Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΑΙΤΝΑ

ΑΙΤΝΑ

+
-
ΒΛΑΣΤΟΣ ΦΩΤΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2779-0110
Τιμή Έκδοσης
€13.90
Τιμή Πολιτείας
€9.73
(-30%)
Κερδίζετε €4.17


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα νησί στη μέση του κόσμου: η Σικελία. Ένα ηφαίστειο, η Αίτνα, αληθινός ομφαλός της Μεσογείου. Με τις εκρήξεις της αλλάζει τη γεωλογία και την ιστορία, πάλι και πάλι. Οι άνθρωποί της αναγκάζονται ν' αφουγκραστούν και να λατρέψουν τον μέσα κόσμο, που αναμοχλεύεται και απειλεί. Οι ορφικοί θα υμνήσουν, οι φιλόσοφοι θα εμπνευστούν, οι ποιητές θα συμβολοποιήσουν και οι φυσικοί θα μετρήσουν το ηφαιστειακό φαινόμενο.
Ένας γεωλόγος επιχειρεί να πλησιάσει και να εκμεταλλευτεί το κοιμισμένο τέρας. Θα μετρήσει τη ζωή του πάνω στις κλιτύς του βουνού της φωτιάς, καθώς το μετρούμενο γίνεται μέτρο για τη φιλόδοξη καρδιά του. Μαζί με τις επιστημονικές πληροφορίες, η Αίτνα θα του προσφέρει το βιωμένο παρελθόν της.
Ένα με τα πετρώματα, τα χαμόκλαδα και το κελάηδισμα των πουλιών στα κωνοφόρα, η αγάπη, ο φθόνος, η ελπίδα, η ματαίωση, η πίστη, η λησμονιά πλημμυρίζουν τις οθόνες των συσκευών μέτρησης του επιστήμονα.
Η Αίτνα γίνεται η μοίρα του. Καλωδιωμένη με σύγχρονες συσκευές, στοχευόμενη από δορυφόρους, διάτρητη από ερευνητικές τομές, η Αίτνα συνεχίζει να προπορεύεται του ανθρώπινου νου σε καταστροφική και αναμορφωτική ισχύ. Είναι το σύμβολο των φυσικών ορίων που πάνω τους ασκείται (και συχνά συντρίβεται) ο ανθρώπινος στοχασμός.
Ο συγγραφέας της Ανατομίας του Κύματος Φώτης Βλαστός συνθέτει ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα, ιχνηλατώντας τα μονοπάτια της ανθρώπινης ψυχής καθώς προσπαθεί να αναμετρηθεί με το υπερφυσικό: το αρχαίο, το χριστιανικό και το σύγχρονο-τεχνολογικό μονοπάτι. Όλα ανηφορίζουν μέσα σε πραγματικό εμπόδια και επινοημένους χάρτες. Όμως, ποιο οδηγεί πιο κοντά στην αλήθεια; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Dio m' arrasa da invidia canina,
da mali vicini et da bugia de homo perbene»
«Ο Θεός με φύλαξε απ' τη σκυλίσια ανάγκη, τους κακούς
γείτονες και τα ψέματα των αξιοσέβαστων ανθρώπων»
(Επιγραφή σε ερειπωμένο κτίριο της Νάπολης, που λειτούργησε σαν νοσοκομείο από το 1587 έως το 1974. Λέγεται ότι αναρτήθηκε μετά από απαίτηση ευγενούς δωρητή που συκοφαντήθηκε άδικα και εκτελέστηκε.)

Περιεχόμενα

Τα Galapagos των ψυχών
Τρινακρία
Linguaglossa
Κρατήρ
Τα υπερκρίσιμα ρευστά
Via Ponte
Arathena Rocks
Gelato alla crema
Λεπτομέρειες
ISBN139789608104976
ΕκδότηςΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων224
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2779-0110
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Στέλλα_Κουρμούλη

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Στέλλα_Κουρμούλη

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS