρης, το δύσκολο παιδί, εγώ το είχα συνδέσει με πολύ γέλιο, στις παρέες ήταν απρόβλεπτος και πολύ αστείος και μόνο όταν έμπαινε μέσα του ο δαίμονας της «τελειομανίας», μπορούσε να γίνει πιεστικός έως και αφόρητος στις πρόβες. Το είδα κι αυτό αλλά τίποτα δεν μπορούσε να με κάνει να τον παρεξηγήσω. Η μανία του με όλα ήταν αυθεντική όπως και η μανία του με την υγεία του. Πάντα παραπονιόταν γι' αυτήν και ποτέ δεν τον πιστεύαμε. Και να που μας την έσκασε το τρομερό παιδί. Κι έφυγε νωρίς... και μας λείπει. Λείπει από το θέατρο. Αυτό που ο ίδιος υπηρέτησε και το αποθέωσε.
Ακόμη ένας που μου λείπει είναι ο Ζυλ Ντασσέν, ο Τζούλη, ο Αμερικανός φίλος που πολιτογραφήθηκε Έλληνας και έδρασε κυρίως στο «Εθνικό Θέατρο». Εκεί με προσκάλεσε το 1984 για ένα υπέροχο έργο του Τουργκένιεφ το "Ένας μήνας στην εξοχή". Βέβαια τον Τζούλη τον γνώριζα από το Παρίσι. Στο σπίτι του και της Μελίνας ζούσαμε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973. Αγαπούσε τη μουσική μου και πίστευε πολύ στο ταλέντο μου. [...] (Από την έκδοση)

Περιεχόμενα

-CD1:
ΚΑΡΛΟ ΓΚΟΛΝΤΟΝΙ
ΟΙ ΑΓΡΟΙΚΟΙ
Α.Σ. ΓΚΡΙΜΠΟΓΕΝΤΟΦ
ΣΥΜΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΜΥΑΛΟ
ΙΒΑΝ ΤΟΥΡΓΚΕΝΙΕΦ
ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ
ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ
Ο ΓΛΑΡΟΣ
ΑΡΘΟΥΡ ΜΙΛΛΕΡ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ
-CD2:
ΣΑΜΟΥΕΛ ΜΠΕΚΕΤ
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ
ΧΑΡΟΛΝΤ ΠΙΝΤΕΡ
Ο ΕΠΙΣΤΑΤΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΡΟΥΣΑΛΙΔΗΣ
ΒΑΓΟΝΙ ΣΤΑ ΝΕΡΑ
ΜΑΞΙΜ ΓΚΟΡΓΚΙ
ΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ
ΣΑΙΞΠΗΡ
ΑΓΑΠΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΟΝΟΣ
ΚΑΡΛΟ ΓΚΟΛΝΤΟΝΙ
ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΠΙΤΙ
ΛΟΥΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΛΟΥΖ
Λεπτομέρειες
ISBN139789608104686
ΕκδότηςΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων36
Διαστάσεις20x20
ΕπιμέλειαΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κωδικός Πολιτείας2779-0078
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ
CARLAN AUDREY
€16.60 €6.64
(-60%)
Κερδίζετε €9.96
ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ; ΟΧΙ ΠΙΑ!
MELLODY PIA
€16.08 €6.43
(-60%)
Κερδίζετε €9.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS